Bixby vs. Google Assistant: melyik a legjobb?

A Google Assistant és a Samsung Bixby a két legnépszerűbb Android okostelefon-asszisztens. Mindkettő elvégzi a feladatokat és megválaszolja a kérdéseket az Android-eszközökkel rendelkező felhasználók számára. Megvizsgáltuk mindkettőt, hogy lássuk, melyik áll rendelkezésre a legjobban az intelligens otthoni kompatibilitás és a kihangosító igényeinek megfelelően.


Általános megállapítások

A Google asszisztens

  • A Google intelligens otthoni termékeire összpontosító funkciók.

  • Számos nem a Google intelligens otthoni eszköze támogatja a Google Segédet.

  • Kompatibilis a népszerű médiaszolgáltatásokkal.

  • Irányítsa a Google Segédet a Google Home alkalmazásból.

  • Engedélyezve az Android Auto alkalmazásban.

  • A funkciók nem szükségesek, ha nincsenek otthon.

Samsung Bixby

  • Sok Android okostelefon rendelkezik dedikált Bixby gombbal.

  • Számos funkció jellemző a Samsung készülékeire és alkalmazásaira.

  • Alkalmazásokat nyit meg néhány Samsung eszközön.

  • A hangutasítások vezérlésének funkciói bizonyos alkalmazásokban.

  • A Bixby Home céggel együttműködve bizonyos alkalmazások tartalmát ellenőrzi.

  • A Bixby Vision lefordítja a nyelveket, és azonosítja a helyeket és a dolgokat.

  • A funkcionalitás kiterjed a Samsung Smart TV-re is.

Android mobileszközökön a Google Assistant és a Samsung Bixby hangparancsokat fogad el a különféle funkciók végrehajtása érdekében. Mindkettő hasonló intelligens asszisztens funkcióval rendelkezik. Míg a Google Asszisztens egyedülállóan integrálódik a Google Home ökoszisztémájába, a Samsung Bixby nagyszerű funkciókkal rendelkezik, amikor éppen tartózkodik.

Hozzáférés a Google Segédhez hangutasítással OK Google or Hé Google. Mondja Bixby számára Hé Bixby.


Intelligens otthoni integráció: A Google nyer, a Bixby egyre nagyobb

A Google asszisztens

  • Integrálva a Google Home univerzummal.

  • Számos intelligens otthoni eszköz támogatja a Google Segédet.

  • Vezérelheti a Google Segédet támogató eszközöket a Google Home alkalmazásból.

Samsung Bixby

  • A Samsung SmartThings hubhoz kötve.

  • Funkcionális lesz a Samsung Galaxy Home hangszóróval.

  • A Samsung univerzumára korlátozódik.

Számos Google Assistant funkció az intelligens otthoni termékek köré összpontosul, köztük a Google Home és a Google Home Hub. Több száz intelligens otthoni eszköz is megtalálható olyan márkáktól, amelyek támogatják a Google Assistant programot, például intelligens hangszórók, intelligens kijelzők, mint például a Lenovo Smart Display, és intelligens biztonsági kamerák. Miután csatlakozott a fiókjához, a Google Segéd segítségével hangparancsokkal vezérelheti ezen eszközök bármelyikét.

Míg sok intelligens otthoni eszköz rendelkezik alkalmazásokkal a beállítások és az egyes funkciók vezérléséhez, az összes Google Assistant-kompatibilis eszköz vezérelhető a Google Home alkalmazással, megkönnyítve ezzel az eszközök csatlakoztatását, leválasztását és hibaelhárítását egy helyen.

Az intelligens otthon integrációja kapcsán a Bixby a Samsung SmartThings hubhoz van kötve, amely mobilalkalmazásokon keresztül irányítja az otthoni intelligens készülékeket. Kérje meg a Bixbyt, hogy mutassa meg a csatlakoztatott eszközöket, adjon hozzá eszközöket, vagy keressen új eszközöket. Mondja meg Bixbynek, hogy állítsa be a hőmérsékletet a termosztáton, vagy játssza le a lejátszási listán szereplő következő dalt. Akár az intelligens hűtőszekrénnyel is beszélhet a Bixby-vel.

Amikor megérkezik a régóta várt Samsung Galaxy Home hangszóró, a Bixby több funkcióval rendelkezik. A Samsung 2018-ban jelentette be a hangszórót, de 2020 elejétől még mindig nincs megjelenési dátuma.


Főbb jellemzők: További funkciók mindig hozzáadva

A Google asszisztens

  • Kompatibilis számos népszerű médiaszolgáltatással.

  • Használja a Google Home alkalmazást az eszközök vezérléséhez, ha túl messze van a hangparancsokhoz.

