Fotók átvitele bármilyen telefonról a számítógépre

Nem számít, ha Android vagy iOS okostelefont használ PC-vel vagy Mac-szel; a fényképek átvitele a telefonról a számítógépre általában fájdalommentes folyamat.

Lássunk neki.


Fotók átvitele Android-telefonról Mac-re

Apple számítógépének életkorától függően az első dolog, amire szüksége van, egy vezeték, amely mikro-USB-ről a számítógép által elfogadott bemenetre konvertál. 

Az Android File Transfer egy szilárd lehetőség, amelyet az Android nyújt az Android telefonról egy Apple számítógépre továbbított fájlok átvitelére.

Ez a szokásos USB-portoktól kezdve, a Thunderbolton át a legújabb USB-C modellekig terjedhet. USB-C eszközök esetén használhatja a meglévő vezetéket, és egyszerűen vásárolhat egy meglehetősen olcsó adaptert, amely kompatibilis az USB-vel.

Megjegyzések: Az olcsóbb kapcsolatok negatívan befolyásolhatják kapcsolatait. Az Amazon általában rendelkezik bármivel, amire szüksége van, de ha problémái vannak a megfelelő hardver megtalálásával, előfordulhat, hogy saját tulajdonú adaptert kell vásárolnia közvetlenül az Apple-től.

Miután megkapta a megfelelő vezetéket, a fényképek Android-telefonról Mac vagy más Apple számítógépre történő átviteléhez csak néhány lépés szükséges:

A Finder ablakban lépjen az Applications mappába, és keresse meg a képátvitelhez letöltött szoftvert.

  1. Töltse le az Android File Transfer alkalmazást, és kövesse a telepítési utasításokat. Használhatja a Samsung Smart Switch alkalmazást is.
  2. Csatlakoztassa eszközét a számítógépéhez.
  3. Ha a fenti program nem indul el automatikusan, lépjen a következőre: Kereső > alkalmazások és kattintson az imént telepített szoftverre.
  4. Mostantól megnézheti telefonja összes fájlját, és szabadon húzhatja őket a Mac számítógépén található Finderbe vagy az asztalra.

Az Apple számítógépekhez tervezett Samsung Smart Switch lehetővé teszi, hogy csatlakozzon Android-telefonjához.


Fotók átvitele Android telefonról számítógépre

Itt nincs szükség speciális szoftverekre, a telefonhoz kapott kábel segítségével könnyedén átviheti a fényképeket Android-telefonjáról a számítógépre.

Koppintson az Engedélyezés feloldott telefon mellett elemre, hogy hozzáférést biztosítson a számítógép számára a telefon fájljaihoz.

  1. Oldja fel telefonját jelszavával vagy ujjlenyomatával.
  2. Csatlakoztassa androidos telefonját a számítógépéhez mikro-USB-USB kábel segítségével. Ideális esetben ez ugyanaz, mint amit a telefonjával együtt kapott.
  3. Telefonja megjelenít egy üzenetet, amelyben kéri a csatlakoztatott számítógép hozzáférését az adatokhoz (lásd a fenti képernyőképet). Koppintson a Hagyjuk.
  4. Válassza ki a számítógépén megjelenő előugró ablakot (lásd az alábbi képernyőképet). Ezután egy új ablak jelenik meg, amely számos lehetőséget tartalmaz. Innen importálhatja az összes fotót és videót, vagy görgessen lefelé, hogy egyszerűen kinyissa a telefonját, és megtalálja a kívánt fényképeket.
  5. Válassza ki a fényképek importálásának módját.

Keresse meg az előugró ablakot, amely megerősíti, hogy Android-telefonja csatlakoztatva van.

Tipp: A telefon fényképei általában itt találhatók DCIM > Háló a telefon mappáin belül.


Fotók átvitele iPhone-ról Mac-re

Ahogy az várható volt, az iOS-eszközök általában jól játszanak egymással. Így továbbíthatja a fényképeket iPhone készülékről Mac számítógépre.

Manuálisan áthelyezheti a fényképeket, ha a készülékre kattint a Finder ablakban.

  1. Csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez a mellékelt kábellel. Ne feledje, hogy ha van újabb Apple számítógépe, akkor szüksége lehet adapterre.
  2. Oldja fel a telefon zárolását, és ha megjelenik egy üzenet, koppintson a ikonra Bízzon annak megerősítése, hogy az eszköz biztonságos-e.
  3. A Fotók alkalmazásnak automatikusan kell működnie. Ha nem, nyissa meg a gombra kattintva képek ikonra a dokkolóban, a Finder ablakban vagy az Indítópulton. Válassza ki a fényképek és / vagy videók importálásának módját.
  4. Alternatív megoldásként húzhatja a képeket a mappák közé a Finder ablakban, hogy áthelyezhesse őket a Mac számítógépére.

Tipp: A csatlakozás után bármikor nyissa meg a Finder ablakot, és kattintson a gombra iPhone (vagy bármi más, amit az eszközödnek elnevezett), hogy elérje a fényképeit és más fájljait.


Fotók átvitele iPhone-ról számítógépre

Szerencsére a képek áthelyezése iPhone-ról PC-re nem túl nehéz, de van néhány további lépés.

A fényképek iPhone-ról PC-re történő áthelyezése meglepően egyszerű, mindaddig, amíg minden rendelkezésre áll.

