Az Apple Watch Control Center használata

Az Apple Watch vezérlőközpont lehetővé teszi, hogy egy pillanat alatt ellenőrizze okosórájának állapotát, és közel tucatnyi gyorsbillentyűt tartalmaz, például repülőgépes, színházi és még walkie talkie módot is. Ennél is fontosabb, hogy gyors hozzáférést biztosít ezekhez a funkciókhoz anélkül, hogy egy adott alkalmazásikonra vagy beállításra vadászni kellene. Miután megtanulta, hogyan kell használni a vezérlőközpontot, kíváncsi lesz, hogyan boldogultál valaha anélkül.


A WatchOS Vezérlőközpont megnyitása

Az első dolog, amit tudnia kell a vezérlőközpontról, az a megnyitása. A vezérlőközpont csak akkor érhető el, amikor az Apple Watch záróképernyőjén tartózkodik, amely az óra képernyője jelenik meg, amikor először rákattint az óra koronájára, vagy megpattintja a csuklóját az óra megtekintéséhez.

Apple, Inc. 

  • Az Apple Watch vezérlőközpontot úgy nyithatja meg, hogy ujjbegyét az óra képernyőjének aljára helyezi, ahol a kijelző találkozik az előlappal.
  • Amikor az ujját a képernyő ezen részén tartja, látni fogja, hogy a vezérlőközpont bekukucskál a kijelző aljáról. Egyszerűen csúsztassa ujját felfelé a képernyő közepe felé a vezérlőközpont megnyitásához. Tipp: Nem kell megvárni, amíg a vezérlőközpont megjelenik az alján, mielőtt felcsúsztatná. Mindezt egy mozdulattal megteheti, hogy gyorsabban nyissa meg a vezérlőközpontot.
  • Ha lát egy képernyőt a-val testreszabása gombot alul, túl erősen lenyomta az ujjával. Az Apple Watch 3D érintésvezérlőket használ, amelyek úgy aktiválódnak, hogy nagyobb nyomást gyakorolnak az ujjával, miután először megérintették a kijelzőt. Egyszerűen emelje fel az ujját és próbálkozzon újra könnyebb érintéssel.

Az Apple Watch Control Center használata az állapotának ellenőrzéséhez

A WatchOS vezérlőközpont rengeteg nagyszerű funkcióval rendelkezik, de az egyik legjobb felhasználási lehetőség az Apple Watch állapotának ellenőrzése. Ez nagyszerű hibaelhárításhoz, ha az órája nem úgy működik, ahogy gondolja.

Apple Inc.

  • A képernyő bal felső sarkában lévő ikon, amely megmutatja a kapcsolódást. Ha párosítva van a készülékével, akkor ez az ikon zöld telefon lesz. Ha Wi-Fi-t használ iPhone helyett, akkor a kék Wi-Fi kép jelenik meg itt. A piros telefon képe azt jelenti, hogy nem csatlakozik iPhone-jához vagy Wi-Fi-n keresztül.
  • A képernyő jobb felső sarkában lévő ikon kék nyíl lesz, ha az Apple Watch alkalmazásai vagy szövődményei nemrégiben helymeghatározó szolgáltatásokat használtak. Ez magában foglalja a térképet, a forgalmi viszonyokat megjelenítő naptári eseményt, az edzésalkalmazást futás közben, vagy más alkalmazásokat, amelyek a szolgáltatást használják.

Az Apple Watch vezérlőpult parancsikonjainak használata

Természetesen a kezelőpanelt az összes olyan gyorsbillentyűvel lehet használni, amely gyors hozzáférést biztosít az Apple Watch funkcióihoz. Ezen funkciók némelyike, például a zseblámpa, csak a kezelőpanelen érhető el, míg mások egyszerűen áttérnek az Apple Watch beállításaira, vagy egyszerűen megnyitnak egy alkalmazást az óráján.

