Mi az a Pandora?

Körülbelül 80 millió aktív hallgatóval úgy tűnik, hogy a legtöbb ember legalább hallott Pandoráról. Ennek ellenére nem biztos, hogy tudja, miért érdemes a Pandora használatát választania az online zenehallgatáshoz. Nézzük meg az alapokat.

Getty Images, andresr, E + gyűjtemény, 539237388


Mi a Pandora

A Pandora egy zenei streaming szolgáltatás, amelyet számos eszközön hallgathat meg, például PC-n / Laptopon, média streamereken, intelligens tévéken, intelligens hangszórókon, bizonyos autós sztereó rendszereken, Blu-ray lejátszókon, AV vevőkön és még sok máson.

A Pandora a Sirius / XM Holdings leányvállalata.

A Pandora lehetővé teszi személyre szabott rádióállomások létrehozását tetsző előadó vagy dal alapján.

Miután kiválasztott egy "mag" dalt vagy előadót, a Pandora hasonló minőségű dalokat gyűjt össze a lejátszáshoz. Ezeket a hasonló tulajdonságokat Pandora "zenei genomoknak" nevezi, és magukban foglalhatják a "népies", "női vokál", "erős dobok" vagy a zene egyéb felismerhető aspektusait, amelyek hasonló dallamokhoz kötnék. 


Készítse el saját Pandora rádióállomását

Minden alkalommal, amikor az állomást választja, hasonló dalokat hall, de előfordulhat, hogy nem ugyanazokat a dalokat hallja. Nem dönthet úgy, hogy csak meghatározott előadókat hallgat, sem azt, hogy egy adott dalt meghallgasson.

Minden állomásnak a jellemzői alapján lesz neve, amikor kiválasztotta. Ilyenek lehetnek a 80-as évek popslágerei, az Elton John rádió, az ünnepi rádió, az olasz főzőzene. Azoknál az állomásoknál azonban, amelyek művésznevet viselnek, hallhat más zenéket más előadóktól is, amelyek hasonló stílusúak vagy a művész kortársai közé tartoznak.

Ez nagyon hasonlít egy rádióállomáshoz abban, hogy kiválaszthatja a hallani kívánt zenét, de nem választhatja ki, hogy mikor hall egy adott dalt, és nem tudja lejátszani a dalt. Minden nap csak korlátozott számot hagyhat ki. 

Az állomás zenéjét azonban testreszabhatja úgy, hogy jobban tetszessen, ha kiválasztja a "Hátrányos felfelé" vagy a "Hátrányos" vagy "Soha ne játssza" opciók egyikét. Ez hatékony módszer az állomások finomhangolására.

Legfeljebb 100 állomást hozhat létre.


Hat ok, hogy szeressem Pandorát

A Pandora használata egyszerű és élvezetes, itt van néhány oka annak.

  1. Nem kell végiggázolnia rengeteg albumot, előadót és zeneszámot, hogy hallgathasson tetsző zenét. Tölthet annyi időt, amennyit csak szeretne személyre szabni az állomásokon, vagy remekelheti azokat a dalokat, amelyeket nem szeretne hallani. Kiválogathat olyan számokat, amelyeknek unod a hallást.
  2. A Pandorán minden hangulathoz állomást hozhat létre. Keressen egy jó táncdalt, vacsorazenét vagy régi anyagokat, és hozzon létre állomásokat mindegyikhez. Ossza meg kedvenc állomásait úgy, hogy megajándékozza őket barátaival, vagy kérje meg őket, hogy megajándékozzák állomásukat.
  3. Fedezz fel új zenéket, amelyek tetszhetnek neked, mert hasonlóak a számodra már kedvelt dalhoz vagy előadóhoz.
  4. Az előzőekben említett számos eszközön elérheti Pandora-fiókját - média streamerek, okostévék, Blu-ray lemezlejátszók, hálózatba kötött házimozi és sztereó vevők, valamint okostelefonok. A Pandora elérhető bizonyos autórádiókban (vagy csatlakoztathatja okostelefonját, ha az autórádió kompatibilis csatlakozással rendelkezik).
  5. Információja van a dalról. Ha számítógépen hallgat, kattintson a dalszövegre, hogy a zene mellett rögzítse.
  6. A Pandora az Alexával együtt használható kompatibilis eszközökön. Beállíthatja Alexa alapértelmezett zeneszolgáltatásaként. Ez azt jelenti, hogy ha megkéri Alexát, hogy zenéljen, akkor először a Pandora kapja meg, hogy megtalálja.

