Hogyan lehet az Outlook megjegyezni az e-mail jelszavát

A Microsoft Outlook megköveteli, hogy minden alkalommal, amikor belép az e-mailbe, írja be jelszavát egy jelszó mezőbe. Ez biztonsági okokból kiváló, de ha csak te használod a számítógépedet, akkor teljesen biztonságos a jelszó tárolása az Outlook programban.

A cikk utasításai az Outlook 2019, az Outlook 2016, az Outlook 2013, az Outlook 2010 és az Outlook for Microsoft 365 alkalmazásra vonatkoznak.


Hogyan lehet az Outlook megjegyezni az e-mail jelszavát

Ha arra készteti az Outlook-t, hogy emlékezzen a jelszavára, akkor az Outlook minden megnyitásakor e-maileket fogadhat és küldhet a jelszó beírása nélkül. Ráadásul összetett jelszót is készíthet, amelyet nem kell megjegyeznie, vagy folyamatosan be kell töltenie a jelszókezelőből.

  1. Menj a filé Tab.

    Web.

  2. választ Info.

    Web.

  3. választ fiók beállításai > fiók beállításai.

    Web.

  4. Ban,-ben fiók beállításai párbeszédpanelen válassza ki azt az e-mail címet, amelyhez az Outlook emlékezni szeretné a jelszót, majd válassza a lehetőséget Változtat.

    Web. 

  5. Ban,-ben Exchange-fiókbeállítások párbeszédpanelen válassza ki További beállítások.

    Web.

  6. Ban,-ben Microsoft Exchange párbeszédpanelen lépjen a Biztonság fülre, és törölje a Mindig kérjen bejelentkezési adatokat jelölőnégyzetet.

    Web.

  7. választ alkalmaz a változtatások alkalmazásához, majd válasszon OK Az ablak bezárásához.

  8. Ban,-ben Exchange-fiókbeállítások párbeszédpanelen válassza ki közel (X).

  9. Ban,-ben fiók beállításai párbeszédpanelen válassza ki közel.

  10. Indítsa újra az Outlook programot.


Az Outlook folyamatosan kéri a jelszó kérését

Ha az Outlook arra kéri, hogy minden alkalommal írja be a jelszavát, amikor ellenőrzi az e-mailt, annak ellenére, hogy beállította az Outlook számára, hogy ne kérje a bejelentkezési adatokat, ez több okból is történhet.

A legvalószínűbb az a helyzet, hogy megváltoztatta az e-mail fiók jelszavát, de nem frissítette a jelszót az Outlook programban. Kövesse a fenti lépéseket a Fiókbeállítások párbeszédpanel megnyitásához, amely felsorolja az e-mail címét és jelszavát, majd módosítsa a jelszót a frissítettre, hogy az Outlook ne kérjen tőle.

Web. 

Ha az Outlook továbbra is kéri a jelszavát, tiltsa le ideiglenesen a víruskereső (AV) programot, vagy indítsa csökkentett módba, ha Windows operációs rendszert használ. A víruskereső program zavarhatja az Outlookot, ha bővítményt vagy tűzfalat használ. Ha az Outlook a két dolog egyikének elvégzése után jelszó kérése nélkül keresi és küldi az e-maileket, telepítse újra az AV programot.

Ha az AV szoftver nem hibás, vagy ha még mindig gyanítja, hogy az, indítsa el az Outlook programot csökkentett módban a bővítmények letiltásához. Ha a jelszó ezt követően is működik, probléma van az egyik bővítménnyel, és le kell tiltania, törölnie kell, vagy meg kell oldania a javítást.

Azokban a helyzetekben, amikor az Outlook még mindig nem emlékszik a jelszóra, törölje az e-mail profilt, és készítsen újat, vagy távolítsa el a programot, és telepítse újra. Lehet, hogy hiba van a profilban, ebben az esetben egy új építése megoldja a problémát.

Az is előfordulhat, hogy helytelen beállítások vannak a Windows rendszerleíró adatbázisában a védett tárolórendszer-szolgáltatóhoz. Ha meg szeretné tudni, hogy ez a probléma, kövesse a Microsoft utasításait a HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Protected Storage System Provider törléséhez kulcs.