AIR fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A .AIR fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy AIR (Adobe Integrated Runtime) Installer Package fájl, amely az Adobe Flash, az ActionScript vagy az Apache Flex segítségével programozott webalapú alkalmazásokat tárolja.

Az AIR fájlok általában ZIP-tömörítésűek, és minden olyan asztali és mobil operációs rendszerben használhatók, amelyek támogatják az Adobe AIR futási idejét, például a Windows, a macOS, az Android, az iOS és a BlackBerry Tablet OS.

Web / Theresa Chiechi

A MUGEN videojáték-motor az AIR fájlkiterjesztést egyszerű szöveges fájlként használja, amely tárolja az animációs beállításokat. Megmagyarázhatja, hogy egy karakternek hogyan kell mozognia, vagy hogyan kell egy háttérjelenetnek szimulálnia a mozgást. Azt is elmagyarázzák, hogyan animálják a MUGEN Sprite fájlokat (.SFF).

Az AIR az automatizált képregisztráció rövidítése is.


AIR fájl megnyitása

Mivel néhány Adobe AIR fájl ZIP-alapú fájl, képesnek kell lennie arra, hogy széthúzza őket a PeaZip, a 7-Zip vagy bármely más ingyenes zip / unzip program segítségével. Az eredeti alkalmazásfájlokhoz való teljes hozzáféréshez azonban dekompilátorra lehet szükség.

Nagy körültekintéssel nyissa meg az olyan futtatható fájlformátumokat, mint az .AIR fájlok, amelyeket e-mailben kapott vagy olyan webhelyekről töltött le, amelyeket nem ismer. Tekintse meg a Futtatható fájlkiterjesztések listánkat az elkerülendő fájlkiterjesztések felsorolásához, és miért.

Az .AIR fájlok tényleges használatához a számítógépen telepítenie kell egy környezetet a futtatáshoz, amely az ingyenes Adobe AIR segítségével történik. Ez előfeltétel az AIR alkalmazás használatához. A telepítés után az alkalmazás úgy fog futtatni, mint bármely más szoftverprogram vagy videojáték.

Az AIR alkalmazásokat az Adobe Animate (korábban Adobe Flash Professional néven) felhasználásával lehet létrehozni.

Attól függően, hogy az alkalmazást mobil vagy asztali használatra szánják-e, az Adobe AIR alkalmazásokat fel lehet építeni az Adobe Flex, Adobe Flash, HTML, JavaScript vagy Ajax használatával. Az Adobe AIR Applications építése az Adobe PDF fájlja, amely mindezt részletesen elmagyarázza.

Az AIR-alkalmazások asztali, Android-, BlackBerry Tablet OS- és iOS-eszközökön történő használatával kapcsolatos további információkért tekintse meg az Adobe csomagolását az Adobe AIR-alkalmazásokban.

A MUGEN animációs fájlokat használják az Elecbyte MUGEN-jével. Szerkeszthet egyet, vagy megtekintheti a szövegbeállításokat a szövegszerkesztővel, például a Windows-ba beépített Notepad programmal. Ha azonban valami fejlettebbre vágyik, vagy olyan programra, amely képes AIR szövegfájlokat megnyitni egy Mac gépen, olvassa el a Legjobb ingyenes szövegszerkesztők listán a kedvenceinket.

Ha van egy AIR fájlja, amely az Automated Image Registration fájlokhoz van társítva, akkor képesnek kell lennie arra, hogy az azonos nevű programcsomaggal megnyissa.


AIR fájl konvertálása

Olvassa el az Adobe cikkét az asztali natív telepítő csomagolásáról, és megtudhatja, hogyan készíthet EXE, DMG, DEB vagy RPM telepítőfájlt AIR-alkalmazásból az AIR Developer Tool (ADT) segítségével. Az AIR fájl konvertálása ezen formátumok egyikére azt jelenti, hogy az alkalmazás akkor is megnyitható, ha az Adobe AIR futási ideje nincs telepítve.

Ügyféloldali PDF fájlok létrehozásához AIR alkalmazásból az AlivePDF használatával tekintse meg ezt az oktatóanyagot Murray Hopkins-tól.

Nem látok okot arra, hogy miért szeretnéd konvertálni a MUGEN Animation fájlokat bármilyen más formátumba, mert ezzel leállítanák a MUGEN-nel való munkát. Mivel azonban csak szöveges fájlok, technikailag más szöveges fájlokká alakíthatók át. alapú formátumok, például HTML és TXT, a legtöbb szövegszerkesztővel.

Ha bármely program képes konvertálni az Automatizált Képregisztráció AIR fájlt, akkor az a fent említett program lesz.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Egyes fájlformátumok olyan fájlkiterjesztést használnak, amely nagyon hasonlít a többi fájlformátumhoz használt utótagra. Például annak ellenére, hogy egy ARI fájl nagyon hasonlít egy AIR fájlra, a kettő egyáltalán nem kapcsolódik egymáshoz.

Az ARI fájlok ARRIRAW képfájlok, amelyeket ARRI digitális kamerák rögzítettek, és képmegjelenítővel / szerkesztővel nyithatók meg, például az Adobe Photoshop. Egyéb ARI fájlok olyan algoritmusokkal tömörített archívumok, mint a PPM vagy az LZP. Ezek a fájlformátumok nem működnek ugyanúgy, mint az AIR fájlok.

Ugyanezt a hibát el lehet követni minden olyan fájlformátumnál, amely .AIR-hez hasonló fájlkiterjesztést használ. Ha nem AIR fájllal foglalkozik, feltétlenül keresse meg az igazi fájlkiterjesztést, hogy megtudja, mely programok képesek megnyitni az adott fájlt.