Pandora Free

Az ingyenes Pandora szolgáltatást mind a felbukkanó webes hirdetések, mind a streaming médiaeszközök audio hirdetései támogatják, amelyek három vagy négy dal után megismétlődnek. Azok számára, akik szeretnek folyamatos zenével a háttérben dolgozni, ez bosszantó lehet.

Bármennyi zeneszámot hallgathat egész nap, minden nap, anélkül, hogy előfizetési díjat számítana fel, mindaddig, amíg a hirdetések nem zavarják.

Ha azonban hirdetések nélkül szeretne hallgatni, és további funkciókat szeretne szerezni, a Pandora három fizetett előfizetési szolgáltatást kínál: Pandora Plus, Pandora Premiumés Pandora család.

Ezen szolgáltatások bármelyikére azonnal regisztrálhat, vagy frissíthet, miután egy ideig meghallgatta az ingyenes verziót.

Vessünk egy pillantást az egyes fizetett előfizetési csomagok kínálatára.


Pandora Plus

Havi 4.99 USD havi díj ellenében (54.89 USD) frissítheti ingyenes fiókját Pandora Plus-ra, amely a Pandora korábbi Pandora One előfizetői szolgáltatását váltotta fel. Itt vannak az előnyök:

  • Nincsenek hirdetések. 
  • Hagyhat annyi dalt, amennyit csak akar. Nem kell elénekelnie egy dalt, és nem kell hüvelykujját adnia; egyszerűen kihagyhat egy dalt, amely nem felel meg a jelenlegi hangulatának. Ezenkívül képes lejátszani a dalokat.
  • Legfeljebb négy választott állomást hallgathat offline módban. Az online hallgatás csak a Pandora alkalmazást használó kompatibilis mobiltelefonokon érhető el.
  • Jobb hangminőség. A Pandora a legtöbb digitális zenefájlhoz hasonlóan tömörített formátumban közvetíti a dalokat. Ha teljesebb, gazdagabb élményre vágyik, a Pandora Plus segítségével magasabb bitsebességet streamelhet. Ez különösen akkor kívánatos, ha otthoni színházának kiváló minőségű hangszóróit hallgatja.
  • Töltsön le asztali alkalmazást PC-jére vagy Mac-jére, így a böngésző megnyitása nélkül is irányíthatja a Pandorát.

30 napig ingyenesen kipróbálhatja a Pandora Plus-t.

Pandora Premium

A Pandora Plus rengeteg további juttatást kínál az ingyenes Pandora szolgáltatáshoz képest, de ha még többet szeretne (különösen, ha a Pandorát elsősorban mobil eszközön hallgatja), érdemes megnéznie, hogy a Pandora Premium mit ad hozzá havi extra díj ellenében. Ez magában foglalja a Pandora Plus összes funkcióját, valamint:

  • Nincs időkorlát.
  • Teljesen testreszabható lejátszási listák.
  • Kereshet és lejátszhat igény szerinti hallgatást.
  • Töltse le a kívánt dalokat (csak mobil).

A Pandora Premium ára havonta 9.99 USD (évente 109.89 USD)

60 napig ingyenesen kipróbálhatja a Pandora Premium-ot.

Pandora Premium családi csomag

Ez az előfizetési lehetőség a Pandora Premium szolgáltatásait a háztartásban legfeljebb hat felhasználó számára biztosítja.

Mivel több előfizető is lehet, a "Soundtrack" néven ismert további funkció egyesíti az egyes családtagok zenei preferenciáit egyetlen lejátszási listában. A lejátszási lista hozzáadódik az egyes személyek "My Music Collection" -jéhez.

A Pandora Premium Family csomag ára havonta 14.99 USD (évi 164.89 USD). Ha Ön jelenleg a Pandora előfizetője, és szeretne frissíteni a Prémium Családi csomagra, van néhány korlátozás.

Éves előfizetéseket, hallgatói / katonai kedvezményeket és a Pandora Premium Family csomagot csak a Pandora weboldaláról lehet megvásárolni. A Pandora Premium csak bizonyos előfizetői szolgáltatóknál érhető el.