Útmutató az iPad kisegítő lehetőségeinek beállításához

Az iPad kisegítő lehetőségei hasznosabbá tehetik a látási vagy hallási problémákkal küzdők számára, és egyes esetekben akár fizikai vagy motoros problémákkal küzdőknek is. Ezek a kisegítő lehetőségek megnövelhetik az alapértelmezett betűméretet, nagyíthatják a képernyőt, és akár szöveget is beszélhetnek, vagy aktiválhatják a feliratozást.

Ezek az utasítások az iOS 10 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.


Az iPad kisegítő lehetőségeinek megnyitása

Így találhatja meg az iPad kisegítő lehetőségeit:

  1. Nyissa meg az iPad beállításait.

  2. Érintse általános

  3. Az Általános beállítások között keresse meg a megközelíthetőség opciót.

  4. A megközelíthetőség gomb megnyílik egy képernyő, amely felsorolja az iPad funkcióinak növelésére szolgáló összes lehetőséget.

Az iPad kisegítő lehetőségei látássegítést, hallássegítést, tanulásalapú irányított hozzáférést, valamint fizikai és motoros segítséget nyújtanak. Ezek a beállítások segíthetnek azoknak, akiknek egyébként problémái lehetnek egy táblagép működtetésével, élvezhetik az iPad alkalmazást.


Vision Settings

A látás akadálymentességének beállításai növelhetik a képernyőn megjelenő szöveg méretét, vagy elolvashatják azt Önnek.

Növelje a betűméretet

Ha problémái vannak a képernyőn megjelenő szövegolvasással, a ikon megérintésével növelheti az alapértelmezett betűméretet Nagyobb szöveg gombot a látásbeállítások második sorozatában. Ez a betűméret elősegítheti, hogy az iPad könnyebben olvasható legyen.

Ezek a beállítások csak az alapértelmezett betűtípust támogató alkalmazásokkal működnek. Néhány egyedi betűtípust használ, és a Safari böngészőben megtekintett webhelyek nem férhetnek hozzá ehhez a funkcióhoz, ezért a webböngészés során továbbra is szükség lehet a csipet-nagyítás gesztus használatára. Be is kapcsolhatja Félkövér szöveg a normál betűtípusok alapértelmezés szerint félkövér betűkkel.

Szövegfelolvasás

Ha aktiválni szeretné a szövegfelolvasót, érintse meg a ikont Beszéd opciót, és kapcsolja be Speak Selection. Ez a beállítás azok számára, akik tisztán látják az iPad-et, de nehezen tudnak rajta szöveget olvasni.

A Speak Selection lehetővé teszi, hogy kiemelje a szöveget a képernyőn úgy, hogy megérinti az ujját, majd a szöveg kiválasztásával a Beszél gomb, amely a jobb szélső gomb, amikor kijelöli a szöveget a képernyőn. Koppintson arra is Gépelés Visszajelzés bekapcsolni Beszélj szavakat, amely a beírt szavakat mondja ki, vagy Beszéljen automatikus szöveget, amely tudatja Önnel, amikor az automatikus javítás kijavítja a helyesírást.

Zoomolás

Ha nehezen látja az iPad-et, bekapcsolhatja a Nagyítás módot. A Zoomolás gomb bekapcsolja az iPad Zoom üzemmódba állításának lehetőségét, amely nagyítja a képernyőt, hogy könnyebben lássa.

Nagyítás módban nem fogja látni az iPad teljes képernyőjét. A nagyításhoz vagy kicsinyítéshez három ujjal duplán koppintva állíthatja az iPad Zoom módba. Három ujját húzva mozgathatja a képernyőt. A Zoom mód aktiválását a Zoom bekapcsolásával is megkönnyítheti Hozzáférhetőség Parancsikon az akadálymentességi beállítások alján.

VoiceOver

A szövegfelolvasó opció kiválóan alkalmas szavak visszaolvasására, de ha nehezen látja a gombokat vagy más képernyőelemeket, akkor a VoiceOver opció megváltoztatja az iPad viselkedését annak érdekében, hogy jobban hozzáférhetővé váljon. Ebben a módban az iPad azt mondja, amit megérint, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy érintés és navigálás helyett navigáljon.

