A Microsoft Office futtatása Chromebookon

Kétféleképpen érheti el a Microsoft 365 (korábban Office 365) előfizetők a Microsoft Office alkalmazásokat egy Chromebookon. Először is használhatja az Office Online alkalmazásokat Office fájlok létrehozására és szerkesztésére a Chrome OS böngészőben. Másodszor, előfordulhat, hogy telepítheti és használhatja az Androidhoz készült Microsoft Office alkalmazásokat egy Chromebookon.

Nem minden Microsoft Office alkalmazás működik böngészőben, és nem minden Chromebook és Google fiók lehetővé teszi az Android alkalmazások telepítését.

Aktív Microsoft 365-előfizetéssel jelentkezzen be fiókjába, hogy teljes hozzáférést biztosítson az Office Android-alkalmazások, valamint az Office Online elérhető funkcióihoz. Megvásárolhatja a Microsoft 365 előfizetését saját használatára a Microsoft 365 webhelyen. A diákok és a vállalkozások felfedezhetik a Microsoft 365 kiadások ezen a webhelyen történő megvásárlásához szükséges linkeket is.


Telepítse a Microsoft Office Android-alkalmazásokat

A legtöbb újabb Chromebook lehetővé teszi az Android-alkalmazások telepítését és futtatását a Google Play Áruház elérésével. A Chromebook gyártmányát és modelljét a Chrome OS Systems androidos alkalmazások oldalon találhatja meg. A stabil csatornát támogató eszközökként Android-alkalmazások futtathatóak. 

Ha iskolája vagy munkahelye által biztosított Chromebookot használ, akkor egy rendszergazda ellenőrizheti a Google Play Áruházhoz való hozzáférést. Ha kérdése van, forduljon a szervezet műszaki támogató csapatához.

Ha Chromebookján hozzáfér a Google Play Áruházhoz, a Microsoft Office Android-alkalmazások telepítésének módja:

  1. Kapcsolódás a Launcher (általában a bal alsó sarokban).

  2. Válassza ki a Play Áruház.

  3. Keressen egy Microsoft Office alkalmazás nevét (például Microsoft Word).

  4. Az alkalmazás oldalon válassza a lehetőséget felszerel.

2019 májusától az alábbiakban felsorolunk néhányat a Microsoft Office Android-alkalmazásokból, amelyeket a Chrome OS-re telepíthet:

  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft OneDrive
  • Microsoft OneNote
  • Microsoft Outlook
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft csapatok
  • Skype for Business

Telepített Android-alkalmazás futtatásához válassza az Indítót (a kört általában a Chromebook képernyő bal alsó sarkában), keresse meg az alkalmazást, majd válassza ki az alkalmazást a futtatásához. Ha a rendszer kéri, jelentkezzen be az alkalmazásba személyes Microsoft Office-fiókjával vagy Microsoft 365-fiókjával.


Hozzáférés az Office Apps Online szolgáltatáshoz

Dolgozhat a Microsoft 365 alkalmazásokkal az interneten egy Chromebookról is. Chromebookján kövesse a linket az Office Online telepítéséhez a Chrome Internetes áruházból. Ez a kiterjesztés gyors hozzáférést biztosít a lokálisan vagy a OneDrive-on tárolt meglévő Office-fájlok megnyitásához. Ezenkívül új Word, Excel és PowerPoint fájlokat hozhat létre a Chrome böngészőből.

Vagy keresse fel az Office.com webhelyet, és jelentkezzen be Microsoft 365-fiókjával. A böngészőből elérheti az Office Online alkalmazásokat. A Microsoft a Microsoft Sway kivételével a Chrome Internetes áruházban is kínálja ezeket az alkalmazásokat:

  • Excel Online
  • OneDrive
  • OneNote Online
  • Outlook.com
  • PowerPoint Online
  • Microsoft Sway
  • Word Online

Vigyázat: Csak alkalmazás / böngésző

Nem minden alkalmazás jelenik meg mind az Android, mind az Office Online alkalmazáslistában. A Skype például csak Android-alkalmazásként fut egy Chromebookon. Nem működik a Chromebook böngészőben. Ezzel szemben a Sway csak egy Office Online alkalmazás a Chromebook böngészőben. Nincs elérhető Sway Android alkalmazás.

Ezenkívül nem minden Office-alkalmazás érhető el online vagy Chromebookon. A Microsoft Access, egy adatbázis-rendszer és a Microsoft Publisher, egy asztali kiadói alkalmazás, Microsoft 365 előfizetéssel érhető el, de csak Windows rendszerekre történő telepítéshez. A Visio, az ábrázoló alkalmazás és a Microsoft Project, egy csapat projektmenedzsment eszköz online és telepíthető verziókat kínál. Ezen alkalmazások mindegyikéhez további előfizetés szükséges.


Office-fájlok szerkesztése a Google Dokumentumokban

Még akkor is, ha nincs Microsoft 365-fiókja, képes lehet megnyitni és szerkeszteni a Word, Excel és PowerPoint dokumentumokat egy Chromebookon a Google szerkesztő alkalmazásai, a Dokumentumok, a Táblázatok és a Diák segítségével.

Megnyithat és konvertálhat egy Word fájlt Google Doc-ba, egy Excel-fájlt Google Sheet-be, egy PowerPoint-fájlt pedig a Google Diák-prezentációvá. A konvertálás után szerkesztheti és együttműködhet velük a Google Dokumentumokban, a Táblázatokban vagy a Diákban. Amikor befejezi munkáját egy Google Doc-on, Sheet-en vagy Dián, válassza a lehetőséget filé > Letöltés a munka mentése Word, Excel vagy PowerPoint fájlként.

Alternatív megoldásként használhatja a Google Office Szerkesztés a Dokumentumokhoz, Táblázatokhoz és Diákhoz Chrome kiterjesztést az Office fájlok megnyitásához és alapvető szerkesztéséhez, a fájlformátum megőrzése mellett. Ez azt jelenti, hogy a szerkesztés során egy .doc vagy .docx fájl ebben a formátumban marad, Google-dokumentumdá alakítás nélkül. Ugyanez vonatkozik az Excel (.xls és .xlsx) és a PowerPoint (.ppt és .pptx) formátumokra is. Nem kell telepítenie a kiterjesztést a Chromebookra, mivel alapértelmezés szerint telepítenie kell.

2019 májusától a Google hozzáadta a Google Dokumentumok, Táblázatok és Diák natív képességét a Word, Excel és PowerPoint fájlok megnyitásához, szerkesztéséhez, megjegyzéséhez és együttműködéséhez. Ennek működéséhez előfordulhat, hogy el kell távolítania az Office kompatibilitási alkalmazást a Chrome-ból. (A kiterjesztés eltávolításához lépjen a Chrome függőleges hárompontos menüjébe, és válassza a lehetőséget További eszközök > Extensions, keresse meg a Irodai szerkesztés a Dokumentumok, Táblázatok és Diák számára kiterjesztést, majd válassza a lehetőséget eltávolít.) Sok ember számára az Office-fájlok Chromebookon történő kezelésének legegyszerűbb módja az, hogy megnyitja és szerkeszti a Google egyik alapvető alkalmazásával.