  1. A számítógépre telepítve kell lennie az iTunes programnak. Győződjön meg róla, hogy telepítve van, és a legfrissebb verzió.
  2. Csatlakoztassa iPhone készülékét USB-kábellel, szükség esetén adapterrel.
  3. Nyisd ki iPhone-ját.
  4. Megjelenhet egy üzenet, amely megkérdezi, hogy megbízik-e a csatlakoztatott számítógépben. Ha mégis, koppintson a ikonra Bízzon.
  5. Windows 10 vagy Windows 8 rendszeren nyissa meg a Fotók alkalmazást a Rajt gombra (amely Windows OS logónak tűnik), majd válassza a lehetőséget képek. Ezután válassza ki import > USB-eszközről. Válassza ki telefonját az átutalás forrásaként.
  6. Windows 7 esetén csatlakoztassa a telefont, és várja meg, amíg megjelenik az AutoPlay parancs. Válassza a lehetőséget Képek és videók importálása a Windows segítségével, majd válassza ki az importálni kívánt fényképeket, vagy válassza a lehetőséget Az összes kijelölése, Majd válassza ki import.

Hogyan használhatjuk az Airdrop-ot fényképek átküldéséhez iPhone-ról Mac számítógépre

Van még egy vezeték nélküli lehetőség az Apple felhasználók számára: az Airdrop segítségével képeket vihet át az eszközök között.

Győződjön meg róla, hogy az Airdrop engedélyezve van a Mac számítógépén, mielőtt átküldené a fényképeket.

  1. Mac-en nyisson meg egy újat Kereső ablakra kattintva a dokkolóban található Finder ikonra (arra az oldalra, amelynek két arca átfedésben van).
  2. Kattints Földre száll a bal oldali navigációs menüben. Ha a Bluetooth még nincs engedélyezve, kattintson a gombra Kapcsolja be a Bluetooth-ot.
  3. Most látni fogja az összes Airdrop-kompatibilis eszközt a Mac-en. Ne feledje, hogy szükség lehet a kattintásra
  4. IPhone-ján nyissa meg a Fotók alkalmazást, és keresse meg a számítógépre átvinni kívánt képeket. Kattints a Részvénylap ikon (úgy néz ki, mint egy téglalap, felfelé mutató nyíllal), és innen kiválaszthat további képeket, amelyeket meg szeretne osztani, és hogyan szeretné megosztani őket.
  5. A Airdrop ikon közvetlenül a kiválasztott képek alatt jelenik meg. Azoknál az eszközöknél, amelyek meg vannak engedve a megosztáshoz, csak megérinti az adott eszköz nevét, és a képek azonnal átkerülnek.
  6. Ha az Airdrop nincs engedélyezve az iPhone készülékén, a rendszer kéri, hogy engedélyezze ezt a képernyőt, vagy lépjen a következőre: beállítások > általános > földre száll. Innen engedélyezheti és letilthatja az Airdrop szolgáltatást, és szabályozhatja, hogy ki láthatja az eszközét.

Fotók átvitele a telefonról a számítógépre az e-mail használatával

Használhatja telefonján a választott e-mail alkalmazást is, hogy képeket küldjön magának a számítógépére. Így nincs szükség vezetékekre vagy furcsa adapterekre. Ez a módszer azonban csak akkor működik, ha egy vagy két fényképet átmásol. Az Ön e-mailje korlátozza a mellékletek méretét, amelyet a fotók gyorsan meghaladhatnak:

Megjegyzések: Ha a Gmailt használja, annyit csatolhat, amennyit csak akar. A Gmail automatikusan létrehoz egy Google Drive mappát az összes fotóval, ha a méret túl nagy lesz.

  1. Nyissa meg a kívánt e-mail alkalmazást.
  2. Adja meg saját e-mail címét címzettként.
  3. A tárgysorhoz használjon valamit, ami a küldötthez kapcsolódik, így tudja, milyen e-mailre kell figyelnie.
  4. Válassza ki a gémkapocs ikon a fénykép csatolásához. Keresse meg a megfelelő fényképet a galériában, és erősítse meg, hogy azt el szeretné küldeni.
  5. Küldje el az e-mailt, mivel nincs szükség szövegre a törzs e-mailben.
  6. Számítógépén lépjen az e-mail címére, és keresse meg a saját maga által elküldött e-mailt.
  7. Vigye az egérmutatót a fénykép fölé, és válassza a lehetőséget Letöltések
    vagy a letöltés ikonra (általában úgy néz ki, mint egy lefelé mutató nyíl), majd válassza ki, hová szeretné menteni a fényképet a számítógépére. Ez gyakorlatilag ugyanaz, akár Mac-en, akár PC-n van.

Fotók átvitele a telefonról a számítógépre vezeték nélküli alkalmazások segítségével

Más lehetőségek is rendelkezésre állnak, ha szeretné elkerülni a zsinórokat és az unalmas jelleget, ha elküldi magának a fényképeket.

Ha Android-ról Mac-re megy, próbálja ki az AirDroid alkalmazást. Szüksége lesz egy AirDroid-fiókra, azokra az eszközökre, amelyek között fotókat tölt át, ugyanazon a Wi-Fi hálózaton kell lennie, és mindkét eszközre telepítve van az AirDroid.

IPhone-ról Mac-re történő átvitel esetén a módszer egyszerű, ha engedélyezve van az iCloud. Ez az összes fotót a felhőben tárolja, és az Apple-fiókjához csatlakoztatott bármely eszköz hozzáférhet hozzájuk.

Ha fotókat visz át iOS vagy Android telefonokról PC-re, akkor a vezeték nélküli kapcsolat eléréséhez Windows 10 szükséges. Töltse le és állítsa be a Microsoft Phone Companion alkalmazást, és kövesse az itt található utasításokat.