Így javíthatja az iPhone-t, amely nem kapcsol ki

Ha az iPhone nem kapcsol ki, akkor aggódhat, hogy az iPhone elromlott, és hogy a telefon akkumulátora végül lemerülni fog. Mindkettő érvényes aggály. A beragadt iPhone ritka helyzet, de ha veled történik, akkor mi történik, és hogyan lehet kijavítani.


Okok, amelyek miatt az iPhone nem kapcsol ki

A legvalószínűbb okok, amelyek miatt az iPhone nem kapcsol ki, a következők:

  • A szoftveres problémák miatt lefagyott.
  • Az Alvás / Ébresztés gomb nem működik.
  • A képernyő elromlott, és nem reagál a koppintásokra.

Web 

Ezek az utasítások minden iPhone modellre vonatkoznak.


Hogyan lehet kijavítani azt az iPhone-t, amely nem kapcsol ki

Mielőtt megpróbálja a fenti lépések bármelyikét, először próbálja ki az iPhone kikapcsolásának szokásos módját. Régebbi iPhone modelleknél tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot, majd húzza az ujját a Kikapcsolás csúszka. Ha újabb iPhone-ja van, nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot és a Hangerő csökkentése gombot, amíg a csúszka meg nem jelenik. A telefon kikapcsolásához húzza a csúszkát.

Ha az iPhone szokásos újraindítási folyamata nem működik, vagy nem oldja meg a problémát, próbálkozzon a következő négy lépéssel, ebben a sorrendben:

  1. Az iPhone készülék alaphelyzetbe állítása. Az első és legegyszerűbb módja annak, hogy kikapcsolja az iPhone-t, amely nem kapcsol ki, a hard resetnek nevezett technika használata. Ez hasonló az iPhone be- és kikapcsolásának szokásos módjához, de az eszköz és a memória teljesebb visszaállítása. Ne aggódjon: nem fog elveszíteni semmilyen adatot. Csak akkor használjon kemény visszaállítást, ha az iPhone nem indul újra más módon.

  2. Engedélyezze az AssistiveTouch alkalmazást. Ez egy ügyes trükk, amely akkor a leghasznosabb, ha a telefon fizikai Home gombja megszakadt, és nem használható a telefon alaphelyzetbe állítására (a Home gomb nélküli modelleken is működik). Ebben a helyzetben egy szoftver opciót kell használnia. Az AssistiveTouch a Kezdőlap szoftver verzióját helyezi el a képernyőn, és lehetővé teszi, hogy mindent megtegyen, amit egy fizikai gomb képes.

  3. Állítsa vissza iPhone-ját biztonsági mentésből. Ha a hardveres visszaállítás és az AssistiveTouch nem oldotta meg, akkor valószínűleg a telefon szoftverével, és nem a hardverrel van kapcsolatos.

    Az átlagemberek számára nehéz kitalálni, hogy ez az iOS vagy a telepített alkalmazás problémája-e, ezért a legjobb megoldás az iPhone visszaállítása biztonsági másolatból. Ezzel az összes adatot és beállítást elveszi a telefonról, törli őket, majd mindent újratelepít, hogy újrakezdhesse. Nem fog minden problémát megoldani, de sokat.

  4. Vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával. Ha a fenti lépések egyike sem oldotta meg a problémát, és az iPhone továbbra sem fog kikapcsolni, akkor a problémája nagyobb vagy sokkal trükkös lehet, mint amit otthon megoldhat. Itt az ideje, hogy bevonjuk a szakértőket: az Apple-t.

    Telefonos támogatást kaphat az Apple-től (díjak számítanak fel, ha a telefonjára már nincs garancia). Itt tekintheti meg az Apple támogatási telefonszámainak listáját.

    Az Apple Store-ba is kereshet személyes segítséget. Ha ezt jobban kedveli, győződjön meg róla, hogy idő előtt megbeszél egy Apple Genius Bar találkozót. Nagyon sok igény van a technikai támogatásra az Apple Stores-ben, és megbeszélés nélkül valószínűleg sokáig vár, hogy beszéljen valakivel.