A DirectX letöltése és telepítése (12, 11, 10, 9)

Az összes modern Windows operációs rendszer alapértelmezés szerint tartalmazza a DirectX-et, így valószínűleg soha nem lesz szüksége a DirectX manuális telepítésére.

A Microsoftról azonban köztudott, hogy kiadta a DirectX frissített verzióit, és a legújabb frissítések telepítése megoldhatja a felmerült DirectX-problémákat - például a dsetup.dll hibákat -, vagy növelheti a játékok és grafikus programok teljesítményét.

1: 36

Kövesse az alábbi lépéseket a DirectX frissítéséhez a Windows bármely verziójában. A DirectX telepítése kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe.

A használt Windows verziótól függően előfordulhat, hogy nincs szüksége új DirectX verzióra. Az alábbi lépések alatt ellenőrizze, hogy a DirectX működik-e az Ön számítógépén. Ha nem biztos abban, hogy a számítógépe melyik DirectX verziót telepítette most, akkor ennek az oldalnak a legalsó részében talál utasításokat.

Ezek a lépések Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista és Windows XP rendszereken működnek.


A DirectX letöltése és telepítése

  1. Látogasson el a DirectX letöltési oldalára a Microsoft webhelyén.

  2. Válassza ki a piros színt Letöltések
    gombra a telepítőfájl számítógépre mentéséhez.

  3. Nyissa meg a dxwebsetup.exe fájlt, és fejezze be a DirectX telepítését a Microsoft webhelyéről vagy a DirectX telepítőprogramból származó utasítások követésével. A telepítés kevesebb, mint egy percet vesz igénybe.

    Olvassa el figyelmesen a telepítési eljárást. Lehet, hogy felkérnek valami mást, például a Bing Bar telepítésére. A telepítés elkerülése érdekében törölje a jelet arról, ami nem érdekli.

    Bármi hiányzik a DirectX fájl, szükség esetén kicseréljük. Az alábbi szakaszban talál további információt a DirectX-ről a Windows egyes verzióiban.

  4. Indítsa újra a számítógépet, még akkor is, ha erre nincs szükség.

  5. A számítógép újraindítása után tesztelje, hogy a DirectX legújabb verziójára történő frissítés kijavította-e a problémát.

     Web / Maddy Price


DirectX Windows verziók

A Windows összes verziója nem támogatja a DirectX összes verzióját. További információ arról, hogy a DirectX egyes verziói hogyan működnek a Windows családban.

DirectX 12 a Windows 10 része, és csak a Windows ezen verziójában támogatott. A DirectX 12 kapcsolódó fájlok frissítései csak a Windows Update szolgáltatáson keresztül érhetők el. A DirectX 12 önálló verziója nem érhető el.

DirectX 11.4 és 11.3 csak a Windows 10 támogatja. A DirectX 12.0-hoz hasonlóan a frissítéseket is csak a Windows Update biztosítja.

DirectX 11.2 csak a Windows 10 és a Windows 8 (8.1+) rendszerekben támogatott. A DirectX 11.2 kapcsolódó fájlok bármilyen frissítése elérhetővé válik a Windows Update szolgáltatásban a Windows ezen verzióiban. A DirectX 11.2-hez nem áll rendelkezésre önálló letöltés.

DirectX 11.1 a Windows 10 és a Windows 8 támogatja. A Windows 7 (SP1) is támogatott, de csak a Windows 7 platformfrissítésének telepítése után.

DirectX 11.0 a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 támogatja. A Windows Vista támogatása csak platformfrissítés után érhető el. Itt szerezheti be a 32 bites vagy itt a 64 bites verziót.

DirectX 10 a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7 és a Windows Vista támogatja.

DirectX 9 támogatja a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista és Windows XP. Ha van olyan programja, amely a DirectX 9 fájlt kéri a Windows 10 vagy a Windows 8 rendszerben, akkor a letölthető verzió telepítése (a fenti folyamat) megoldhatja a problémát - ez nem fogja "leminősíteni" a DirectX 10/11/12 telepítését. ! Ez a DirectX legújabb verziója is, amely kompatibilis a Windows XP-vel.


A jelenlegi DirectX verziószám megkeresése

A DirectX diagnosztikai eszközével ellenőrizheti, hogy a DirectX melyik verziója van telepítve a számítógépére.

  1. Végezze el a dxdiag parancsot parancsot egy parancssori felületről, például a Futtatás párbeszédpanelen (WIN + R) vagy a Parancssor.

  2. Ha üzenetet lát a digitálisan aláírt illesztőprogramok ellenőrzéséről, nyomja meg a gombot Igen or Nem; teljesen mindegy, hogy mit keresünk itt.

  3. Nyissa meg a rendszer Tab.

  4. Keresse meg a DirectX verzió bejegyzés a lista alján a DirectX verziószámának megtekintéséhez.