Hogyan érhető el a Gmail az Outlook.com webhelyen

Ha meg akarja őrizni a Gmail e-mail címét, de az Outlook.com felületét használja e-mail küldéséhez, akkor összekapcsolhatja Gmail-fiókját az Outlook Mail programmal, hogy mindkét világ legjobb tudását kihozza.

Miután végrehajtotta az alábbi lépéseket, e-maileket küldhet Gmail-címéről anélkül, hogy ehhez bejelentkezne a Gmail.com-ra. Mindez ott történik az Outlook Mail-fiókjában.

Legfeljebb 20 Gmail-fiókot (vagy más e-mail fiókot) adhat hozzá az Outlook Mail programhoz, hogy az összes e-mail fiókot egybe egyesítse.

Ezek az utasítások minden olyan e-mail fiókra vonatkoznak, amelyet az Outlook.com webhelyen használ, beleértve a @ hotmail.com, @ live.com, @ outlook.com és másokat.

Ha az összes Gmail-e-mailt meg akarja kapni az Outlook.com-on, de nem szeretné importálni a teljes Gmail-fiókját, vagy elküldené a Gmail-fiókjából az Outlook Mail segítségével, beállíthatja a Gmailt, hogy továbbítsa az üzeneteket az Outlook-fiókjába.


Hogyan érhető el a Gmail az Outlook Mail alkalmazásból

Kövesse ezeket a lépéseket a Gmail beállításához az Outlook.com webhelyen.

  1. Nyissa meg az Outlook Mail fiókot.

  2. Válassza ki a beállítások ikonra a jobb felső sarokban, majd válassza a lehetőséget Az összes Outlook-beállítás megtekintése.

  3. A bal oldali ablaktáblán lépjen a következőre: Levél > E-mail szinkronizálása.

  4. Válasszon Gmail alatti jobb oldali ablaktáblából Csatlakozott fiókok. Elindul a Google bejelentkezési oldala.

  5. A Csatlakoztassa Google-fiókját képernyőn adja meg a megjelenítési nevet, amelyet használni szeretne, ha leveleket küld a Gmailből az Outlook Mail alkalmazáson keresztül. Két lehetőség van:

    • Csatlakoztassa Google-fiókját, hogy importálni tudjuk az e-mailt a Gmailből. E-maileket is küldhet az Outlookból Gmail-címével.
    • Csatlakoztassa Google-fiókját, ha e-mailt szeretne küldeni az Outlook programból a Gmail-cím használatával (Hozzáadás csak küldési fiókként).
  6. A Gmail csak küldési fiókként történő hozzáadásához válassza a fenti második lehetőséget.

    Ha a fenti első lehetőséget választja a fiókok szinkronizálásához, akkor választhatja, hogy a bejövő üzeneteket új mappába importálja, vagy közvetlenül az Outlook postaládájába helyezi.

  7. választ OK.

  8. Jelentkezzen be az Outlook Mail alkalmazásban használni kívánt Gmail-fiókba, és engedélyezze a Microsoft számára, hogy hozzáférjen a fiókjához.

  9. választ OK az Outlook.com oldalon, amely megerősítést mutat, amely elmagyarázza, hogy sikeresen csatlakoztatta Gmail-fiókját az Outlook Mailhez.

Ha a Gmail-fiók szinkronizálása mellett döntött, a fenti 2. lépésben bármikor ellenőrizheti a Gmail importálásának előrehaladását. Az átvitel befejezéséig látni fogja a „Frissítés folyamatban” állapotot, ami eltarthat egy ideig, ha sok e-mail üzenetet importál. Ha elkészült, látni fogja, hogy "naprakészre" változik.


Levél küldése a Gmailből az Outlook.com webhelyen

Miután összekapcsolta a Gmailt az Outlook Mail programmal, meg kell változtatnia a "Feladó" címet, hogy új leveleket küldhessen a Gmailből:

  1. Térjen vissza a fenti 3. lépésre, majd görgessen le a Alapértelmezett Feladó cím beállítása.

  2. Alatt Alapértelmezett Feladó cím beállítása, használja a legördülő menüt a Gmail-fiók kiválasztásához.

     Heinz Tschabitscher

  3. választ MENTÉS Gmail-fiókod az új alapértelmezett "küldés másként" cím legyen az Outlook Mail alkalmazásban.

Ezzel csak az új e-mailek alapértelmezett e-mail címét változtatja meg. Amikor válaszol egy üzenetre, bármikor kiválaszthatja Outlook-címét vagy Gmail-címét (vagy bármely más hozzáadott személyt), ha választ egyet a Tól től gombra az üzenet tetején.

Ha e-mailt szeretne küldeni az asztali Outlook alkalmazásból a Gmail fiókja használatával, beállíthatja az Outlook programot e-mail küldésre a Gmail segítségével az IMAP vagy POP protokoll segítségével.