Mi volt a Game Center és mi történt vele?

Az Apple iOS vezető mobil videojáték-platform. Az iPhone és az iOS számára elérhető játékok szórakoztatóak, de a játékosok és a fejlesztők megtudták, hogy a játékok még jobbak, ha barátaikkal fej-fej mellett játszanak az interneten keresztül. Itt jön be az Apple Game Center.

A Game Center alkalmazást az iOS 4.1-ben vezették be. Az Apple az iOS 10-ben megszüntette az alkalmazást, és egyes funkcióit az iOS-re helyezte át.


Mi a Game Center?

A Game Center olyan játékspecifikus funkciók összessége, amelyek segítségével megtalálhatja azokat az embereket, akik ellen játszani lehet. Összehasonlíthatja statisztikáit és eredményeit más játékosokkal is.

A Game Center eléréséhez iOS 4.1-es vagy újabb verzió szükséges, az iOS 10-ig, de az iOS 10-et nem beleértve. Ha az eszközön az iOS XNUMX-nél régebbi futtatható, akkor lehet, hogy rajta van a Game Center.

A Game Center-fiók beállításához Apple ID-re is szükséged van. Mivel a Game Center beépült az iOS ezen verzióiba, a kompatibilis játékokon kívül nem kell mást letöltenie.

A Game Center az Apple TV-n és a macOS egyes verzióin is működik.


Mi történt a Game Centerrel az iOS 10 és újabb verziókban?

Bevezetésekor a Game Center önálló alkalmazás volt. Ez a megközelítés megváltozott az iOS 10-gyel, amikor az Apple megszüntette a Game Center alkalmazást. Az alkalmazás helyett az Apple néhány Game Center-funkciót az iOS részévé tett.

A felhasználók számára elérhető Game Center funkciók a következők:

  • Ranglisták
  • Kihívások más játékosokkal szemben
  • Játékon belüli eredmények
  • Eredmények megosztása
  • Játékmenet felvétele

A Game Center korábbi, már nem elérhető funkciói a következők:

  • Állapot
  • Profilkép
  • Képesség barátok hozzáadására
  • Képesség megtekinteni a barátok játékait és statisztikáit

Ha az alkalmazásfejlesztőkre támaszkodik a Game Center támogatása, az ezeket a funkciókat bonyolulttá teszi. A fejlesztők támogatják a Game Center összes funkcióját, némelyiket vagy egyáltalán. Nincs következetes tapasztalat a Game Centerről, és nehéz tudni, hogy a játék milyen funkciókkal rendelkezik, ha vannak ilyenek, mielőtt letöltötte. 


Kezelje Game Center-fiókját

A Game Center ugyanazt az Apple ID-t használja, amelyet az iTunes Store vagy az App Store áruházból vásárol. Hozzon létre új fiókot, ha akarja, de nem szükséges. Annak ellenére, hogy a Game Center már nem létezik alkalmazásként, a Game Center-fiók néhány aspektusát kezelheti:

  1. Az iPhone kezdőképernyőjén koppintson a ikonra beállítások.

  2. választ Game Center.

  3. Kapcsold be Game Center kapcsoló.

  4. Kapcsold be Közeli játékosok kapcsoló, hogy fej-fej mellett játsszon a közeli játékosokkal.

    Ahhoz, hogy egy másik lejátszóval játszhass, rendelkezned kell egy Game Center-kompatibilis játékkal, és csatlakoznod kell Wi-Fi-hez vagy Bluetooth-hoz.

  5. Ban,-ben Game Center profil szakaszban koppintson a nevére a profil megnyitásához. Ez a név azonosítja Önt más játékokkal, akik játékra hívják.

  6. A profil képernyőn érintse meg a ikont Becenév mezőbe írja be az új nevet vagy becenevet.

  7. Érintse csinált.

A Game Center egyik változása az iOS 10 vagy újabb verzióban az, hogy az egyes barátokat nem lehet hozzáadni vagy törölni a Game Center hálózatról az iPhone készüléken. Az egyetlen lehetőség az, hogy eltávolítson minden Game Center-barátot. Mivel barátok felvételére nincs mód, győződjön meg róla, hogy ezt szeretné, mielőtt megtenné. Barátok eltávolításához lépjen a Game Center képernyőre, és koppintson a ikonra barátok, Majd válassza ki Összes eltávolítása.


