Hogyan lehet megnyitni a blokkolt mellékleteket az MS Outlook programban

A Microsoft Outlook megakadályozza bizonyos fájlok e-mail útján történő megnyitását. Ezek az Outlook blokkolt mellékletei olyan fájlkiterjesztésekkel rendelkeznek, amelyek futtatható fájltípusokhoz tartoznak, amelyek potenciálisan vírusokat tartalmaznak. Az EXE fájlkiterjesztéssel rendelkező fájlok azonban nem mindig károsak. Így módosíthatja a beállításokat úgy, hogy az Outlook megnyissa ezeket a fájlokat.

A cikk utasításai az Outlook 2019, az Outlook 2016, az Outlook 2013, az Outlook 2010 és az Outlook for Microsoft 365 alkalmazásra vonatkoznak.


A blokkolt mellékletek megnyitása az Outlook programban

Ha meg szeretné akadályozni, hogy az Outlook blokkolja a csatolt fájlokat, végezzen módosításokat a Windows rendszerleíró adatbázisában. Ha nem hajlandó változtatni a rendszerleíró adatbázisban, ugorjon az alábbi Tippek szakaszra, hogy megtanulja a blokkolt mellékletek megnyitásának más módját a számítógép módosítása nélkül.

Ha megakadályozza, hogy az Outlook blokkolja a rosszindulatú mellékleteket, telepítsen egy víruskereső programot a számítógépére, és csak megbízható forrásokból nyissa meg a mellékleteket.

Bizonyos fájltípusok blokkolásának feloldásához használja a Beállításszerkesztőt:

  1. Zárja be a Microsoft Outlook programot, ha az nyitva van.

  2. Nyissa meg a Beállításszerkesztőt.

    Mielőtt elkezdené, ismernie kell a rendszerleíró kulcsok és értékek hozzáadását, módosítását és törlését.

  3. Keresse meg az MS Outlook verziójához tartozó rendszerleíró kulcsot:

    Outlook 2019, Outlook 2016 és Outlook for Microsoft 365:

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Office 16.0

    Outlook 2016:

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Office 15.0

    Outlook 2013:

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Office 14.0

    Outlook 2010:

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Office 13.0

  4. választ szerkesztése > Új > String érték hogy új értéket nevezzenek el Level1Remove.

  5. Nyissa meg az új értéket, és írja be a feloldani kívánt fájlkiterjesztéseket. Például az EXE fájlok Outlookban történő megnyitásához lépjen a Értéknap szövegmezőt, és írja be .exe (beleértve a "."). Több fájlkiterjesztés hozzáadásához mindegyik kiterjesztést válassza pontosvesszővel, például írja be az Enter billentyűt .exe; .cpl; .chm; .bat az EXE, CPL, CHM és BAT fájlok feloldásához.

  6. választ OK a karakterlánc módosításainak mentéséhez.

  7. Zárja be a rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt és indítsa újra a számítógépet.

Ezeknek a módosításoknak a visszavonásához, hogy a Microsoft Outlook ismét blokkolja ezeket a fájlkiterjesztéseket, térjen vissza a 3. lépésben felsorolt ​​beállításjegyzék helyre, és törölje a Level1Remove értéket.


Tippek a blokkolt fájlmellékletek megnyitásához

A Microsoft Outlook a fájlkiterjesztés alapján blokkolja a fájlokat. Minden fogadott fájl, amely nem használ potenciálisan káros fájlkiterjesztést, hibaüzenetek és figyelmeztetések nélkül jelenik meg az Outlook programban. 

Emiatt kérheti, hogy a küldők e-mailt küldjenek Önnek egy másik fájlkiterjesztéssel, még akkor is, ha ez nem a fájl valódi kiterjesztése. Például az EXE fájlkiterjesztést használó futtatható fájl küldése helyett megváltoztathatja az utótagot .SAFE-ra vagy bármi másra, amely nincs a letiltott mellékletek listájában.

Ezután, amikor a fájlt a számítógépére menti, átnevezheti a fájlt az EXE fájlkiterjesztés használatára, hogy rendesen megnyithassa.

Az Outlook korlátozásainak kikerülésének és a blokkolt mellékletek megnyitásának másik módja az, ha a feladó archív formátumban küldi el a fájlt e-mailben. A ZIP és a 7Z a leggyakoribbak közül néhány.

Az archív formátum használata azért működik, mert megegyezik a fájlkiterjesztés megváltoztatásával az Outlook által elfogadottra (ebben az esetben .ZIP vagy .7Z), de sokkal kényelmesebb, mivel nem kell megváltoztatnia a fájlkiterjesztést. Egy olyan program, mint a 7-Zip képes megnyitni a legtöbb archív fájltípust.