A Microsoft Excel és az SQL Server összekapcsolása

Az Excel táblázatok általában statikus információkat tartalmaznak. Ha SQL szerverhez csatlakozik, akkor az adatok aktuálisak maradnak, ha háttér-adatbázissal dolgozik. Egy Excel-táblázatot egyszerűen konfigurálhat egy meglévő SQL-adatbázishoz való kapcsolódással.

A cikk utasításai az Excel 2019, az Excel 2016 és az Excel for Microsoft 365 alkalmazásra vonatkoznak.


Csatlakoztassa az Excel programot egy SQL Server adatbázishoz

Az Excel-hez való kapcsolódáshoz érvényes hivatkozással kell rendelkeznie egy SQL Server kiszolgálóhoz.

  1. Gyűjtse össze az Excel - SQL Server kapcsolat beállításához szükséges információkat:

    • SQL Server név
    • Adatbázis név
    • Táblázat vagy nézet
  2. Nyissa meg az Excel programot, és hozzon létre egy új munkafüzetet.

  3. Ugrás dátum és válassza ki a Adatok letöltése > Adatbázisból> SQL Server adatbázisból. Ez az opció megnyitja a Csatlakozás az adatbázis-kiszolgálóhoz párbeszédablak.

  4. Írja be a Szerver név. Adjon meg speciális beállításokat, beleértve egy adott adatbázis nevét, majd válassza a lehetőséget OK.

  5. A következő képernyő három lehetőséget kínál a hitelesítéshez, a jobb oldalsávon található lehetőségek alapján. A legtöbb esetben válassza a lehetőséget A windows fülre, majd válassza a választógombot Használja a jelenlegi hitelesítő adataimat. Válassza ki a Csatlakozás.

    Ha az adatbázis-rendszergazda megadta a felhasználónevet és a jelszót, válassza a lehetőséget Használja a következő felhasználónevet és jelszót a megadott hitelesítő adatok megadásához.

  6. A Navigátorból válasszon ki egy adott objektumot, majd válassza a lehetőséget Terhelés a képernyő aljáról.

  7. A varázsló kilép, és megjeleníti a kiválasztott adatbázis-objektum tartalmát.

Ezekben a technikákban az a szép, hogy a felhasználó bármikor hozzáférhet az aktuális adatokhoz. Amíg az adatokat a táblázatba menti, kapcsolat van az SQL adatbázissal. Bármikor frissíteni szeretné a táblázatot, kattintson a jobb gombbal a táblázat valamelyik pontjára, és válassza a lehetőséget Táblázat, Majd válassza ki felfrissít.

Ellenőrizze a táblában vagy nézetben szereplő rekordok számát, amelyekhez csatlakozik. Ha a táblázat millió rekordot tartalmaz, érdemes ezt leszűrni. Az utolsó dolog, amit meg kell tennie, az SQL Server felakasztása.

Ban,-ben Kapcsolat tulajdonságai párbeszédpanelen van egy neve Frissítse az adatokat a fájl megnyitásakor. Fontolja meg ennek a lehetőségnek az ellenőrzését. Ha bejelöli ezt az opciót, a felhasználónak mindig friss adatkészlete lesz, amikor megnyitja az Excel táblázatot.