A Google Drive használata Linux alatt

A Google Drive használatával olyan operációs rendszeren, mint a Windows és a macOS, különösen megkönnyíti a felhőtárolási szolgáltatás használatát. Ennek ellenére ugyanolyan egyszerű a Google Drive használata Linux alatt.


A Google Drive használata Linux böngészővel

A Google Drive bármely modern webböngészővel használható. Az olyan ismert webböngészők, mint a Firefox, a Chrome és az Opera, jól működnek a Google Drive-val, csakúgy, mint a kevésbé ismert webböngészők, mint a Vízkereszt, a Midori és a Vivaldi. A Linuxos Google Drive a kétfaktoros hitelesítést (2FA) használó fiókokkal is működik.

Az egyetlen jellemző, hogy offline módban dolgozhat a Drive-ban található dokumentumokkal. Az egyetlen webböngésző, amelyben ez a funkció működik, a Google Chrome és a Chromium, a Chrome nyílt forráskódú verziója. Ennek megvalósításához tegye a következőket:

  1. Nyissa meg a Google Chrome-ot.

  2. Nyissa meg a Google Drive-ot.

  3. Válassza ki a Fogaskerék ikonra.

  4. választ beállítások.

  5. Ban,-ben nem elérhető szakaszban válassza ki a Szinkronizálja a Google Dokumentumok, Táblázatok, Diák és Rajzok fájljait erre a számítógépre, hogy offline szerkeszthesse őket jelölőnégyzetet.

    Az offline beállítást nem találja sem a Firefox, sem az Opera böngészőben.

  6. Lehet, hogy a rendszer kéri a Google Dokumentumok offline bővítményének telepítését.


Használja a Google Drive-ot Linuxon a GNOME-ban

Ha terjesztése a GNOME asztali környezetet használja, felveheti Google Drive-fiókját az Online fiókok szolgáltatásba. Ezzel integrálja Google-fiókját a GNOME Naptárba, az Evolution Groupware Suite-ba (e-mail, feladatok, naptár, feladatok és névjegyek) és egyebekbe. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

  1. Tól GNOME tevékenységek áttekintése, nyisd ki beállítások.

  2. választ Online fiókok.

  3. választ Google.

  4. Végigvezeti a fiók bejelentkezési folyamatát.

  5. A bejelentkezési folyamat befejezése után válassza ki azokat a Google-szolgáltatásokat, amelyeket csatlakozni szeretne a GNOME asztalhoz. Ezután zárja be azt az ablakot és a Beállítások ablakot.

  6. Nyissa meg a GNOME fájlkezelőt, hogy az új listát a bal oldalsávon láthassa Google-fiókjával. Válassza ki a fiókot a Google Drive csatlakoztatásához.

  7. Megnyithatja, szerkesztheti, létrehozhatja és törölheti a fájlokat az adott helyről, mintha ezek a fájlok a meghajtón belül lennének.

Mivel a Google Drive távoli fájlrendszerként van csatlakoztatva, a könyvtár használatának előkészítéséhez szükséges idő annak függvénye, hogy hány fájlt és mappát mentett el a Google Drive. Ezenkívül minden alkalommal, amikor újraindítja az asztalt, újra be kell szerelnie a Drive-fiókot a fájlkezelő megnyitásával és a Google-fiók bejegyzés kiválasztásával.


Használja a Google Drive szolgáltatást Linuxon egy harmadik féltől származó megoldással

A Google nem hozott létre Drive-klienst Linux számára. Van azonban néhány eszköz harmadik féltől származó fejlesztőktől. Az Insync egy olyan eszköz, amely szinkronizálja a Google Drive-ot Linux-tal.

Az Insync egy több platformon átívelő Drive-to-Desk szinkronizáló eszköz, amely biztonsági másolatot készít és szinkronizálja a Google Drive-ot a Linux asztalhoz. Ennek ellenére költsége van az Insync-nek; egyetlen Insync licenc 29.99 dollárba kerül felhasználói fiókonként. Ha Ön a Google Drive energiafelhasználója, aki a Linux asztalon dolgozik, a szoftver megéri a költségeit.

Az Insync Linux rendszerre történő telepítéséhez tegye a következőket:

Az alábbi utasításokat az Elementary OS használatával mutatjuk be, amely Ubuntu Linuxon alapul.

  1. Töltse le az Insync legújabb kiadását.

  2. Mentse a fájlt ide: / home / USER / Letöltések, Ahol USER a Linux felhasználóneved.

  3. Nyissa meg a terminál ablakát.

  4. Váltás a fájlt tartalmazó könyvtárra a következő paranccsal:

    cd ~ / Letöltések

  5. Telepítse az új fájlt a következő paranccsal:

    sudo apt install ./insync*.deb

  6. Hagyja a telepítést befejezni.

  7. Indítsa el az újonnan telepített Insync példányát az asztali menüből.

  8. Miután elindította az Insync programot, a rendszer kéri a Nautilus (fájlkezelő) integráció engedélyezését. Amikor a rendszer kéri, válassza a lehetőséget Igen a szinkronizálás integrálásához a GNOME fájlkezelővel.

  9. A terminálablak kéri a felhasználói jelszót (a szükséges Nautilus integrációs összetevők telepítéséhez). A telepítés során a rendszer kéri a gépelést y, majd nyomja meg bármelyik gombot a folytatáshoz.

  10. Megnyílik egy másik új ablak, ahol elindíthatja az Insync szolgáltatást. Válassza a lehetőséget Indítsa el az Insync alkalmazást. Ezután válassza ki közel.

  11. Az Insync ablakban, amelyben egy Google-fiók felvételét kéri, válassza a lehetőséget Adj hozzá egy Google-fiókot, majd folytassa a fiókba történő bejelentkezés varázslóval.

  12. Ez megnyitja az alapértelmezett böngészőt, ahol bejelentkezik Google-fiókjába. Bejelentkezés után válassza a lehetőséget Hagyjuk hogy engedélyt adjon az Insync-nek a Google-fiókjához való hozzáférésre.

  13. Megnyílik az Insync ablak, és végigvezeti Önt az alapértelmezett hely kiválasztásának folyamatán a Drive szinkronizálásához az asztalra.

    Alapértelmezés szerint ez a hely / home / USERNAME / GOOGLEACCOUNT, ahol USERNAME az Ön Linux-felhasználóneve, a GOOGLEACCOUNT pedig a csatlakoztatott Google-fiókhoz társított e-mail cím. A hely megváltoztatásához válassza a lehetőséget Változtat a varázsló utolsó képernyőjén, majd válasszon egy másik helyet a szinkronizáláshoz.

  14. Most már készen áll arra, hogy élvezze a kiemelkedő Google Drive-Linux-Desktop szinkronizálási élményt.