Hogyan nyomtathat bárhonnan a Google Cloud Print segítségével

A Google Cloud Print használatával helyben, sőt globálisan is nyomtathat az interneten keresztül. Bármely weboldal, valamint a Gmail mobilalkalmazás felhasználásával bármilyen üzenetet vagy fájlt kinyomtathat az interneten keresztül egy otthoni nyomtatóra.

A Google Cloud Print 1. január 2021-jétől nem működik. További információért keresse fel a Google Cloud Print támogatási oldalát.


Csatlakoztasson nyomtatót a Google Cloud Printhez

Először állítsa be a Google Cloud Print alkalmazást a Google Chrome böngészővel. Ez a kezdeti lépés megköveteli, hogy olyan számítógépet használjon, amely hozzáfér a helyi nyomtatóhoz.

  1. Nyissa meg a Google Chrome-ot. A Google Cloud Print a Google Chrome 9 vagy újabb verzióval működik Windows és macOS alatt. A legjobb, ha frissítette a Chrome-ot a legújabb verzióra, ha még nem tette meg.

    Ha Windows XP rendszert használ, ellenőrizze, hogy a Microsoft XPS Essentials Pack telepítve van-e.

  2. választ formázni és kontrollálni a Google Chrome-ot menü gomb (az ikon három halmozott ponttal az ablak jobb felső sarkában).

    nyomja meg beállítások a menü alján.

  3. A megnyíló Beállítások oldalon görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget Részletes az ablak alján.

  4. Görgessen le a Nyomtatás szakaszig, és válassza a lehetőséget A Google Cloud Print.

  5. választ Felhő nyomtatási eszközök kezelése. Ha nincs bejelentkezve Google-fiókjával, nyomja meg a gombot bejelentkezési link hogy bejelentkezzen a fiókjába és regisztráljon egy új nyomtatót.

  6. választ Adjon hozzá nyomtatókat. Jelölje be azokat a nyomtatókat és eszközöket, amelyeket regisztrálni szeretne a Google Cloud Print szolgáltatásba.

  7. Győződjön meg arról, hogy minden olyan nyomtató be van jelölve, amelyet engedélyezni szeretne a Google Cloud Print szolgáltatáshoz.

    Kiválaszthatja Automatikusan regisztrálja az új csatlakoztatott nyomtatókat hogy a jövőben új nyomtatókat vegyenek fel a Google Cloud Print szolgáltatásba.

  8. nyomja meg Nyomtató (k) hozzáadása.


Hogyan nyomtathat a Google Cloud Print segítségével

Az alábbiakban kétféle módon nyomtathat a helyi nyomtatóra az interneten keresztül a Google Cloud Print segítségével. Az első a Gmail mobilalkalmazás, a másik pedig a Google Cloud Print webhelyen keresztül történik, amelyhez Google-fiókján keresztül férhet hozzá.

A Google Cloud Print használatához először regisztrálnia kell nyomtatóját a szolgáltatásnál. Ez a regisztrációs folyamat a nyomtató gyártójától függ. Az utasításokat az adott nyomtató online dokumentációjában találja.

Adatvédelem: Google Cloud Print

Amikor a Google Cloud Print használatával nyomtat, akkor tudomásul veszi, hogy "a felhő nyomtatással nyomtatott dokumentumokat a nyomtatási feladat befejezéséig a Google elküldi ott, ahol tárolják. A Google adatokat tárolhat a nyomtatási feladattal kapcsolatban".

Ha a nyomtató offline állapotban van, amikor a nyomtatást választja, a Google Cloud Printnek emlékeznie kell a feladatra, és azonnal el kell küldenie a nyomtatónak, amint újra elérhetővé válik.

A Gmail Mobilról

Így nyomtathat ki egy e-mailt a Gmail alkalmazásból.

Az a Gmail-fiók, amelyre bejelentkezett, és amelyről nyomtatni szeretne, a Google Cloud Print nyomtatókhoz való kapcsolódáshoz használható. Ha több Gmail-fiókkal rendelkezik, akkor regisztrálnia kell a nyomtatókat mindegyikhez, amelyről nyomtatni szeretne.


  1. Koppintson és nyissa meg a nyomtatni kívánt beszélgetést a Gmail alkalmazásból.

  2. Érintse meg a menü gombot az üzenet tetején, nem pedig maga a Gmail alkalmazás tetején található gomb.

  3. Érintse Nyomtatás abból a menüből.

  4. Érintse A Google Cloud Print.

  5. Koppintson a nyomtatáshoz használni kívánt nyomtatóra.

  6. A Nyomtatási beállítások képernyőn megadhatja a nyomtatási feladat beállításait, például a papír méretét, a papír minőségét és a típusát.

  7. Ha elkészült, érintse meg a elemet Nyomtatás A jobb felső sarokban.

Küldjön egy fájlt bárhonnan

Fájlt küldhet a Google Cloud Print nyomtatójára a Google Cloud Print weboldalon keresztül.

  1. Lépjen a Google Cloud Print oldalára. Győződjön meg arról, hogy olyan e-mail fiókkal van bejelentkezve, amelyen regisztrálta Google Cloud Print nyomtatóját.

  2. nyomja meg NYOMTATÁS a bal felső sarokban.

  3. választ Fájl feltöltése nyomtatáshoz.

  4. nyomja meg Válasszon ki egy fájlt a számítógépről és válassza ki a nyomtatni kívánt fájlt.

  5. Válassza a Google Cloud Print lehetőséget nyomtató szeretné használni.

  6. Opcionálisan módosíthatja az elérhető nyomtatóbeállításokat.

  7. nyomja meg Nyomtatás.