Mi a Bixby Vision és mit csinál?

A Bixby Vision néhány Samsung Galaxy modellbe beépített funkció, amely mesterséges intelligenciával fejleszti a kamera alkalmazást. A telefon kamerájával a Bixby Vision segítségével azonosíthatja azokat a helyeket és tárgyakat, amelyeket a kamera lát, vásárolhat fényképezett termékeket, lefordíthatja a szöveget stb.


Mi a Bixby Vision?

A Bixby Vision számos kapcsolódó technológia kombinációja. Mivel felajánlja, hogy tegyen lépéseket a szoftver által a fényképezőgépben észlelt tevékenységek kapcsán, részben személyes asszisztens. Valójában ez a Bixby, a Samsung személyes asszisztensének képalkotó eleme, amely ugyanúgy működik, mint az Apple Siri és a Google Google Assistant.

Ez részben kiterjesztett valóság alkalmazás is. A kibővített valóság felveszi a grafikákat és információkat a valós képekkel szemben. A Bixby Vision esetében a Bixby a kamera nézetében azonosítja a dolgokat, és megváltoztathatja annak megjelenését (például amikor idegen nyelvű szöveget fordít), vagy átfedési opciókat végezhet, amelyekkel intézkedhet, például vásárolhat olyan tárgyat, amelyre a fényképezőgépet irányítja.

A színfalak mögött mindez azért lehetséges, mert a Bixby Vision mesterséges intelligencia gépi tanulási platformra épül.


Kezdő lépések a Bixby Vision alkalmazás használatával

A Bixby Vision teljesen integrálva van a Camera alkalmazásba. Általánosságban elmondható, hogy a Bixby Vision használatához:

  1. Indítsa el a Háló app.

  2. Érintse Bixby Vision a képernyő bal felső sarkában.

  3. Irányítsa a kamerát egy tárgyra. A Bixby Vision megpróbálja azonosítani, és egy pillanat múlva megjelenik egy vagy több kártya, amely javaslatot tesz arra, hogy mit tehet az objektummal, vagy milyen további információkat jeleníthet meg a telefon. Tekintse át és érintse meg a kívánt kártyákat.

Bizonyos Bixby funkciókhoz további lépéseket kell tennie azáltal, hogy először elindítja a megfelelő Bixby Vision alkalmazást.


Mit tehet a Bixby Vision használatával

A Bixby Vision sokféle képességet tartalmaz, és általában a szoftver elég okos ahhoz, hogy megmutassa a megfelelő opciókat bármilyen tárgyra, amelyre a telefont irányítja. Íme egy lista a Bixby Vision főbb képességeiről és azok elérésének módjáról:

Használja a Bixby Vision programot a szöveg kivonásához képekből

A Bixby Vision úgy működik, mint egy szkenner és az Optical Character Recognition szkenner szoftver. Irányítsa őket kamerával valamilyen szövegre, majd érintse meg a elemet kivonat. Másolja a vágólapra, ahol szerkesztheti, vagy csak másolhatja és beillesztheti egy másik dokumentumba.

Használja a Bixby Vision programot az Amazon vásárlásához

Amikor a fényképezőgépet egy tárgyra irányítja, a Bixby Vision felajánlja az Amazon Assistant alkalmazás megnyitását, és megtalálja azt a terméket (vagy hasonlót) eladásra. Ez a funkció akkor működik a legjobban, ha a fényképezőgépet az eredeti kiskereskedelmi csomagolásban lévő termékre irányítja.

Információk keresése a Bixby Vision funkcióval rendelkező helyekről

Érintse meg a Hely ikon az ablak jobb alsó sarkában (ez egy térképcsap alakú alakú). Mozgassa a telefont különböző irányokba mutatva. A Bixby Vision megpróbál információt találni a helyről, és kiterjesztett valóság módban jeleníti meg a képernyő körüli fedvényként.

Hasonló képek keresése Bixby Vision segítségével

Irányítsa a kamerát bármely tárgyra, és érintse meg a elemet képek. A Bixby Vision megjelenít minden hasonló képet, amelyet online talált.

Fordítás a Bixby Vision segítségével

A Bixby Vision képes idegen nyelvű szöveget lefordítani, és az angol szöveget átfedni az idegen karakterekre a kamera kijelzőjén. Szöveg lefordításához érintse meg a ikont fordít gombot az ablak bal alsó sarkában, és irányítsa a telefont a lefordítandó szövegre. A legjobb eredmény érdekében mindenképpen tartsa stabilan a telefont.

Használja a Bixby Vision szolgáltatást a borkereséshez

Van egy speciális borkereső eszköz beépítve. Csak irányítsa a kamerát egy borosüveg címkéjére, majd koppintson rá Keresés.

További vizuális alkalmazások

Koppintson a képernyő aljára Apps.

Megjelenik a Play and Explore oldal, amely számos további Bixby Vision alkalmazást sorol fel. Ezek mind önálló tapasztalatok, amelyek mesterséges intelligenciát és látást használnak speciális funkciók ellátására. Lakberendezéspéldául egy AR alkalmazás, amellyel vizualizálhatja a bútorok elhelyezését az otthoni helyiség körül. smink az elülső szelfikamerát használja, hogy megmutassa, milyen az arca a különböző kozmetikai termékeknél. Ebben a szakaszban számos látásalkalmazással lehet kísérletezni.