A Bixby használata Samsung Galaxy telefonon

Személyes asszisztens birtoklása sok ember számára lehetetlen, de a Samsung Bixby segítségével virtuális asszisztenssel rendelkezik, amely közvetlenül az Android telefonján vagy táblagépén él. A Bixby alkalmazás használatához rendelkeznie kell Samsung telefonnal, mivel az nem érhető el a Play Áruházban. 

Az ebben a cikkben szereplő információk a Samsung Galaxy eszközök következő verzióira vonatkoznak: Galaxy S8, S8 +, S9, S9 +, S10, S10 +, S10e, 8. megjegyzés és 9. megjegyzés.


Mi a Bixby?

A Bixby a Samsung digitális asszisztense. Az Amazon Alexához, az Apple Siri-jéhez és a Google Google Assistantjához hasonlóan a Bixby is egy olyan alkalmazás a telefonján táblagépén, amely megkönnyíti az életét. Beszélgetéssel vagy gépeléssel a Bixby-hez megnyithat alkalmazásokat, fényképeket készíthet, ellenőrizheti a közösségi médiát, ellenőrizheti naptárát és még sok minden mást.

A 8-ben a Galaxy S2017-mal megjelent Bixby csak az Android 7 (Nougat) vagy újabb rendszert futtató Samsung eszközökön érhető el. Ez azt jelenti, hogy ha régebbi Samsung telefont vagy Android régebbi verzióját használja, akkor nem fér hozzá. A Bixby néhány Samsung táblagépen is elérhető, és ez a Galaxy Home intelligens hangszóró mozgatórugója.


A Bixby beállítása

Mielőtt megkérhetné Bixby-t, hogy keresse meg a filmidőket, be kell állítania. Ez csak néhány percet vesz igénybe. Csak annyit kell tennie, hogy elindítja a Bixby programot a Bixby gomb (a Galaxy telefon bal alsó gombjának) megnyomásával, majd a képernyőn megjelenő parancsok követésével.

Miután először beállította a Bixby-t, elindíthatja a Bixby gombbal, vagy a "Hé Bixby" szóval. 

Ha még nincs, akkor a rendszer kéri a Samsung-fiók létrehozását. Összességében nem lehet több öt percnél, amelynek nagy részét a képernyőn lévő kifejezések megismétlése tölti, hogy a Bixby megtanulhassa a hangját.


A Bixby használata

A Bixby használata nagyon egyszerű: Csak beszéljen a telefonjával. Beállíthatjuk, hogy a hang felébredjen, ha csak elindítani szeretné az alkalmazást a "Szia Bixby" kimondásával, vagy beszéd közben tarthatja nyomva a Bixby gombot. Akár gépelhet is a Bixby-be, ha ez inkább a stílusod.

Annak érdekében, hogy a Bixby végrehajtson egy parancsot, tudnia kell, hogy milyen alkalmazást szeretne használni, és mit kell tennie; Például "Nyissa meg a Google Maps szolgáltatást és navigáljon Baltimore-ba".

Ha a Bixby nem érti, hogy mit kérdez, vagy ha nem kompatibilis üzenetet kér, akkor az alkalmazás annyit fog mondani. Bár Bixby-vel kezdeni, frusztráló lehet, mivel nem ismeri fel megfelelően a hangját, vagy összezavarodik, minél többet használja a digitális asszisztensét, annál inkább képes lesz rá.


A Bixby gomb letiltása

Míg a Bixby praktikus digitális asszisztens, dönthet úgy, hogy nem akarja, hogy az alkalmazás elinduljon minden alkalommal, amikor megnyomja a gombot. Lehet, hogy egyáltalán nem használja a Bixby-t, ha a Google Segédet választja, vagy egyáltalán nem használ digitális asszisztenst.

Nem tilthatja le teljesen a Bixby-t, de megnehezítheti a véletlenszerű kiváltást.

  1. Ugrás beállítások > Jellemzők > Bixby gomb.

  2. választ Kattintson duplán a Bixby megnyitásához.


A Bixby Voice hangjának testreszabása

Amikor kérdéseket tesz fel Bixby-nek, az válaszol Önre. Természetesen, ha Bixby nem beszél az Ön nyelvén, vagy utálja a hangzását, akkor rosszul fog élni.

Éppen ezért hasznos tudni, hogyan lehet megváltoztatni a Bixby nyelvét és beszédstílusát. Választhat angol, koreai vagy kínai nyelv közül. Bixby beszédét illetően négy lehetőséged van: Stephanie, John, Julia vagy Lisa.

  1. Indítsa el a Bixby Home alkalmazást a Bixby gomb a Galaxy telefonon. 

  2. Érintse meg a túlcsordulás ikonra a képernyő jobb jobb sarkában. (Három függőleges pontnak tűnik).

  3. Érintse beállítások.

  4. Érintse Nyelv és hangstílus

  5. Érintse nyelv hogy kiválassza a kívánt nyelvet.

  6. Válassza ki a kívánt nyelvet, majd térjen vissza az előző képernyőre.

  7. Alatt Hangstílus, válassza ki a kívánt hangot. (Stephanie, János, Juliavagy Lisa)

A Bixby Home testreszabása

A Bixby Home a Bixby fő központja. Innen érheti el a Bixby beállításait, a Bixby előzményeket és mindent, amihez a Bixby Home csatlakozhat.

A kártyák engedélyezésével különféle alkalmazásokból kaphat frissítéseket. Ez azt jelenti, hogy pontosan testreszabhatja a Bixby Home webhelyen megjelenítetteket, például a közelgő eseményeket a menetrendjében, az időjárást, a helyi híreket, sőt a Samsung Health frissítéseit is a tevékenységi szintjéről. Megjelenítheti a csatlakoztatott alkalmazások kártyáit is, például a Linkedin vagy a Spotify.

  1. Nyissa meg telefonján a Bixby Home alkalmazást. 

  2. Érintse meg a Túlcsordulás ikonra (három függőleges pontnak tűnik)

  3. Érintse Kártyák.

  4. Koppintson a váltásra a engedélyezze a Kártyákat meg szeretné jeleníteni a Bixby Home alkalmazásban. 

Félelmetes Bixby hangparancsok kipróbálásra

A Bixby Voice hozzáférést biztosít nagyszerű parancsokhoz, amelyekkel felkérheti telefonját a különböző feladatok elvégzésére. Ide tartoznak például a szelfi készítése vagy a navigáció megnyitása vezetés közben, hogy szabadon maradhasson. 

Kipróbálni, hogy pontosan mit tud és mit nem Bixby, egy kis gondot okozhat, és ez egy tanulási élmény. Ezt szem előtt tartva, van néhány javaslatunk, hogy lássa, mit tehet a Bixby. 

  • Háló: Mondja: "Készítsen szelfit", "Állítson be egy időzítőt X másodpercre", vagy "forgassa el a kamerát".
  • Naptár: Kérdezze meg, hogy mi van a menetrendjében, vagy mondja: "Adjon eseményt a naptáramhoz".
  • Útvonal: Navigáljon az x helyre, vagy módosítsa a rendeltetési helyet. 
  • zene: Mondja a „Play Music”, a „Stop Music” vagy a „Play x song” kifejezést.
  • kéri: Mondja ki: "Hívja a 911-et", "Fogadja a hívást hangszóróval" vagy "Hívja az X-et".