Mi a Microsoft Paint 3D?

A Paint 3D a Microsoft ingyenes programja, amely magában foglalja az alapvető és a fejlett művészeti eszközöket is, és csak a Windows 10 rendszerben érhető el. Nemcsak ecseteket, alakzatokat, szöveget és effektusokat használhat egyedi 2D-s művészet létrehozásához, hanem 3D-s objektumokat is készíthet sőt a Paint 3D többi felhasználó által készített remix modellek is.

A Paint 3D eszközök könnyen hozzáférhetők bármilyen tapasztalati szintű felhasználó számára (azaz a Paint 3D használatának ismeretéhez nem kell a 3D tervezés szakértője lenni). Ráadásul 2D programként is tökéletesen működik, és a klasszikus Paint programhoz hasonlóan működik, csak fejlettebb funkciókkal és frissített felhasználói felülettel. A Paint 3D alkalmazás a régebbi Paint program helyettesítésére szolgál.


A Paint 3D letöltése

A Paint 3D alkalmazás csak a Windows 10 operációs rendszeren érhető el PC-khez és a Surface Hubhoz. Ha ezek bármelyike ​​megvan, könnyedén letöltheti a Windows 10 rendszert, ha még nincs.

Töltse le a Paint 3D alkalmazást, és válassza ki Kap a Microsoft Store elindításához, majd válassza a lehetőséget Kap még egyszer a Paint 3D letöltéséhez és telepítéséhez. Megnyithatja a programot a Start menüből a kereséssel festeni 3d.

Vannak más ingyenes 3D szoftverprogramok is, amelyeket letölthet, ha nincs Windows 10 vagy akár Windows operációs rendszer.


Microsoft Paint 3D funkciók

A Paint 3D számos olyan funkciót alkalmaz, amely megtalálható az eredeti Paint alkalmazásban, de beépíti a saját spinjét is a programba, nevezetesen a 3D objektumok készítésének képességét.

Íme néhány olyan funkció, amelyet a Paint 3D-ben talál:

  • Rengeteg művészi eszköz: jelölő, kalligráfiai toll, olajecset, akvarell ecset, ceruza, radír, zsírkréta, pixeltoll, szóróedény és töltő eszköz. Bármelyikük bármilyen színű lehet, és mindegyiknek megvannak a maga lehetőségei, például a vonalvastagság és a fedettség kiválasztása.
  • Alapvető modellek találhatók benne, amelyeket közvetlenül a vászonra importálhat, például egy férfit, nőt, kutyát, macskát és halat. Azonban további 3D modelleket letölthet közvetlenül a projektjébe a Remix 3D közösségből.
  • A színekből a Pipetta eszközből lehet mintát választani a vászon meglévő színei alapján történő egyszerű kiválasztáshoz, és manuálisan is kiválaszthatja a szín hex értékének megadásával.
  • Paint 3D Tartalmaz egy vágóeszközt a kép levágásához.
  • A szoftver segítségével matricákat, textúrákat és formákat helyezhet el, amelyeket közvetlenül be lehet ültetni egy 3D-s modellre. Képfájlokból saját Paint 3D matricákat is készíthet.
  • A 2D objektumok csak a beépített eszközök segítségével "konvertálhatók" 3D objektummá.
  • 3D üzemmódban a világítási helyzet testreszabható a könnyen használható Light wheel eszközön keresztül.
  • A 2D és a 3D szöveg egyaránt használható a Paint 3D alkalmazásban.
  • Számos effektust támogatnak az egész vászon jelenetének gyors megváltoztatásához, mint például agyag, aqua, réteg és taffy hatás.
  • A Paint 3D támogatja a kép gyors függőleges vagy vízszintes elforgatását, valamint a helyükön való elforgatását és a 3D térben történő mozgatását.
  • A teljes vászonméret átméretezhető százalékos arányban a gyors változtatásokhoz, vagy pixelenként a meghatározott változtatásokhoz.
  • A Paint 3D-ben rendszeres képfájlokat nyithat meg, például PNG és JPG, de 3MF, FBX, STL, PLY, OBJ és GLB fájlokat is.
  • A kép elmenthető 2D formátumban, 3D formátumban, és feltölthető a Remix 3D fájlba. Miután a Remix 3D-n van, megoszthatja terveit a Facebookon és más közösségi oldalakon.
  • A változtatások elvégzéséhez előre és hátra lapozhat a szerkesztési folyamat történetében, valamint minden rögzített változást exportálhat egy MP4-videóba, hogy megmutassa, mi volt benne a projekt élete során.

Mi történt a Microsoft Paint alkalmazással?

A Microsoft Paint a nem 3D grafikus szerkesztő, amely az 1.0-ben kiadott Windows 1985 óta szerepel a Windows rendszerben. Ez a ZSoft PC Paintbrush nevű programján alapuló ikonikus program támogatja az alapvető képszerkesztő eszközöket és rajzeszközöket.

A Microsoft Paint még nem került eltávolításra a Windows 10-ből, de 2017 közepén "leértékelt" állapotot kapott, ami azt jelenti, hogy a Microsoft már nem aktívan karbantartja, és valószínűleg a Windows 10 jövőbeni frissítésében eltávolítja.

Megkeresve megnyithatja a klasszikus Paint programot a Windows 10 rendszerben festék a Start menüben vagy a mspaint parancsot parancsot a Futtatás párbeszédpanelen vagy a Parancssorban.