Hogyan lehet megtalálni a Microsoft Word sablonokat az Office Online-on

A Microsoft Office számos, használatra kész sablont tartalmaz, amelyek a szoftverbe vannak beépítve. Ha egy adott stílust vagy elrendezést keres a dokumentumához, és nem találja a Word-hez mellékelt sablonok között, ne aggódjon. Nem kell semmiből létrehoznia. A Microsoft Office Online webhely kiváló forrás a megfelelő sablon keresésére.

A cikk utasításai a Microsoft Word for Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 és Word for Mac programokra vonatkoznak.


Mi az a sablon?

A sablonok előre formázott dokumentumfájltípusok, amelyek megnyitásakor létrehozzák a sablon tartalmának másolatát. Ezek a sokoldalú fájlok segítenek gyorsan létrehozni olyan dokumentumokat, mint szórólapok, kutatási dolgozatok és önéletrajzok, kézi formázás nélkül. A Microsoft Word sablonfájljai a .dot, .dotx vagy .dotm kiterjesztéseket használják.

Amikor megnyit egy sablont, a Word új dokumentumot nyit meg az összes formázással a helyén, készen áll arra, hogy szükség szerint testre szabhassa. Ezután egyedi dokumentumnévvel mentheti a dokumentumot.


Az online sablonok elérése

Megtalálhatja és letöltheti a Microsoft Office online sablonokat a Wordben. Itt van, hogyan:

  1. választ filé > Új új dokumentum indításához.

  2. Válasszon sablont, vagy használja a keresőmezőt alternatívák kereséséhez.

  3. Amikor megtalálta a használni kívánt sablont, válassza ki az előnézet és a leírás megtekintéséhez. Válassza a lehetőséget Teremt a sablon megnyitásához.

Hogyan lehet elérni a Word online sablonjait Mac-en

Az új sablon megkeresésének és megnyitásának folyamata a Microsoft Word for Mac programban hasonló a Windows verzióhoz. Az online sablonok azonban integrálódnak az alkalmazáson belüli sablonokba, amikor keresnek.

  1. választ filé > Új a Sablonból.

    A billentyűparancs az Shift + Command + P.

  2. Kattints sablonok (mellett található Keresés a képernyő tetején).

  3. Használja a keresősáv hogy egy adott típusú sablont keressen.

  4. Az eredmények az előre betöltött és az interneten elérhető sablonok keverékét jelentik. Válassza ki a kívánt sablont.

  5. választ Teremt a sablon letöltéséhez és egy újonnan formázott dokumentum használatra kész megnyitásához.


Töltse le a sablonokat az Office Online webhelyéről

A Word verziójától függően a webböngésző vagy sablonokat jelenít meg az alkalmazásban, vagy megnyitja az Office sablonok oldalát a webböngészőben.

A Word régebbi verzióiban, amelyeket a Microsoft már nem támogat, mint például a Word 2003, hibaoldal jelenhet meg, amikor a Word megnyitja az Office Online oldalt egy webböngészőben. Ebben az esetben lépjen az Office Online sablonok oldalra.

Az Office sablonok oldalán kereshet Office program vagy téma szerint. Ha programonként keres, lehetősége van dokumentumtípus szerint keresni.

Ha megtalál egy az Ön igényeinek megfelelő sablont, kattintson a gombra Letöltések
. A sablon megnyílik szerkesztésre a Word-ben.