Mi a teendő, ha a Windows 10 Action Center nem nyílik meg

Ha az Action Center nem töltődik be a Windows 10 rendszerben, egy nem triviális rendszerhibára utal, amely azonnali kezelést igényel, hogy elkerülje a Windows teljes destabilizálódását.

Ezek az eljárások a Windows 10 rendszert szabályozzák.


Javítás, amikor a Windows 10 Action Center nem nyílik meg

  1. Vizsgálja meg a meghajtót

    Indítsa el a Parancssorot rendszergazdaként, és futtassa az Ellenőrző lemezt, valamint a Rendszerfájl-ellenőrző és a Telepítési képkiszolgálás és -kezelés parancsot a merevlemez hibáinak átvizsgálásához.

    Minden egyes parancs futtatásához egy kis idő szükséges, a merevlemez méretétől és a számítógép erőforrásaitól függően. A következő parancs futtatása előtt várja meg, amíg minden parancs befejeződik.

  2. Indítsa újra a Windows Explorer

    Indítsa el a Feladatkezelőt, kattintson a jobb gombbal a gombra A windows Explorer folyamatot, majd válassza ki Újraindítás.

  3. Végezze el a Lemezkarbantartást

    Ez a folyamat nemcsak helyet szabadít fel a merevlemezen, hanem eltávolíthat egy ideiglenes fájlt is, amely a problémát okozhatja. Amikor a Windows 10 memóriájában és lemezterületében egyaránt kevés az operációs rendszer, az operációs rendszer jelentősen lelassulhat, amikor a kritikus folyamatok megpróbálkoznak és nem sikerül befejezniük.

    Az ablak a rendszertisztítás befejezése után automatikusan bezárul, de a fájlok a következő újraindításig nem lesznek teljesen eltávolítva az eszközről.

  4. Az Action Center letiltása és újbóli engedélyezése

    Ugrás beállítások > Testreszabás > tálcán > Kapcsolja rendszer engedélyezése vagy letiltása, majd válassza ki a Action Center kapcsoló ki- és bekapcsolásához.

  5. Nevezze át az Usrclass fájlt

    1. Indítsa el a File Explorer alkalmazást, és nyissa meg a következő utak egyikét: % Localappdata% Microsoft Windows or C: Users [felhasználónév] AppData Local Microsoft Windows
    2. Keresse meg az Usrclass.dat fájlt, és nevezze át UsrClass.old.dat fájlra.
    3. Indítsa újra a számítógépet.

    Ha nem találja ezt a fájlt, ellenőrizze, hogy engedélyezve van-e a rejtett fájlok megjelenítése lehetőség. Ezenkívül ez a megoldás eltávolítja az összes csempét a Start menüből, és a témát nagy kontrasztú témára változtatja, így később vissza kell állítania.

  6. Regisztrálja újra az Action Center programot

    nyomja meg győzelem+S és keressen rá a Windows PowerShellre. Indítsa el a PowerShell-t rendszergazdaként, és hajtsa végre a következő parancsot:

    Get-AppxPackage | % {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) AppxManifest.xml" -verbose}

  7. Indítsa újra a Windows rendszert csökkentett módban

    A csökkentett mód eléréséhez lépjen az Indítási beállítások menübe, amelyet a Speciális indítási lehetőségek segítségével érhet el.

  8. Próbáljon meg egy rendszervisszaállítást

    Ha az előző lépések egyike sem működik, hajtsa végre a rendszer-visszaállítást. Mielőtt folytatná, rögzítsen egy visszaállítási pontot.

    A rendszer-visszaállítás előtt gyűjtsön biztonsági másolatot adatairól. Ezenkívül létre kell hozni a visszaállítási pontot, mielőtt az Action Center leállna. Ellenkező esetben ez nem oldja meg a problémát.

  9. Állítsa alaphelyzetbe a számítógépét

    Megtörli az egész eszközt. A Windows 10 háromféle módon állítható vissza - őrizze meg a fájlokat, távolítson el mindent, vagy végezzen gyári visszaállítást.