  • Beágyazva az Android Auto alkalmazásba.

Samsung Bixby

  • A Samsung Galaxy S10 és S9, valamint a Galaxy Note 9 teljes képességei elérhetők.

  • A kézibeszélőkön külön Bixby gomb található.

  • A Bixby Vision egyedülálló funkciókat kínál.

A Google Assistant egy fejlettebb technológia, de a Bixby gyorsan fejlődik.

A Google Segéd kompatibilis a legnépszerűbb médiaszolgáltatásokkal, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy zenét, tévéműsorokat, podcastokat és hangoskönyveket élvezzenek a Google Segéd megkérdezésével.

Ha távol van otthonától, vagy túl messze van hangutasításokhoz, használja a Google Home alkalmazást az eszközök vezérléséhez. Különböző szolgáltatásokat is összekapcsolhat a Google Home alkalmazással, hogy a hangparancsai még részletesebbek legyenek.

Ha rendelkezik Google Chromecast és Google Home szolgáltatással, kapcsolja össze Netflix-fiókját a Google Home alkalmazással. Ezután hangparancsok segítségével indíthat műsorokat és filmeket anélkül, hogy kézzel továbbítaná a Netflix alkalmazást a telefonról.

Az okostelefonok és az otthoni eszközök mellett a Google Assistant is engedélyezve van az Android Auto alkalmazásban, amely számos járműben szabványossá válik. Az intelligens autó szoftver kompatibilis többek között a Nissan, a Honda, az Aston Martin és a Lamborghini járműveivel.

Ami a Bixby-t illeti, funkcionalitásának nagy része okostelefonokon él. A Bixby teljes képességei a Samsung Galaxy S10 és S9, valamint a Galaxy Note 9, valamint a Samsung Note XNUMX készülékein érhetők el. Korlátozott lehetőségek állnak rendelkezésre más Samsung Galaxy eszközökön. Ezeknek a készülékeknek külön Bixby gombja van, amely a felhasználók számára könnyű hozzáférést biztosít az asszisztenshez. Míg a Samsung megnyitja a Bixby-t a külső alkalmazásokkal való nagyobb kompatibilitás érdekében, számos funkció a Samsung készülékeire és alkalmazásaira jellemző.

A Bixby egyéb funkciói közé tartozik a Bixby Vision, amely azonosítja a fényképen található elemeket, lefordítja a nyelveket és beolvassa a QR-kódokat. Szintén be tudja szkennelni a dokumentumokat, és PDF-fájlokká alakíthatja azokat.


Kihangosító akadálymentesség

A Google asszisztens

  • Hangdiktálás.

  • Sok akadálymentesítési funkció.

  • A felhasználóknak kevesebb oka lehet arra, hogy kihangosítsák az utazást.

Bixby

  • Jó a telefonos hangutasítások végrehajtásában.

  • A hangutasítások vezérlési funkciói bizonyos alkalmazásokon belül.

Míg a Google Assistant telefonokhoz hatékony és funkcionális, a felhasználóknak kevesebb oka lehet arra, hogy kihangosítsák magukat, amikor éppen ott vannak. A telefonos Google Assistant néhány gyakori felhasználása a hangdiktálás szöveges üzenetek és e-mailek létrehozására és küldésére. Ennek ellenére sok felhasználó elsődleges funkcióként kezével működteti okostelefonját.

A Google Segéd funkciói azoknak a felhasználóknak állnak rendelkezésre, akiknek szüksége van ezekre a funkciókra, beleértve azokat is, akiknek akadálymentességre van szükségük. A Google rengeteg alapot érintett meg, amikor felhasználóinak sajátos kihangosító szükségleteit azonosítja.

A hangparancsok a Bixby erős választása. Jó a telefon vezérlő parancsok végrehajtásában. Például, ha e-mailt szeretne küldeni, utasítsa a Bixby-t, hogy nyisson meg egy e-mail alkalmazást, és küldjön e-mailt valakinek, majd kezdje el a diktálást.

Megnyithatja az alkalmazásokat a Hé Bixby hangutasítás, és vezérelheti bizonyos alkalmazások, például a Google Maps, az Uber és az Expedia funkcióit.


Végső ítéletet

A Google ökoszisztémája megalapozott, és bár a Samsung ökoszisztémája folyamatban van, gyorsan fejlődik. Amikor a Galaxy Home intelligens hangszóró megérkezik a helyszínre, a dolgok akár a Bixby és a Google Assistant között is felmerülhetnek. Egyelőre azonban a Bixby kevésbé kompatibilis a külső hardverekkel és szolgáltatásokkal, így a Google Assistant előnyt szerez.