A Minecraft Forge telepítése

A Minecraft önmagában nagyszerű, de a közösség által épített Minecraft modok telepítése vadonatúj játéklehetőségeket nyit meg, és a legjobbak közül néhány a Minecraft Forge-ra épül. A modok a szó szoros értelmében felhasználó által létrehozott módosítások a Minecraft számára, amelyek új tartalmat adnak hozzá, jobb futást és jobb megjelenést biztosítanak, megkönnyítik az életedet a játékban és még sok minden mást. Először Forge-ra van szüksége, ezért megmutatjuk, hogyan kell telepíteni a Minecraft Forge-t, majd néhány tippet adunk a tennivalók elvégzéséhez.


Mi az a Minecraft Forge?

A Minecraft Forge egy ingyenes alkalmazás interfész (API) és mod betöltő a Minecraft: Java Edition számára. A Minecraft közösségen belüli mod fejlesztők az API-t használják modaik létrehozásának egyszerűsítésére, majd a játékosok a Forge segítségével töltsék be automatikusan a kompatibilis modokat.

Kevésbé műszaki szempontból a Minecraft Forge rendkívül megkönnyíti a kompatibilis Minecraft modok telepítését. Ha egy mod támogatja a Forge alkalmazást, akkor telepítheti a modot a fájlok szó szerinti húzásával, ha Forge telepítve van.

michal-rojek / iStock / Getty

A Minecraft Forge letöltésekor és telepítésekor a Minecraft: Java Edition lehetőséget nyújt a vanília vagy a Forge által módosított kiadások lejátszására minden játék közben. A Forge kiválasztása miatt a Minecraft Forge automatikusan betölti az összes modot, míg a vanília verzió kiválasztása lehetővé teszi, hogy mod nélkül játszhasson.

A Forge vagy a vanília Minecraft betöltésének módja miatt soha nem kell aggódnia a Forge vagy egy egyéni mod miatt, hogy elrontja a játékot. Ha valami furcsa történik, akkor mindig csak a Minecraft vanília változatát játszhatja le, amíg nem érkezik egy javítás Forge-hoz, a jogsértő modhoz vagy magához a Minecraft-hoz.

A Minecraft jelentősebb frissítései gyakran okoznak hibákat a Forge-val és az egyes modokkal. Amikor ez megtörténik, dönthet úgy, hogy futtatja a vanília verziót, amíg további javítások nem érkeznek, vagy megpróbálhatja eltávolítani az összes modot, és egyenként hozzáadni őket, hogy lássa, melyik okoz problémát.


A Minecraft Forge telepítése

A Minecraft Forge letöltésének és telepítésének folyamata nagyon egyszerű. Először le kell töltenie a telepítőt a Forge hivatalos webhelyéről, futtatnia kell a telepítőt a megfelelő opciókkal, majd be kell indítania a Minecraftot. Miután ezt megtette, telepítheti és futtathatja a Forge-kompatibilis modokat.

A Minecraft Forge telepítéséhez kövesse az alábbi lépéseket a sorrendben:

  1. Keresse meg a Forge hivatalos webhelyét.

  2. választ Windows telepítő ha Windows van, vagy kattintson Installer ha van Mac vagy Linux számítógéped.

    Ha nem gondol konkrét modokra, töltse le az ajánlott verziót. Néhány régebbi mod csak a Forge régebbi verzióival fog működni, ebben az esetben ki kell választania összes verzió megjelenítése, majd keresse meg a kompatibilis verziót.

  3. A következő képernyőn egy hirdetés jelenik meg. Várja meg, amíg a hirdetési időzítő lejár, majd válassza a lehetőséget Tovább a jobb felső sarokban. Ne kattintson másra az oldalon.

    Ha van hirdetésblokkolója, vagy böngészője natív módon blokkolja a hirdetéseket, akkor egy üres képernyő jelenik meg. Ne kattintson semmire. Várjon csak, és a következő oldal betöltődik.

  4. Várja meg a Forge letöltését, majd nyissa meg a letöltött fájlt. Nyissa meg a telepítőt, és válassza a lehetőséget Install Client, Majd válassza ki OK.

  5. Indítsa el a Minecraft klienst, és válassza ki a felfelé nyíl mellett játszani a profilok menü megnyitásához.

    A Forge csak a Minecraft: Java Edition alkalmazással működik. Ha Windows 10 rendszert használ, győződjön meg arról, hogy telepítve van a Minecraft: Java Edition, és nem a Microsoft Store-ban értékesített Minecraft verzióval.

  6. Válassza ki a hívott profilt Kohó, Majd válassza ki játszani.

  7. Várja meg a játék teljes betöltését, majd lépjen ki a Minecraftból.

    A Minecraft betöltése és kilépés a kiválasztott Forge-profillal befejezi a Forge telepítését. Miután befejezte ezt a folyamatot, készen áll a Forge-függő Minecraft modok telepítésének megkezdésére.


Mit tehet a Minecraft Forge-szal?

Játékosként a Minecraft Forge egy automatizált mod betöltő. Ellenőrzi, hogy vannak-e kompatibilis modok, majd minden egyes játék közben betölti őket, amennyiben a Forge lehetőséget választja a Minecraft: Java Edition profil menüjéből. Futtathat annyi modot, amennyit csak akar, bár a túl sok futtatása teljesítményproblémákat okozhat, és egyes modok nem működnek jól másokkal.

A modok javíthatják vagy módosíthatják a játék grafikáját, új játékmódokat és mechanikákat vezethetnek be, javíthatják a leltározási és kézműves rendszereket és még sok mást. Van még egy mod is, amely ugyanolyan típusú virtuális valóságot ad hozzá a Minecrafthoz: Java Edition, amelyet a Minecraft for Windows 10 már a dobozból kivéve.

A 15 legjobb Minecraft mod, amelyet ki kell nézned

A legjobb az, hogy mivel a Forge egy automatizált betöltő, csak annyit kell tennie, hogy letölti a kívánt modot, elhelyezi a Minecraft mappában, és elindítja a Minecraftot. Amíg ki van választva a Forge profil, a modja betöltődik, és nincs szükség további konfigurációra vagy munkára.