Hogyan szerezzünk Game Center-kompatibilis játékokat

A Game Center-kompatibilis játékok megtalálása korábban egyszerű volt: tallózhatott vagy rákereshetett a Game Center alkalmazásban. Az App Store-ban egyértelműen fel volt tüntetve egy Game Center ikonnal.

A játékok most sehol nem jelzik egyértelműen, hogy támogatják ezeket a funkciókat. Megtalálásuk próba és hiba. Keressen rá az App Store-ban játék Központ hogy megtaláljon kompatibilis játékokat, amelyek a Game Center néhány funkcióját kínálják.


Hogyan lehet tudni, hogy egy alkalmazás támogatja-e a játékközpontot?

Amikor elindít egy játékot, amely támogatja a Game Center alkalmazást, egy kis üzenet csúszik lefelé a képernyő tetejéről a Game Center ikonnal (négy egymással összekapcsolódó színes gömb). Az üzenetben a Welcome Back felirat szerepel, és megjeleníti a Game Center felhasználónevét. Ha látja ezt az üzenetet, az alkalmazás támogatja a Game Center egyes funkcióit.

Többjátékos játékok és kihívások

Mivel nem minden játék, amely támogatja a Game Center szolgáltatást, nem kínálja az összes funkciót, a funkciók használatára vonatkozó utasítások hiányosak vagy következetlenek. A különböző játékok különböző módon valósítják meg a funkciókat, így egyetlen módon nem lehet megtalálni és használni őket.

Sok játék támogatja a többjátékos játékokat, a fej-fej melletti mérkőzést és a kihívásokat. A Kihívások során meghívod a Game Center barátaidat, hogy verjék meg a pontszámaikat vagy az elért eredményeidet egy játékban. Ezeknek a tulajdonságoknak a megtalálása az egyes játékokban eltérő, de a jó helyek a ranglistán és az a alatti teljesítményterületeken találhatók Kihívások Tab.

Statisztikák megtekintése

Számos Game Center-kompatibilis játék követi eredményeit és díjait. A statisztikák megtekintéséhez keresse meg az alkalmazás ranglistáját vagy eredményeit. A győzelemhez társított ikon vagy statisztika, például egy korona, trófea vagy egy feliratú gomb Game Center opciók menüben vagy a statisztika és a célok menüben. Miután megtalálta ezt a részt a játékban, más lehetőségek is lehetnek:

  • Kitüntetések: Ezek a játékon belüli sikereid. Minden játéknak különböző eredményei vannak az egyes célokhoz vagy feladatokhoz. Itt követik őket.
  • Ranglisták: Ez megmutatja a különböző szempontok szerinti rangsorolást a Game Center barátaival és a játék összes játékosával összehasonlítva. 

Képernyőfelvételek készítése a Game Center alkalmazásban

Az IOS 10 drámai módon megváltoztatta a Game Center alkalmazást, de ennek egyetlen előnye volt: a játékmenet rögzítésének képessége, hogy megossza másokkal. Az iOS 10-es és újabb verzióiban a játékfejlesztőknek kifejezetten ezt a funkciót kell megvalósítaniuk. Az iOS 11 és újabb verzióiban a képernyőfelvétel az iOS beépített szolgáltatása. Még a beépített funkcionalitású játékok esetében is eltérő a folyamat.

Képernyőfelvétel készítése:

  1. Érintse meg a szoba ikon vagy rekord gomb. A különféle játékok különbözőek lehetnek.

  2. Koppintson a fényképezőgép vagy a felvétel ablakban Felvétel képernyő.

  3. Ha kész a felvétel, koppintson a ikonra megáll.

A Game Center korlátozása vagy letiltása

Azok a szülők, akik aggódnak amiatt, hogy gyermekeik online kapcsolatban állnak idegenekkel, a Game Center szülői korlátozásaival kikapcsolhatják a többjátékos és barát funkciókat. Ez a funkció lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy nyomon kövessék a statisztikákat és eredményeket, de elszigeteli őket a nem kívánt vagy nem megfelelő kapcsolatoktól.

Mivel a Game Center már nem önálló alkalmazás, nem törölheti azt vagy annak szolgáltatásait. Ha nem szeretné, hogy ezek a szolgáltatások elérhetőek legyenek, állítsa be a szülői korlátozásokat.