Mi az a Catalyst Control Center (CCC.exe)?

A Catalyst Control Center egy olyan segédprogram, amely az illesztőprogramhoz tartozik, és amellyel az AMD videokártya működik. CCC.exe fájlként jelenik meg a feladatkezelőben, és a legtöbb esetben soha nem kell aggódnia emiatt. Lehet, hogy be kell mélyednie a Catalyst Control Center beállításaiban, ha számítógépen játszik játékokat, és figyelmet igényelhet, ha valaha is szétszóródik, de általában biztonságban van, ha egyedül hagyja.


Mit csinál a Katalizátor Vezérlőközpont?

A Catalyst Control Center akkor indul el, amikor bekapcsolja a számítógépet, mert a háttérben kell futnia az AMD videokártya működésének kezeléséhez. Ugyanazt a szoftvert használták az ATI videokártyák kezelésére is, mielőtt az AMD megvásárolta volna az ATI-t, így az ATI kártyával rendelkező régebbi számítógépeken is lehet, hogy a CCC.exe telepítve van.

Ha nem játszik videojátékokat a számítógépén, akkor valószínűleg soha nem kell megérintenie a Catalyst Control Center-t, de ha mégis, akkor ez nagyon egyszerű. A szoftver lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a videokártya illesztőprogram-frissítéseit, és kezelje a kártya működését.

A Catalyst Control Center segítségével megteheti néhány alapvető feladatot: a felbontás vagy az asztali terület és a képernyő frissítési gyakoriságának megváltoztatása. Van egy csomó fejlettebb beállítás is, amelyek a játékosok számára a leghasznosabbak. Megváltoztathatja például az Alias ​​Anti-Alias ​​beállításokat a Catalyst Control Center-en belül, eltávolítva a 3D-s objektumok széleit.

Ha laptopja van két videokártyával, akkor a Catalyst Control Center segítségével is válthat közöttük. Ez akkor hasznos, ha gyenge teljesítményt észlel játék közben, ami akkor fordulhat elő, ha a játék nem a nagy teljesítményű AMD videokártyát használja.


Hogyan került a CCC.exe a számítógépemre?

Ha rendelkezik AMD videokártyával, akkor a CCC.exe általában az illesztőprogram mellett települ, amely a kártyát működik. Bár a Catalyst Control Center nélkül csak az illesztőprogram telepíthető, sokkal gyakoribb, ha csomagként együtt telepítik őket. Más futtatható fájlok, például a MOM.exe is szerepel a csomagban.

Kevésbé elterjedt körülmények között előfordulhat, hogy vírus vagy rosszindulatú program van, amely a Catalyst Control Center néven álcázza magát. Ha Nvidia videokártya van, és számítógépén soha nem volt telepítve AMD kártya, akkor ez lehet a helyzet.


A CCC.exe vírus?

Míg a CCC.exe nem vírus, amikor közvetlenül az AMD-ről tölti le, a vírus CCC.exe névnek álcázhatja magát. Bármely jó vírusirtó vagy rosszindulatú program elháríthatja ezt a rejtett problémát, de megnézheti a CCC.exe helyét is a számítógépén. Ezt hat egyszerű lépésben valósíthatja meg.

  1. nyomja meg és tartsa ellenőrzés+más+töröl A billentyűzeten.

  2. választ Task Manager.

  3. A Feladatkezelő ablakban válassza a lehetőséget a folyamatok Tab.

  4. Keresse meg a CCC.exe fájlt a név oszlop.

  5. Írja le, mit ír a megfelelő parancssori oszlopba.

  6. Ha nincs parancssori oszlop, kattintson a jobb gombbal a név oszlopra, majd kattintson a bal gombbal oda, ahol mondja parancssor.

Ha a CCC.exe másolata jogos, a parancssori oszlop helye valami hasonló lesz Programfájlok (x86) / ATI Technologies. Amikor a CCC.exe bármely más helyen megjelenik, ez arra utal, hogy ez rosszindulatú program lehet.


A CCC.exe problémák elhárítása

Ha a CCC.exe problémát tapasztal, hibaüzenet jelenhet meg a képernyőn. Néhány gyakori hibaüzenet a következőket tartalmazza:

  • A CCC.exe leállt
  • A CCC.exe problémát észlelt
  • Catalyst Control Center: A gazdaalkalmazás hibába ütközött, ezért le kell zárni

Ez általában akkor történik, amikor valami megsérül, és a leggyakoribb megoldások a Catalyst Control Center telepítésének javítása vagy újratelepítése. A Windows régebbi verzióiban ezt a A Vezérlőpult programjai és szolgáltatásai szakasz. A Windows 10 rendszerben el kell navigálnia Alkalmazások és funkciók in A Windows beállításai.

Az egyszerűbb megoldás a Catalyst Control Center legújabb verziójának letöltése az AMD-ről. A Catalyst Control Center telepítőjének futtatásakor el kell távolítania a sérült verziót, és telepítenie kell egy működő verziót.

Mivel a Catalyst Control Center nem szükséges segédprogram, a számítógép indításakor megakadályozhatja annak futtatását is. Ezzel megakadályozza, hogy hozzáférjen a videokártya speciális beállításaihoz, de le kell állítania a bosszantó hibaüzeneteket is.