Az Excel fájl helyreállítása

Nincs sok rosszabb érzés, mint egy darabig dolgozni egy táblázaton, csak azért, hogy elveszítse a változtatásokat, mert az alkalmazás összeomlott, vagy az egész számítógép lefagyott, és a Microsoft Excel dokumentumot nem mentették. Szerencsére az Excel (és a Microsoft Office egésze) hibatörést kínál, amely lehetővé teszi az elveszett munka egy részének vagy egészének visszaszerzését a helyreállítási funkcióval.

A Microsoft 365 alapértelmezés szerint automatikusan tárolja a fájlokat a felhőben, általában a OneDrive-on vagy a SharePoint-ban, hacsak másként nem rendelkezik. Ez az oktatóanyag azoknak a felhasználóknak szól, akik a merevlemezükön helyileg tárolt fájlokat próbálják helyreállítani az Excel for Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016 és Excel 2013 programban.

Vasko / E + / Getty Images 


Az automatikus helyreállítás engedélyezése az Excelben

Az elveszett fájlok visszaszerzéséhez, amelyeket esetleg elmentett a számítógépére, először meg kell győződnie arról, hogy az AutoRecover funkció be van-e kapcsolva. 

Ha már elvesztett egy fájlt, és megpróbálja helyreállítani, ugorjon a következő szakaszra. Ha a kérdéses fájl nem jelenik meg a Dokumentum-helyreállítás képernyőn, akkor valószínűleg nem lehet helyreállítani. Ennek ellenére továbbra is engedélyeznie kell az AutoRecover alkalmazást, hogy elkerülje ezt a helyzetet a jövőben. Jó gyakorlat a fájlok manuális mentése is gyakran munka közben.

Engedélyezze az automatikus helyreállítást az Excel for macOS alkalmazásban

  1. Indítsa el az Excel programot, és nyissa meg a munkafüzetet.

  2. Kattints Excel > preferenciák.

  3. Meg kell jelennie az Excel beállításai párbeszédpanelnek, amely átfedi a fő felületet. Kattintson a gombra Megtakarítás, megtalálható a Megosztás és adatvédelem részben.

  4. Az Excel Mentési beállításai mostantól láthatók lesznek, mindegyikhez egy jelölőnégyzet is társul. Válassza a lehetőséget Az AutoRecover információk mentése xx percenként ha nincs pipa.

    Azt is megadhatja, hogy az AutoRecover milyen gyakran mentse az aktív dokumentumokat, módosítva a percszámot a fent említett opcióban. Az alapértelmezett beállítás az Excel legtöbb verziójában 10 perc. 

  5. Az Excel munkamenethez való visszatéréshez zárja be a Beállítások felületet.

Engedélyezze az automatikus helyreállítást az Excel for Windows rendszerben

  1. Indítsa el az Excel programot, és nyissa meg a munkafüzetet.

  2. választ filé > Opciók.

  3. Most meg kell jeleníteni az Excel beállítások felületet, amely átfedi a munkafüzetet. Válassza a lehetőséget Megtakarítás, található a bal oldali menü ablaktáblán.

  4. Az Excel Mentési opciói mostantól láthatók lesznek, legtöbbjükhöz egy jelölőnégyzet is társul. Válassza a lehetőséget Xx percenként mentse az AutoRecover információkat ha nincs pipa.

  5. Azt is megadhatja, hogy az AutoRecover milyen gyakran mentse az aktív dokumentumokat, módosítva a percszámot a fent említett opcióban. Az alapértelmezett beállítás az Excel legtöbb verziójában 10 perc.

    Ezen opció alatt van egy másik neve: "Az utolsó automatikus helyreállítás verziójának megtartása, ha mentés nélkül bezárom". Alapértelmezés szerint engedélyezve van, ez biztosítja, hogy a munkafüzet legutóbb az AutoRecover szolgáltatás által mentett verziója bármikor tárolódjon, amikor bezárja az Excel programot anélkül, hogy azt manuálisan mentené. Javasoljuk, hogy ezt az opciót hagyja aktívan.

  6. választ OK hogy visszatérjen az Excel munkamenetéhez.


Hogyan lehet helyreállítani a nem mentett Excel fájlt

Amíg az AutoRecover engedélyezve van, a dokumentum-helyreállítási felület automatikusan megjelenik az Excel következő indításakor. Ez a felület tartalmaz egy Elérhető fájlok feliratot, amely felsorolja az összes automatikusan mentett munkafüzetet, a dokumentum nevével és az utolsó mentés dátumával / idejével együtt. 

A felsorolt ​​fájlok bármelyikének helyreállításához válassza a ikont nyíl adatait, majd válassza ki Nyisd ki. A már nem szükséges automatikus helyreállítású fájlok eltávolításához válassza a ikont nyíl, Majd válassza ki töröl.

Mint az elején említettük, ha a keresett fájl nem szerepel ebben a listában, akkor valószínű, hogy soha nem mentették el, és végleg elveszhet.