Hogyan érhető el a OneDrive bárhonnan

A Microsoft OneDrive szolgáltatása lehetővé teszi fájljainak felhőben történő tárolását, hogy útközben is gyorsan hozzáférhessen. Nem számít, milyen eszközt használ, legyen az Android vagy iOS okostelefon, Mac vagy Windows számítógép, vagy akár Xbox, hozzáférhet fényképeihez, videóihoz és fájljaihoz, vagy akár fájlokat is megoszthat másokkal anélkül, hogy le lenne kötve eredeti eszköz, amelyre mentette a tartalmát.


Hogyan lehet elérni a OneDrive programot Windows számítógépeken

A Microsoft Windows számítógépein előre telepítve van a OneDrive és készen áll a cselekvésre, amint elindítja a számítógépet. A Microsoft a meglévő dokumentumok és más mappák felhővel történő szinkronizálásának lehetőségével szélessé tette a beállítást.

  1. Nyissa meg a Start Menu és keres OneDrive.

  2. Amint megjelenik az alkalmazás, válassza ki a megnyitásához.

    Ha még soha nem használta a OneDrive-ot, akkor az e-mail cím megadásával kéri az alkalmazás beállítását.

  3. Miután bejelentkezett a OneDrive programba, számítógépe értesíti a mappát a számítógépén. Válassza a lehetőséget Következő.

  4. A OneDrive megkérdezi, hogy mely mappákat szeretné szinkronban tartani a felhővel; a választott mappákról biztonsági másolatot készítenek, és más eszközökről érhetők el. Válaszd ki a jelölőnégyzetet a szinkronizálni kívánt mappák mellett.

    microsoft

    Alternatívaként válassza a Szinkronizálja az összes fájlt és mappát lehetőség az összes dokumentum felhőben tartására. Válassza a lehetőséget Következő hogy folytassa.

  5. Nyisd ki File Explorer és megtekintheti a OneDrive mappát, hogy az összes tartalom a felhőbe legyen mentve. A zöld pipával rendelkező fájlok vagy mappák biztonsági másolata sikeresen megtörtént, míg a kör alakú nyíllal rendelkező fájlok továbbra is feltöltődnek a felhőbe.


A OneDrive használata Mac rendszeren

Ha van Apple Mac, a Microsoft nem hagyott ki a játékból. Letöltheti és telepítheti a OneDrive alkalmazást a Microsoft webhelyéről, és megkezdheti a fájlok szinkronizálását, akárcsak egy PC-n.

  1. Először töltse le a OneDrive for Mac programot, és az alkalmazás telepítéséhez kattintson duplán a gombra OneDrive.pkg fájl. Ez elindítja a beállítási párbeszédet.

  2. A OneDrive telepítése után indítsa el Spotlight keresés nyomással CMD+Szóköz.

  3. Típus "OneDrive", és nyomja meg a belép kulcs.

  4. Ha még soha nem használta a OneDrive-ot, akkor az e-mail cím megadásával a rendszer kéri az alkalmazás beállítását.

  5. Miután bejelentkezett a OneDrive programba, megkérdezi, hogy hol szeretné a OneDrive mappát a Mac számítógépén elhelyezni. Válassza a lehetőséget Válassza a OneDrive mappa helyét és válassza ki a kívánt helyet.

    Javasoljuk a FŐOLDAL mappát.

  6. A OneDrive értesíti Önt arról, hogy hol található a mappa a Mac számítógépén, válassza a lehetőséget Következő.

  7. választ Nyissa meg a OneDrive-ot a szinkronizált fájlok és mappák megtekintéséhez. Bármit, amelyet ebbe a mappába ment, feltölti a Microsoft felhőbe.


Hozzáférés a OneDrive-hoz iOS vagy Android rendszeren

A felhőtárolás egyik legnagyobb jellemzője, hogy hozzáférhet fájljaihoz mobileszközéről. A Microsoft elérhetővé tette a OneDrive alkalmazást mind az iOS, mind az Android készülékek felhasználói számára.

  1. Először töltse le a OneDrive alkalmazás iOS vagy Android rendszerhez. Az iPhone és iPad felhasználók az App Store-ban kereshetik a OneDrive-ot, míg az Android-felhasználók a Play Store-ban.

  2. Miután telepítette a OneDrive alkalmazást, indítsa el az eszköz kezdőképernyőjén. Megjelenik a lehetőség, hogy bejelentkezzen a szolgáltatásba az e-mail címe segítségével.

  3. A OneDrive megkérdezheti, hogy biztonsági másolatot szeretne-e készíteni eszközének kameratekercséről a felhőbe. Koppintson a Igen or Nem személyes preferenciáitól függően.

  4. Érintse meg a Fájlok fül, vagy menü opcióval megtekintheti a OneDrive-fiókjában elérhető összes fájlt.

  5. Ez az!


Használja a OneDrive-ot az Xbox One-on

Fényképeit és videóit a nagy képernyőn szeretné megtekinteni? Ha rendelkezik Xbox One-val, könnyedén behozhatja tartalmát a televízióba. Ezenkívül a játékosok most már egyszerűen feltölthetik a rögzített játékmenetet a OneDrive-ba a könnyű hozzáférés érdekében.

  1. Kezdje a bolt fülre az Xbox One-on.

  2. Válassza ki a Apps csempe a rendelkezésre álló listából.

  3. Ezután keresse meg és válassza ki a OneDrive kb. Kék alapon fehér felhők képe ábrázolja.

  4. Telepítse a OneDrive alkalmazást a Ingyen megkapni gombot.

  5. A telepítés után tekintse meg és nyissa meg az Xbox OneDrive programot app lista.

    microsoft

  6. Kezdje el böngészni a fényképeket és videókat a felhőből.