Minecraft Realms: Megérik?

A Mojang Minecraft barátaival történő lejátszása nehéz és költséges lehet, attól függően, hogy miként állította be. A fejlesztő a Minecraft Realms-t azért hozta létre, hogy leegyszerűsítse a beállítást, és egyszerű módon játsszon akár 10 barátjával.


Mi az a Minecraft birodalom?

A Minecraft Realms a Mojang válasza a Minecraft szerver tárolására. Soha nem volt ilyen egyszerű a Minecraft játék a barátokkal az interneten keresztül. A Mojang havonta 7.99 dolláros díj ellenében, vagy egyszeri fizetésként 30, 90 vagy 180 napos tervekért létrehoz egy privát, mindig online szervert az Ön és barátai számára. Csak a meghívott személyek játszhatnak a világotokban, a barátai pedig ingyen játszhatnak a birodalmában.

Minden szerver rendelkezik a funkciókkal, amelyeket általában egy tipikus Minecraft-élményben talál, és még többet. A Minecraft összes játékmódja (Survival, Creative, Adventure és Spectator) elérhető. Ezenkívül a Mojang által támogatott minijátékok előre vannak feltöltve a Minecraft Realms telepítésére.

A Minecraft Hardcore mód jelenleg nem érhető el a Realms szolgáltatásban.


A Minecraft Realm Play előnyei

A Minecraft Realms harmadik féltől származó szerver helyett történő használatának egyik fő előnye a kényelem. Harmadik fél szervereinek optimalizálásakor általában be kell lépnie egy webhelyre a beállítások módosításához, remélve, hogy megtalálja a tökéletes beállítást.

A Minecraft Realms segítségével mindent a Minecraft kliensben optimalizálnak. Ha meg akar hívni egy személyt a szerverére, vagy át szeretne váltani egy mini-játékra, amelyet a Mojang biztosított, feltöltheti saját világát, vagy bármi mást testre szabhat, mindezt a kliensben végzi.

A Realms használatának jelentős hátránya a modok támogatásának hiánya. Mivel a játék módosítása a Minecraft élmény hatalmas részét képezi, ez problémákat okozhat azoknak a játékosoknak, akik például az Aether Modhoz hasonlót akarnak játszani a barátaikkal.


Minecraft Realms Security

Ha attól fél, hogy szervert indít, mert úgy gondolja, hogy a hívatlan vendégek tönkretehetik a világot, ne aggódjon. Ha Minecraft Realm-ot használ a szerverén, csak az Ön által meghívott játékosok csatlakozhatnak. Gazdaként könnyedén felveheti és eltávolíthatja az embereket a biztonságos listáról.

A szerverek biztonsága érdekében a világok automatikusan mentésre kerülnek.

Legfeljebb 200 játékost hívhat meg a szerveréhez való hozzáférésre, bár egy időben csak 10 játszik.


A Minecraft Realms platform kompatibilitása

A Minecraft Realms két verziója elérhető a Mojang-tól:

  • Minecraft Realms verzió mobil eszközökhöz, konzolokhoz és Windows 10 platformokhoz
  • Minecraft: Java Edition PC, Mac és Linux platformokra

A két verzió nem kompatibilis, ezért a Minecraft: Java Edition programot Mac számítógépen vagy Windows 10 előtti számítógépen használó játékosok nem játszhatnak lejátszókkal mobil eszközön vagy konzolon.

Összességében a Minecraft Realms érdemes és hivatalos válasz a Minecraft szerver létrehozására és kezelésére, ha egyszerű játékélményt szeretne. Saját kiszolgálójának üzemeltetése felhasználóbarát alternatívát kínál a harmadik fél szervereinek.

A Minecraft Realms azonban nem mindenkinek való. Ha a modding színterén áll, ragaszkodjon egy olyan gazdagéphez, amely lehetővé teszi ezeket a beállításokat.