Mi az a Regsvr32? (Microsoft Register Server)

A regsvr32 egy parancssori eszköz a Windows rendszerben, amely a Microsoft Register Server kifejezést jelenti. Az objektum-összekapcsolási és beágyazási (OLE) vezérlők, például a .DLL fájlok és az ActiveX vezérlő .OCX fájlok regisztrálásához és regisztrációjának megszüntetéséhez használják.

Amikor a regsvr32 regisztrál egy DLL fájlt, a hozzá tartozó programfájlokkal kapcsolatos információk hozzáadódnak a Windows beállításjegyzékhez. Azok a referenciák, amelyekhez más programok hozzáférhetnek a rendszerleíró adatbázisban, hogy megértsék, hol vannak a program adatai, és hogyan kell velük kölcsönhatásba lépni.

Előfordulhat, hogy regisztrálnia kell egy DLL fájlt, ha DLL hibát lát a számítógépén. Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogyan kell ezt megtenni.

Ezek a lépések a Windows 10 és a Windows XP közötti Windows XNUMX rendszerre vonatkoznak.


A DLL fájl regisztrálása és regisztrációjának törlése

Ha a Windows rendszerleíró adatbázisban lévő, a DLL fájlra hivatkozó hivatkozások valamilyen módon eltávolításra kerülnek vagy megsérülnek, az a program, amelynek ezt a DLL fájlt kell használnia, leállhat. Amikor a rendszerleíró adatbázis társítása megszakad, regisztrálni kell egy DLL fájlt.

A DLL fájl regisztrálása általában a programot, amely először regisztrálta, újratelepíti. Néha előfordulhat, hogy kézzel kell regisztrálnia a DLL fájlt a Parancssor segítségével.

Nézze meg a bemutatónkat a Parancssor megnyitásáról, ha nem biztos benne, hogyan találja meg.

Ez a helyes módszer a regsvr32 parancs felépítésére:

regsvr32 [/ u] [/ n] [/ i [: cmdline]]

Például ezt az első parancsot írja be a myfile.dll nevű DLL fájl regisztrálásához, vagy a másodikat a regisztráció törléséhez:

regsvr32 myfile.dll
regsvr32 / u myfile.dll

Nem minden DLL regisztrálható, ha csak beírja a fenti parancsot a Parancssorba. Előfordulhat, hogy először le kell állítania a fájlt használó szolgáltatást vagy programot.


A közös Regsvr32 hibák kiküszöbölése

Íme egy hiba, amelyet a DLL fájl regisztrálásakor tapasztalhat:

A modul betöltődött, de a DllRegisterServer hívása sikertelen volt a 0x80070005 hibakóddal.

Ez általában engedélykérdés. Ha a megemelt parancssor futtatása még mindig nem teszi lehetővé a DLL fájl regisztrálását, akkor maga a fájl is blokkolható lehet. A fájl Tulajdonságok ablakában ellenőrizze az Általános fül Biztonság szakaszát.

Egy másik lehetséges probléma az lehet, hogy nincs megfelelő engedélye a fájl használatához.

Hasonló hibaüzenet van megfogalmazva, mint az alábbi. Ez a hiba általában azt jelenti, hogy a DLL-t nem használják COM DLL-ként a számítógép egyetlen alkalmazásához sem, ami azt jelenti, hogy nem kell regisztrálni.

A modul betöltődött, de a DllRegisterServer belépési pont nem található.

Itt van egy másik regsvr32 hibaüzenet:

A modult nem sikerült betölteni. Győződjön meg arról, hogy a bináris fájl a megadott elérési útvonalon van-e tárolva, vagy hibakereséssel ellenőrizheti a bináris vagy függő .DLL fájlokkal kapcsolatos problémákat. A megadott modul nem található.

Az adott hiba hiányzó függőségnek tudható be, ebben az esetben a Dependency Walker eszközzel megtekintheti a DLL-fájl által igényelt összes függőség listáját, mivel hiányozhat, amelyre szüksége van ahhoz, hogy a DLL regisztráljon helyesen.

Győződjön meg arról is, hogy a DLL fájl elérési útja helyes-e. A parancs szintaxisa nagyon fontos; hibás lehet, ha helytelenül adta meg.

Előfordulhat, hogy egyes DLL fájlok helyét ilyen idézőjelek veszik körül:

"C: Users Admin User Programs myfile.dll"


Hol tárolják a Regsvr32.exe fájlt?

A Windows 32 bites verziói (XP és újabb) hozzáadják a Microsoft Register Server eszközt ehhez a mappához a Windows első telepítésekor:

% systemroot% System32

A Windows 64 bites verziói a regsvr32.exe fájlt nemcsak ott, hanem ebben a mappában is tárolják:

% systemroot% SysWoW64