Hogyan készítsünk brosúrát a Microsoft Word-en

Mit kell tudni

Készíthet brosúrát a Microsoft Word-ről a semmiből vagy sablon használatával.

A Word brosúra létrehozásának mindkét módja menthető, megosztható és kinyomtatható.

A Word brosúra létrehozására szolgáló sablon lehetővé teszi egy meglévő dokumentum testreszabását; a semmiből való elkészítés lehetővé teszi a kreativitást.

Egyes brosúrák háromszorosak, mások kettősek, de minden brosúra összehajtott lap, meghatározott oldalakkal és szakaszokkal. Brosúra létrehozásához a Word programban nyisson meg egy sablont, és személyre szabhatja azt az Ön igényeinek megfelelően. Vagy nyisson meg egy üres dokumentumot, és használja az oldalelrendezési beállításokat oszlopok létrehozásához és a sablon tervezéséhez a semmiből. Így készíthet brosúrát a Word-en mindkét módszerrel.

Web / Theresa Chiechi

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 és Word 2010 szoftverekre vonatkoznak.


Prospektus létrehozása sablonból

A Microsoft Word bármely verziójában brosúra készítésének legegyszerűbb módja egy sablonnal kezdeni, amelynek konfigurálva vannak az oszlopok és a helyőrzők. Módosítsa a dokumentumot, és adja hozzá a szövegét és képeit.

  1. választ filé > Új.

  2. Ban,-ben Online sablonok keresése szövegmezőbe írja be prospektus, Majd nyomja meg a gombot belép.

  3. Válassza ki a kívánt stílust, és válassza ki Teremt a sablon letöltéséhez. A sablon automatikusan megnyílik egy új Word dokumentumban.

  4. Válasszon mintaszöveget bármely szakaszban, és írja be az egyéni szöveget. Cserélje ki a mintaszöveget az egész sablonban.

    A szöveg testreszabásához módosítsa a betűtípust, a színt és a méretet.

  5. Ha szükséges, cserélje ki a mintaképeket. Válasszon ki egy képet, kattintson a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget kép módosítása. Válassza ki a használni kívánt kép helyét, navigáljon a képhez, majd válassza a lehetőséget betétlap.

  6. A sablon alapértelmezett színtémájának módosításához lépjen a Kialakítás Tab.

  7. Válassza ki a Színek legördülő menü nyíl, és válasszon egy témát.

    Mutasson egy témára a Színek legördülő listában, hogy megtekintse az alkalmazás előtt.

  8. A testreszabás befejezése után mentse el a brosúra módosításait. A kétoldalas dokumentumok nyomtatásához olvassa el a nyomtató dokumentációját vagy a gyártó webhelyét.


Hogyan készítsünk brosúrát Word-ből a Scratch-ból

A brosúra elkészítéséhez kezdje egy üres dokumentummal.

  1. Módosítsa a dokumentum tájolását. Menj a elrendezés Lapot és válassza ki Irányultság > Táj.

    A tájolás alapértelmezés szerint Portré.

  2. Adjon hozzá egy második oldalt a kétoldalas brosúrához. Menj a betétlap fülre, és a oldalak csoportot, válassza ki Üres lap.

  3. Válassza ki az oszlopok számát. Menj a elrendezés Lapot és válassza ki Oszlopok. Ezután válassza Kettő kétrészes brosúra készítéséhez, vagy válasszon Három háromszoros brosúra készítéséhez.

  4. Adja hozzá és formázza a szöveget. A szöveg formázásához válassza ki a szöveget, menjen a FŐOLDAL fülre, majd válasszon betűtípust, betűméretet és betűszínt, vagy adjon hozzá felsorolással ellátott vagy számozott listát.

    A brosúrába történő szöveg elhelyezésének másik módja az, hogy beilleszt egy szövegdobozt és szöveget ad hozzá a szövegmezőhöz.

  5. Fotók vagy grafikák hozzáadása. Válassza ki a dokumentumban azt a helyet, ahová a képet el szeretné helyezni, menjen a betétlap Lapot, és válasszuk a lehetőséget képek.

  6. A testreszabás befejezése után mentse el a brosúra módosításait. A kétoldalas dokumentumok nyomtatásához olvassa el a nyomtató dokumentációját vagy a gyártó webhelyét.

A brosúra sablonként történő mentéséhez lépjen a következőre: filé > Mentés másként És válasszon Szó sablon (* .dotx) a fájltípusok listájából.