Hogyan lehet ellenőrizni az iCloud e-mailt bárhonnan

Az iCloudot általában az iPad, az iPhone és a Mac felhasználók használják fotók, videók és egyéb fájlok biztonsági mentésére, névjegyek tárolására, naptárak megtekintésére, sőt e-mailek küldésére és fogadására. Az iCloud-e-mailek ellenőrzésénél azonban nem korlátozódik ezen Apple-eszközök egyikére. 

Valójában bejelentkezhet az iCloudba, és e-mailjeihez Windows PC-ről vagy gyakorlatilag bármely más eszközről férhet hozzá, amely szabványos webböngészőt futtat. 


Az iCloud e-mailek ellenőrzése a Windows rendszerből

Lehet, hogy kissé meglepődik, ha megtudja, hogy az iCloud-fiókja teljesen kompatibilis a Windows 10 beépített Naptár- és Levelezőalkalmazásaival, lehetővé téve e-mailjeihez, találkozóihoz és emlékeztetőihez való hozzáférését a számítógép alapértelmezett szolgáltatáskészletén keresztül. Kövesse az alábbi lépéseket az iCloud e-mail beállításához a Windows 10 rendszerben. 

  1. A kezdéshez először hozzá kell adnia iCloud-fiókját a Windows rendszerhez. Írja be a következő szöveget a windows Search mező, amely a képernyő bal alsó sarkában található a Start gomb mellett: beállítások

    

  2. Amikor megjelenik az előugró menü, kattintson a gombra Beállítások: Megbízható Microsoft Store alkalmazás opció, a Legjobb meccs címsor alatt található.

  3. Most meg kell jeleníteni a Windows Beállítások felületet, amely átfedi az asztalt. Kattintson Fiókok.

  4. Válassza ki a E-mail és alkalmazásfiókok opciót, amely a bal oldali menü ablaktábla Fiókok fejlécében található.

  5. Kattints a Fiók hozzáadása gombra, amelyet az E-mail, naptár és névjegyek részben talál.

  6. Most megjelenik a Fiók hozzáadása párbeszédpanel, amely tartalmazza a fióktípusok listáját. Válassza ki a címkézettet iCloud.

  7. Írja be iCloud-fiókjának hitelesítő adatait a megadott mezőkbe, majd kattintson a gombra Bejelentkezés gombot, ha elkészült.

  8. Meg kell jelennie egy megerősítő üzenetnek, amely tájékoztatja Önt arról, hogy fiókja sikeresen beállítva. Kattintson a csinált gombot a Fiók hozzáadása felületről való kilépéshez.

  9. Írja be a következő szöveget a windows Search mező, amely a képernyő bal alsó sarkában található a Start gomb mellett: levél

  10. Amikor megjelenik az előugró menü, kattintson a gombra Mail: Megbízható Microsoft Store alkalmazás opció, a Legjobb meccs címsor alatt található.

    Előfordulhat, hogy a Windows Mail alkalmazás nem az elvárt módon működik az iCloud-e-mailjeivel, ha fiókja kétfaktoros hitelesítést használ. Ha olyan problémába ütközik, hogy az iCloud-fiókja nem tölti le az e-mailt vagy a naptárát, ehelyett a "Figyelem szükséges" hibaüzenetet jeleníti meg, akkor lehet, hogy ennek az opciónak a helyett egy webböngészőből kell ellenőriznie az e-mailt (lásd alább a következő szakaszt) .

  11. A Windows Mail Az alkalmazás most elindul, az új fiókkal konfigurálva az iCloud-e-mail és az iCloud-naptár letöltését.


Az iCloud e-mailek ellenőrzése webböngészőből

Ha a Windows régebbi verzióját futtatja, vagy teljesen más operációs rendszert használ, akkor továbbra is hozzáférhet az iCloud e-mailjeihez bármely nagyobb webböngészőből. 

  1. Nyissa meg a böngészőt, és keresse meg a következő URL-t: https://www.icloud.com/

  2. Írja be iCloud-felhasználónevét (e-mail címét) és jelszavát, majd kattintson a bejelentkezési nyílra.

  3. Ha fiókjában engedélyezve van a kétfaktoros hitelesítés, akkor a rendszer kéri egy hatjegyű ellenőrző kód megadását, amelyet el kellett volna küldenie az iPadjére vagy iPhone készülékére. Írja be a kódot a megadott mezőkbe.

  4. Most megkérdezhetik, hogy megbízik-e a használt böngészőben. Ha nyilvános eszközön vagy megosztott számítógépen tartózkodik, javasoljuk a Ne bízzon gomb. Ha saját személyes eszközén van, és nem akarja, hogy minden alkalommal, amikor belép az iCloudba, kérje, hogy adjon meg ellenőrző kódot, kattintson a Bízzon. Ha nem biztos abban, hogy mit tegyen ebben az időben, egyszerűen válassza a lehetőséget Nem most gomb helyett.

  5. Az ikonok irányítópultja jelenik meg, nem ellentétben az iOS kezdőképernyőjén találhatóakkal. Válaszd ki a Levél ikon az iCloud e-mail küldéséhez és fogadásához, vagy a Naptár ikonra a találkozók és emlékeztetők eléréséhez.