Dokumentum beolvasása Mac-en

A dokumentumok szkennelésének legmegbízhatóbb módja Mac gépen az operációs rendszer részét képező Image Capture programmal történik. A Image Capture előnye, hogy egyszerűen használható, így ideális alkalmi szkenneléshez és azok számára, akik kevésbé bíznak technikai know-how-jukban.

Akár a szkennert használja a többfunkciós nyomtatón, akár az önálló szkenneren, az Image Capture zökkenőmentesen kezeli a folyamatot.

A cikkben szereplő információk a MacOS Catalina (10.15) operációs rendszert futtató Mac számítógépekre vonatkoznak az OS X Lion (10.7) rendszeren keresztül.


Dokumentum beolvasása Mac számítógépen a Image Capture használatával

Ha a többfunkciós nyomtató vagy az önálló szkenner be van kapcsolva és csatlakoztatva van a Mac-hez, helyezzen be egy beolvasni kívánt dokumentumot, kiadványt vagy képet a lapolvasóba. Akkor:

  1. Nyisd ki A kép rögzítése Mac-en. Az alkalmazást az Alkalmazások oldalon találja meg mappát, vagy írja be a nevet a Spotlight kereső mezőbe.

  2. Válassza ki a szkennert a főablak bal oldalán található ablaktáblából. Ha nem látja a lapolvasót, kattintson a gombra Közös felfedni a megosztott eszközöket, majd kiválasztani. Az Image Capture megnyílik az alapértelmezett szkennelési ablakban, amely felhasználható az alapvető szkennelési igényekhez, bár speciális beállítások állnak rendelkezésre.

  3. A legördülő menüből válassza ki a beolvasás célját képek.

  4. Válassza ki a határoló mező méretét. Amerikai levél az alapértelmezett érték, és választhat, hogy több kötõdobozt rajzol meg a dokumentum több részének beolvasásához.

  5. A beolvasás további ellenőrzéséhez kattintson a gombra Részletek megjelenítése megnyithatja az opciókat a főablak jobb oldalán található panelen, és megtekintheti a beolvasott kép áttekintő beolvasását - előnézetét.

    Húzással megváltoztathatja a dokumentum körüli határoló mezőt. Ban,-ben Részletek megjelenítése panelen választhat színes vagy fekete-fehér beolvasások között, beállíthat felbontást és méretet, megnevezheti a beolvasást és további lehetőségeket tekinthet meg.

  6. Ha az összes választást megadta a Részletek megjelenítése panelen, kattintson a gombra Keresés hogy elinduljon a vizsgálat. Az Ön által kiválasztott helyre menti.


További információ a Képrögzítés szkennelési lehetőségeiről

A Részletek megjelenítése panelen található opciók sok lehetőséget biztosítanak a kész beolvasás felett.

  • Szkennelési mód: Itt választhat a Síkágyas és a Dokumentum mód között.
  • Kedves: Válasszon egyet színek, Black & Whitevagy szöveg. Ennek módosítása frissíti az áttekintő beolvasást, hogy tükrözze a választást. Ha a lapolvasó kalibrálva van, a színek hasonlóak az eredeti dokumentumhoz.
  • Felbontás: Állítsa be a szkenneléshez a DPI-t vagy pontot hüvelykenként. A DPI minden pontja egyetlen pixelt képvisel. Minél nagyobb a DPI, annál több pixel van minden négyzet hüvelykben.

Az alap fekete-fehér dokumentumok 150 dpi-nél jól néznek ki, míg a színes képek 240 vagy 300 dpi-nél. Magasabb DPI-beállítást kell fenntartani azoknak a beolvasásoknak, amelyeknek nagyobb a felbontása, például fotónyomtatásnak.

  • Méret: Írja be a kiválasztó mező méretét hüvelykben.
  • Forgásszög: A jelölőnégyzetet az óramutató járásával megegyező irányba forgatja bizonyos fokszámmal.
  • Automatikus kiválasztás: Az áttekintő beolvasás során az Image Capture automatikusan felismeri a dokumentum széleit, és köréjük helyezi a kijelölő mezőt vagy mezőket. A választási lehetőségek a következők:
    • Külön elemek észlelése: Több elemet keres a szkennelő ágyon. Minden elem megkapja a saját jelölőnégyzetét és a saját fájlját.
    • Fedezze fel a záródobozt: Helyezzen egy dobozt egy vagy több kisebb dokumentum köré. Mindegyiket egyszerre, egyetlen fájlban vizsgálják.
  • Beolvasás ide: Megmutatja, hova menti a beolvasott fájl. Alapértelmezés szerint a szkenneléseket az Asztalra menti.
  • név: Itt adjon nevet a beolvasásnak.
  • kialakított: Állítsa be a beolvasás fájlformátumát. A PDF dokumentumokhoz, illetve szövegek és képek keverékéhez a legjobb. A JPG a legjobb fényképekhez. Ha nem biztos benne, hogy melyiket válassza, a PDF jó választás. Szükség esetén a PDF könnyen később JPG-vé alakítható.

Ha kiválasztja PDF, lát egy jelölőnégyzetet Összevonható egyetlen dokumentumba. Ez a beállítás egyesíti az összes beolvasást egy többoldalas PDF-be. Ha elfelejti rákattintani ezt a négyzetet, akkor a PDF-fájlok az Előnézetben is kombinálhatók a beolvasások befejezése után.

  • Képjavítás: Ha a lapolvasó támogatja, itt láthatja a képbeállítási lehetőségeket. Változtassa meg a legördülő menüt Automatikus nak nek Kézikönyv a fényerő, az árnyalat, a hőmérséklet és a telítettség korrekciós csúszkáinak felfedése. A csúszkák fölötti hisztogram változik a korrekciók alkalmazásakor.
  • Életlen maszk: Az opciók között szerepel a Nincs (alapértelmezett), Alacsony, Közepes és Magas.
  • Kiszűrés: Az opciók között szerepel a Nincs, Általános, Újság (85 lpi), Magazin (133 lpi) és Finom nyomatok (175 lpi).
  • Háttérvilágítás javítása: Az opciók között szerepel a Nincs, Alacsony, Közepes és Magas.
  • Por eltávolítása: Opciók tartalmazzák Nincs, Alacsony, Közepes és Magas.