Apple Inc

  • Wi-Fi. A kezelőpanel első gombja lehetővé teszi a Wi-Fi be- és kikapcsolását. A Wi-Fi lehetővé teszi az Apple Watch számára, hogy nagyobb távolságban kommunikáljon iPhone készülékével, de gyorsabban lemerítheti az áramot. Jó, ha ezt a beállítást be van kapcsolva, hacsak nem merül fel az akkumulátor.
  • Repülő üzemmód. Jobbra haladva a gomb, amelyen a repülőgép ikon látható, hasonlóan működik, mint az iPhone készülékének repülőgépes módja. Ez kikapcsolja a mobil kapcsolatot, ha rendelkezik az Apple Watch mobil verziójával, valamint kikapcsolja a Wi-Fi-t és más rádiókat az órában.
  • Akkumulátor. A százalékos gomb megmutatja, hogy mennyi az akkumulátor töltöttsége az órában, de ez nem csak bemutatásra szolgál. Ha megérinti a százalékot, bekapcsolhatja a Power Reserve módot, amely alapvetően kiveszi az intelligens funkciókat, és az Apple Watch rendes digitális órává változtatja. Ez nagyszerű, ha nagyon kevés elem van hátra.
  • Ping. A kezelőpanel talán legjobb tulajdonsága az iPhone ping, amely miatt az iPhone hangot ad, amikor megérinti. Ha lenyomva tartja az ujját, az iPhone még villogni is kezd, ami még könnyebbé teszi a felkutatást.
  • zseblámpa. Az Apple Watch zseblámpát szürkésfénnyel világosan fehérre változtathatja, ha bekapcsolt állapotban megérinti a kijelzőt. Húzza el jobbról balra is, hogy hozzáférjen egy villogó vagy egy piros lámpához.
  • Ne zavarj. A holddal ellátott gomb aktiválja a Ne zavarja módot. Ez nagyszerű lehet, ha ébresztőóraként használja az Apple Watch alkalmazást, vagy ha egyszerűen nem akarja, hogy egy ideig értesítést kapjon a hívásokról vagy az SMS-ekről. Választhatja, hogy ezt be- vagy kikapcsolja, vagy bekapcsolja egy adott eseményig, például otthon elhagyásáig vagy reggelig.
  • Színház módban. Most, hogy van Apple Watch, két eszközt kell letiltania filmnézés vagy játék közben. A boldog és szomorú színházi arcok lehetővé teszik, hogy gyorsan csendes üzemmódba helyezze az óráját, és sötéten tartja a képernyőt, amíg megérinti a kijelzőt.
  • Vízzár. A vízcseppel ellátott gomb az Apple Watch-ot Vízzár üzemmódba kapcsolja, amelyet akkor használnak, amikor az órával úszik. A Vízzárás mód kikapcsolásához az órakoronát addig kell forgatni, amíg a víz ki nem ürül.
  • Mikrofon. A csengővel ellátott gomb be- vagy kikapcsolja a némítást.
  • AirPlay. A körökkel és alul található háromszöggel ellátott gomb lehetővé teszi az AirPlay hangkimenetének szabályozását. Bár nem küldhet videót az Apple Watch AirPlay használatával, ezzel a gombbal szabályozhatja, hová kerül a zene.
  • Walkie Talkie. Az alapértelmezett kezelőpanel menüjének utolsó parancsikonja be- vagy kikapcsolja a rádió üzemmód elérhetőségét. A walkie-talkie módot a Walkie Talkie alkalmazás segítségével állíthatja be, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza, mely partnerek beszélhetnek veled a walkie-talkie funkción keresztül.
  • szerkesztése. A szerkesztés gomb a kezelőpanel legalsó részén található, és lehetővé teszi a parancsikonok átrendezését. Ez nagyszerű, ha gyakran használja a walkie-talkie módot vagy a vízzárat, és gyors hozzáférést szeretne hozzájuk. Érintéssel mozgathat egy gombot szerkesztése, tartsa az ujját egy gyorsgombon, amíg ki nem válik a pontig, majd húzza az gombot az új helyére úgy, hogy az ujját a képernyő felemelése nélkül mozgatja.