Hiányzó DirectX DLL fájl helyreállítása

A "hiányzó" és "nem található" DirectX DLL fájlokra figyelmeztető hibaüzenetek meglehetősen gyakoriak. A DLL fájl letöltése egy DLL letöltő webhelyről rossz ötlet, és néha a DirectX teljes telepítése nem megvalósítható, vagy egyszerűen nem működik.

Biztonságos és egyszerű megoldás egyetlen DirectX DLL fájl helyreállítására a fájl külön-külön történő kibontása a DirectX telepítőcsomagból.

A cikkben szereplő információk minden Microsoft operációs rendszerre vonatkoznak, beleértve a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista és a Windows XP operációs rendszereket.


Hiányzó DirectX DLL fájl helyreállítása

Egyetlen hiányzó DirectX DLL fájl helyreállítása:

  1. A Microsoft webhelyén válassza ki az oldal tetején található nagyítót, és keressen rá DirectX.

  2. Görgessen lefelé a keresési eredmények között, és válassza ki a lehetőséget DirectX végfelhasználói futási idők (MM ÉÉ) letöltése link a legújabb megjelenési dátumhoz.

  3. választ Letöltések
    .

    Ugyanaz a DirectX telepítő működik a Windows összes verzióján.

  4. Kattintson a jobb gombbal az asztalra, és válassza a lehetőséget Új > Mappa. Nevezze el az új mappát valami könnyen megjegyezhetőnek DirectX fájlok.

  5. Nyissa meg a letöltött DirectX telepítőt, és válassza ki Igen hogy elfogadja a licencszerződést.

  6. választ Tallózás a párbeszédpanelen.

  7. Válassza ki a 4. lépésben létrehozott mappát, majd válassza a lehetőséget OK.

  8. választ OK amikor meglátja a mappa elérési útját a szövegmezőben. A DirectX telepítőprogram az összes fájlt kibontja a mappába.

  9. Nyissa meg a korábban létrehozott mappát, hogy nagyszámú CAB fájlt, néhány DLL fájlt és egy dxsetup.exe nevet találjon.

    Futtathatod dxsetup.exe a DirectX teljes telepítéséhez és az összes DLL fájl újratelepítéséhez.

  10. Keresse meg a keresett DLL fájlt tartalmazó CAB fájlt. Például, ha szüksége van a d3dx9_41.dll fájlra, az megtalálható a CAB fájlban Mar2009_d3dx9_41_x86. Kattintson duplán a megfelelő CAB fájlra a megnyitásához.

    A legtöbb DirectX CAB fájlnak két változata van: egy 32 és 64 bites verzió. A 32 bites rendszerek fájljai a következővel végződnek: _x86, és a 64 bites rendszerfájlok vége _x64. Tudnia kell, hogy a Windows melyik verzióját futtatja, hogy tudja, melyik fájlt használja.

  11. Mozgassa a . Dll fájlt az asztalra.

    A Windows beépített támogatást nyújt a CAB fájlok megnyitásához, de ha egy másik program megnyitja, keressen egy lehetőséget a fájl kibontására a program menüjében, és az asztalra.

  12. Másolja a fájlt a System32 a Windows telepítési mappájában található mappa. A legtöbb számítógépen ez lesz C: Windows System32.

    Ha olyan hibaüzenetet kapott, amely egy másik helyet adott meg, ahonnan a DLL fájl hiányzik (például egy adott játék vagy grafikus alkalmazás mappájában), másolja inkább a DLL fájlt.

  13. Törölje a DLL fájl bármely másolatát az asztaláról, és törölje a kibontott DirectX fájlokat tartalmazó mappát. A DLL fájlok otthagyása az asztalon bizonyos helyzetekben problémákat okozhat.

  14. Indítsa újra a számítógépet.

Az újraindítás után tesztelje, hogy az egyes DLL fájlok helyreállítása kijavította-e a problémát. Ha továbbra is hibaüzenetet kap, próbálja meg teljesen újratelepíteni a DirectX-et, vagy elhárítani a hardverrel kapcsolatos DLL-problémákat.