Az iPad jelszavának és ujjlenyomatának beállítása vagy módosítása

Soha nem rossz ötlet hozzáadni egy további biztonsági réteget az iPad adatainak védelme érdekében. Az Apple számos biztonsági lehetőséget kínál a legújabb modelljein, beleértve a jelszó beállítását és a táblagép ujjlenyomat mögé zárását a Touch ID segítségével.

A biztonság beállítása előtt azonban biztonsági másolatot szeretne készíteni iPad-jéről az iTunes segítségével. Így visszaállíthatja ezt a biztonsági másolatot arra az esetre, ha elfelejtené a jelszót anélkül, hogy új eszközként kellene visszaállítania az iPad-et.

Ezek az utasítások az iPad Air 2 és újabb, az iPad Mini 3 és újabb, valamint az iPad Pro készülékekre vonatkoznak.


Az iPad jelszavának beállítása

Új jelszó létrehozása iPad készülékéhez:

  1. Nyisd ki beállítások iPad-on.

  2. választ Érintse meg az ID és a Jelszó lehetőséget.

    Ha már rendelkezik az iPad-en beállított jelszóval, akkor be kell írnia a beállítások eléréséhez.

  3. Jelszó első beállításához válassza a lehetőséget Kapcsolja be a kódot. Jelszó frissítéséhez válassza a lehetőséget Jelszó módosítása.

    választ Kapcsolja ki a jelszót az Apple Pay alkalmazással létrehozott összes fizetési kártya eltávolításához.

  4. Ha először kapcsolja be a jelszavát, akkor most írja be, majd erősítse meg. Ha módosítja a meglévő kódot, írja be a következő képernyőn.

  5. A következő képernyőn kiválaszt egy új kódot. Alapértelmezés szerint megad egy hatjegyű numerikus jelszót. Válassza a lehetőséget Jelszavak beállításai hogy hosszabb, rövidebb vagy összetettebb legyen.

    Az egyéni kódoknak legalább négy karakter hosszúnak kell lenniük.

    • Egyedi alfanumerikus kód előhozza az iPad billentyűzetet, és lehetővé teszi számok és betűkkel rendelkező jelszó létrehozását.
    • Egyedi Numerikus kód lehetővé teszi számalapú jelszó kiválasztását.
    • 4 számjegyű kódrendszer egy kevésbé biztonságos opció, de ha problémája van a hosszabb kódok megjegyzésével, akkor ezzel a lehetőséggel beállíthat egy rövidebbet is.

  6. Írja be új jelszavát, majd a megerősítéshez írja be újra.


Az ujjlenyomat beállítása vagy hozzáadása a Touch ID-hez

Egy kis biztonság érdekében beállíthatja a Touch ID-t, amely az iPadre mentett ujjlenyomatát használja az eszköz feloldásához és egyéb műveletek végrehajtásához. Így állíthatja be, vagy adhat hozzá új ujjlenyomatot.

  1. A Touch ID és jelszó menüben válassza a lehetőséget Adjon hozzá egy ujjlenyomatot.

  2. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az ujjlenyomat beolvasásához a Kezdőlap gombra helyezve.

  3. Az imént mentett ujj átnevezéséhez az iPadre válassza ki a menüben a nevét, és írja be az újat.

  4. Ha el akarja távolítani az ujjlenyomatot a Touch ID-ből, válassza ki annak nevét, ahogyan át akarja nevezni, majd válassza a lehetőséget Törölje az ujjlenyomatot.

  5. Használhatja Adjon hozzá egy ujjlenyomatot további ujjlenyomatok hozzáadásához a Touch ID-hez. Használja ezt az opciót például, ha azt szeretné, hogy bármelyik kezével feloldhassa iPadjét.


További lehetőségek Touch ID-vel

A Az ujjlenyomatok szakaszban látni fog egy címkét Használja a Touch ID lehetőséget. A régió beállításai meghatározzák, hogy mire használható az ujjlenyomat.

  • iPad feloldása A Touch ID-t használja a jelszó helyett az iPad megnyitásához.
  • iTunes & App Store lehetővé teszi az ujjlenyomatával történő vásárlások ellenőrzését, mielőtt alkalmazásokat, filmeket vagy tévéműsorokat vásárolna.
  • Fizessen Apple az ujjlenyomatát használja az iPaden tárolt hitel- és bankkártyákkal történő vásárlások megerősítésére.
  • Jelszó automatikus kitöltése az Touch ID igazolást kéri, mielőtt az iCloud kulcstartójában tárolt jelszavakat használná.