PS4 játékok távoli lejátszása Androidon

A Nintendo Switch konzol egyik erőssége az a képesség, hogy zökkenőmentesen váltson a videojátékok nagyképernyős TV-n való lejátszása és a kézi eszköz között. A Sony hasonló funkcióval rendelkezik. Ha útközben szeretné elvenni a PlayStation-játékait, használhatja a hivatalos Sony PS4 Remote Play alkalmazást Androidra, iOS-re és PC / Mac-re. Kezdje el lejátszani a tévében, szüneteltesse, majd folytassa ott, ahol abbahagyta egy mobil eszközön. Itt van, amit tudnia kell a kezdéshez.


PS4 távoli lejátszási követelmények

A PS4 Remote Play szolgáltatás használatához a következőkre van szükség:

  • PlayStation 4 vagy PlayStation 4 Pro konzol.
  • Kompatibilis mobil eszköz.
  • Az ingyenes PS4 Remote Play alkalmazás.
  • Vezeték nélküli Dualshock 4 vezérlő.
  • Legalább 5 Mbps szélessávú internet (a Sony a legjobb élmény érdekében 12 Mbps-ot javasol LAN-kábelen keresztül).
  • Kompatibilis PS4 játék.

Telefonjának és a PS4-nek ugyanazon a Wi-Fi hálózaton kell lennie. A Távoli lejátszás nem működik, ha távol van otthonától és a konzoljától.


Mely mobil eszközök kompatibilisek a PS4 távoli játékkal?

Ha PS4 játékokat szeretne streamelni mobileszközére, akkor rendelkeznie kell az alábbiak egyikével:

  • Android okostelefon vagy táblagép Android 5.0 (Lollipop) vagy újabb verzióval. Android 10 vagy újabb rendszeren Bluetooth-on keresztül csatlakozhat egy Dualshock 4 vezeték nélküli vezérlőhöz.
  • Apple eszköz, iOS 12.1 vagy újabb verzióval. IOS 12.1 vagy újabb rendszeren érintésvezérlőkkel játszhat. Az iOS 13 vagy újabb rendszerű eszközök Bluetooth-on keresztül is kapják a Dualshock 4 támogatást.
  • Bármely asztali vagy hordozható számítógép Windows 10 vagy 8, vagy macOS 10.12 vagy újabb verzióval. A macOS Catalina 10.15-ös Mac-eszközök Bluetooth-on keresztül használhatják a Dualshock-ot.

A PlayStation 4 beállítása távoli játékhoz

A PlayStation 4 távoli lejátszási funkciójának első lépése az, hogy engedélyezze a konzol beállításaiban.

  1. Kapcsolja be a PlayStation 4-et.

  2. Navigáljon a beállítások menüben.

  3. Görgessen lefelé Távoli lejátszás csatlakozási beállításai.

  4. választ Távoli lejátszás engedélyezése. Kapcsolja be vagy ki az opciót a X gomb a vezérlőn.

A PS4 Remote Play alkalmazás letöltése és beállítása

Most, hogy a Playstation készen áll a közvetítésre, töltse le a PS4 Remote Play alkalmazást a Google Play Áruházból vagy az App Store-ból. Az alkalmazás letöltését követően kövesse az alábbi utasításokat:

  1. Indítsa el a PS4 Remote Play alkalmazást mobileszközén.

  2. Nyomja meg a kék színt Rajt gomb. Az alkalmazás megkeresi a PS4-et.

  3. Jelentkezzen be PlayStation-fiókjába. Ha több fiókja van, jelentkezzen be ugyanazzal a fiókkal, amelyet a konzolon használt. Ha kétfaktoros hitelesítést használ, ellenőrizze a fiókját.

  4. Miután bejelentkezett a szolgáltatásba, az alkalmazás konzolt keres ugyanazon a Wi-Fi hálózaton. Ez több percig is eltarthat.

    Ekkor be kell kapcsolni a PlayStationt, és be kell jelentkeznie felhasználói profiljába.

  5. Alternatív megoldásként regisztrálja a PS4-et egy kód manuális beírásával. Ha meg szeretné találni ezt a kódot a PlayStation-en, lépjen a következőre: beállítások > Távoli játék Connection Settings > Eszköz hozzáadása.

  6. A konzol regisztrációja után streamelje kedvenc játékait a készülék képernyőn megjelenő vezérlőivel.

Problémamegoldás

Ha nem tud megfelelően csatlakozni a PlayStation 4-hez mobileszközéről, akkor itt kipróbálhat néhány dolgot:

  • Internetkapcsolat: Ha PlayStation-jének problémái vannak az okostelefonjával vagy táblagépével való kommunikációban, ellenőrizze, hogy mindkét eszköz erős kapcsolatban van-e és ugyanazon a hálózaton vannak-e.
  • PlayStation beállítások: Ellenőrizze a PlayStation beállításait, és ellenőrizze, hogy a Távoli lejátszás funkció be van-e kapcsolva.
  • PlayStation-fiók: Győződjön meg arról, hogy ugyanabba a Sony PlayStation-fiókba van bejelentkezve mind a konzolon, mind a mobileszközön.
  • Újraindítás: Ha minden egyéb nem sikerül, indítsa újra a mobil eszközt és a konzolt. Ezután nézze meg, hogy a probléma tisztázódik-e.

PS4 Remote Play Android Hack

A Sony eredeti PS4 Remote Play alkalmazásának módosítása elérhető az interneten. Azt állítja, hogy minden Android okostelefonhoz használható. A rosszindulatú rosszindulatú programok elkerülése érdekében nem ajánlott nem hivatalos alkalmazásokat letölteni a Google Play Áruházon kívülről.

Csapatunk tesztelte a PS4 Remote Play hackjét. Nem tudtuk elindítani a módosított szoftvert, mivel a Sony kiadott egy frissítést, amely egyelőre megbénítja annak funkcionalitását.