Ubuntu Alacarte menüszerkesztő

Az Ubuntu használatának egyik legnagyobb előnye, hogy rengeteg testreszabható funkcióval rendelkezik. Ez az elmélet különösen érvényes a menüopciókra, és az Ubuntu az Alacarte Menüszerkesztővel érkezik, így testreszabhatja a menüket és hozzáadhatja azokat az alkalmazásokat, amelyek telepítésük után nem jelennek meg automatikusan.

Web / Hilary Allison 

Az Alacarte egy erőteljes alkalmazás, de nem feltétlenül működik minden helyzetben. Az alapértelmezett Ubuntu telepítés a GNOME asztali környezetet használja. A GNOME teljesen más megközelítést kínál az alkalmazások felsorolásához. Mindet nagy listában mutatja, hasonlóan a mobileszközhöz. Tehát az Alacarte nem sokat segít a GNOME-on.

Ha azonban egy másik GTK-alapú asztali környezetet választott, például a MATE, az XFCE vagy a Cinnamon, akkor az Alacarte előnyeit teljes mértékben kihasználhatja az alkalmazások menü testreszabásához.


Telepítse az Alacarte programot

Az Alacarte elérhető a szokásos Ubuntu tárházakban. Nyissa meg a terminálemulátort, és telepítéséhez futtassa a következő parancsot.

sudo apt install alacarte

Hogyan hozzunk létre új menüpontot az Alacarte segítségével

Új menüpont hozzáadása:

  1. Nyisd ki A La carte val vel alkalmazások > kiegészítők > Alacarte Menu Editor, vagy bármelyikre jobb gombbal kattintva legfelső szintű menü és választani Menük szerkesztése.

  2. Az Alacarte bal oldali ablaktáblájában válassza ki azt az almenüt, amelyben az új bejegyzésnek meg kell jelennie.

  3. nyomja meg Elem hozzáadása az Alacarte ablak jobb szélén.

  4. Egy új ablak jelenik meg, ahol létrehozhatja a menübejegyzést. Kezdje azzal, hogy a név.

  5. Ezután írja be a parancs az alkalmazás elindításához. Ha nem biztos benne, mi ez, nyomja meg a Tallózás gombot, és keresse meg a lehetőséget / usr / bin. Minden alkalmazás ott lesz, még akkor is, ha a lista hatalmas.

  6. Ezután válassza a bal oldali kép ikont. Ez új böngészőablakot nyit meg, amely lehetővé teszi az alkalmazás ikonjának kiválasztását. A rendszeren telepített ikonok itt vannak: / usr / share / icons.

  7. Most opcionálisan hozzáadhat egy Megjegyzés a bejegyzésedre.

  8. Végül nyomja meg a gombot Ok az új menüpont létrehozásához.

A menübejegyzések sorrendjének módosításához egyszerűen használja a fel és le gombokat nyilak az Alacarte ablak jobb oldalán.

A menüpontok megjelenítésének megakadályozásához használja az egyes bejegyzések melletti jelölőnégyzeteket. Ez nem törli a menübejegyzést, így később ugyanúgy visszaállíthatja.