A szoftver újratelepítése a Windows 10, 8, 7, Vista és XP rendszerbe

A szoftverprogram újratelepítése az egyik alapvető hibaelhárítási lépés, amelyet bármely számítógép-felhasználó a Windows automatikus javításának megkísérlése után elérhet, de ez gyakran figyelmen kívül hagyott lépés a szoftverprobléma megoldása során.

A szoftvercím újratelepítésével, legyen az termelékenységi eszköz, játék vagy bármi, ami kettő között van, kicseréli az összes programfájlt, rendszerleíró bejegyzést, parancsikont és más, a program futtatásához szükséges fájlt.

Ha bármilyen problémát tapasztal a programmal, azt sérült vagy hiányzó fájlok okozzák (a szoftveres problémák leggyakoribb oka), akkor valószínűleg újratelepítés jelenti a probléma megoldását.

A szoftver újratelepítésének megfelelő módja az, hogy teljesen eltávolítja, majd újratelepíti a megtalált legfrissebb telepítési forrásból.

A program eltávolítása és újratelepítése ilyen módon nagyon egyszerű, de a pontos módszer kissé eltér attól a Windows operációs rendszertől, amelyet véletlenül használ. Az alábbiakban a Windows egyes verzióira vonatkozó utasítások találhatók.

Fontos tudni, hogy milyen Windows verzióval rendelkezik. Ha nem biztos abban, hogy a Windows melyik verziója van telepítve a számítógépére, előfordulhat, hogy nem tudja újratölteni a szoftver megfelelő verzióját.

© személyes obscura / Moment / Getty Images


A program megfelelő újratelepítése a Windows rendszerben

  1. A vezérlőpult megnyitása.

    A Vezérlőpult gyors megnyitásának módja a Windows 10 vagy a Windows 8 rendszerben a Power User Menu segítségével, de csak akkor, ha billentyűzetet vagy egeret használ. Választ Control Panel a megnyomás után megjelenő menüből WIN+X vagy jobb gombbal kattintson a Start gomb.

  2. Kattints a Uninstall a program - a Program címsor alatt található link, vagy - Programok hozzáadása vagy eltávolítása ha Windows XP rendszert használ.

    Ha nem lát több kategóriát, amelyek alatt linkek találhatók, hanem csak több ikont lát, válassza ki azt, amelyik mondja Programok és funkciók.

    Ha az újratelepítésre tervezett programhoz sorozatszámra van szükség, akkor most meg kell keresse ezt a sorozatszámot. Ha nem találja a sorozatszámot, akkor megtalálhatja azt a termékkulcs-kereső programmal. A kulcskereső program csak akkor működik, ha a program még mindig telepítve van, ezért a program eltávolítása előtt fel kell használnia.

  3. Keresse meg és kattintson az eltávolítani kívánt programra, görgetve a képernyőn látható, jelenleg telepített programok listáját.

    Ha újratelepítenie kell egy Windows Update vagy egy másik program telepített frissítését, kattintson a gombra A telepített frissítések linkre a Programok és szolgáltatások ablak bal oldalán, vagy kapcsolja be a Frissítések megjelenítése mezőt, ha Windows XP rendszert használ. Nem minden program jeleníti meg itt a telepített frissítéseit, de néhányan.

  4. Kattintson az UninstallUninstall / Change, vagy eltávolít gombot a program eltávolításához.

    Ez a gomb vagy a programlista feletti eszköztáron jelenik meg, ha egy program van kiválasztva, vagy oldalra áll, a használt Windows verziótól függően.

    A mostani események sajátosságai attól függenek, hogy milyen programot távolít el. Egyes eltávolítási folyamatok megerősítéseket igényelnek (hasonlóan ahhoz, amit a program első telepítésekor láthattunk), míg mások eltávolíthatják anélkül, hogy egyáltalán be kellene írnia a bemenetet.

    Válaszoljon minden kérdésre a lehető legjobban - ne felejtse el, hogy teljesen el akarja távolítani a programot a számítógépről.

    Ha az eltávolítás valamilyen oknál fogva nem működik, próbáljon ki egy dedikált szoftver-eltávolítót a program eltávolításához. Valójában, ha már telepítve van ezek közül az egyik, akkor még láthat egy külön dedikált eltávolító gombot a Vezérlőpulton, amely ezt a harmadik féltől származó programot használja, például az "Erőteljes eltávolítás" gombot, amikor az IObit Uninstaller telepítve van - nyugodtan használja azt a gombot, ha látja.

  5. Indítsa újra a számítógépet, még akkor is, ha erre nincs szükség.

    Véleményem szerint ez nem választható lépés. Bármennyire is bosszantó néha, a számítógép újraindításához szükséges idő elősegíti a program teljes eltávolítását.

  6. Ellenőrizze, hogy az eltávolított programot teljesen eltávolították-e. Ellenőrizze, hogy a program már nem szerepel-e a Start menüben, és ellenőrizze, hogy a program a Programok és szolgáltatások vagy a Programok telepítése és törlése menüpontban található-e.

    Ha saját parancsikonokat hozott létre ehhez a programhoz, akkor ezek a parancsikonok valószínűleg továbbra is léteznek, de természetesen nem fognak működni. Nyugodtan törölje őket maga.

  7. Telepítse a rendelkezésre álló szoftver legfrissebb verzióját. A legjobb, ha a program legújabb verzióját letölti a szoftverfejlesztő webhelyéről, de egy másik lehetőség az, hogy a fájlt csak az eredeti telepítőlemezről vagy egy korábbi letöltésből szerzi be.

    Hacsak a szoftver dokumentációja másként nem rendelkezik, a rendelkezésre álló javításokat és szervizcsomagokat a telepítést követő újraindítás után kell telepíteni a programba (8. lépés).

  8. Indítsa újra a számítógépet.

  9. Tesztelje az újratelepített programot.