A színek megfordítása és a kontraszt módosítása

Koppintással invertálhatja a színeket Megjeleníti a szállásokat. Ezek a beállítások tartalmazzák a Színes szűrők azok számára, akik színvakok. A fő Kisegítő lehetőségek beállításainak lehetősége is van növelje Contrast amihez használhatja csökkentik az átláthatóságot or Sötétítsd a színeket.

Bekapcsol Intelligens fordítás hogy ne fordítsa meg a képek és bizonyos alkalmazások megjelenítési színeit. Classic Invert minden színét megváltoztatja az iPad készülékén.


Hallásbeállítások

Az iPad támogatja az MFi szabvány szerint készült hallókészülékeket, amelyek a "Made For iOS" kifejezést jelentik. Ezek az eszközök Bluetooth-on keresztül csatlakoznak. Be is kapcsolhatja Mono Audio és balra vagy jobbra állítsa be a hangmérleget.

A videólejátszás akadálymentességének hallása a Média szakasz Feliratok és feliratok. Bekapcsolhatja Zárt feliratok és SDHFeliratok és feliratok szakasz. A feliratok stílusát átlátszó háttérből nagyobb szöveggé is módosíthatja. Akár saját stílust is létrehozhat.

Az iPad a videokonferenciákat a FaceTime alkalmazáson keresztül is támogatja. Ez az alkalmazás nagyszerű azok számára, akiknek hallási problémái elég súlyosak ahhoz, hogy akadályozzák a hanghívásokat. A nagyobb képernyő miatt pedig az iPad ideális a FaceTime számára.


Irányított hozzáférés

Az Irányított Hozzáférés beállítás nagyszerű azok számára, akiknek tanulási kihívásai vannak, beleértve az autizmust, a figyelmet és az érzékszervi kihívásokat. Az Irányított hozzáférés beállítással az iPad az alkalmazásokon belül maradhat, kikapcsolva a Home gombot, amelyet általában az alkalmazásból való kilépéshez használ. Lényegében egyetlen alkalmazással rögzíti a helyén az iPad-et.

Használhatja az iPad Guided Access funkcióját a kisgyermekes alkalmazásokkal is, hogy szórakozást nyújtson csecsemőknek és kisgyermekeknek, bár az iPad használatát korlátozni kell a két év alatti kisgyermekek számára.

Az iPad emellett nagyszerű alkalmazásokat is tervezett autizmussal élők számára, beleértve azokat is, amelyek segítenek a kommunikációban.


Fizikai / motorbeállítások

Alapértelmezés szerint az iPad már rendelkezik beépített segítséggel azok számára, akiknek nehézségeik vannak a táblagép bizonyos aspektusainak kezelésében. A Siri digitális asszisztens olyan feladatokat hajthat végre, mint egy esemény ütemezése vagy emlékeztető beállítása hanggal, és a Siri beszédfelismerése hangdiktátumká válhat, ha megérinti a képernyőn megjelenő billentyűzet mikrofon gombját.

Segítő érintés beállítás szintén növelheti az iPad funkcionalitását. Ez a beállítás gyors és könnyű hozzáférést biztosít a Sirihez. Azt is elvégzi és testre szabhatja a gesztusokat a képernyőn megjelenő menü segítségével.

Az AssistiveTouch aktiválása után egy gomb jelenik meg az iPad jobb alsó sarkában. Ez a gomb aktiválja a menürendszert, és kiléphet a kezdőképernyőről, vezérelheti az eszköz beállításait, aktiválhatja a Siri-t és végrehajthat egy kedvenc gesztust.

Az AssistiveTouch gombot új pozícióba húzhatja a képernyő szélén.

Az iPad is támogatja Switch vezérlés, amely lehetővé teszi külső kapcsoló-hozzáférési kiegészítők számára az iPad vezérlését. Az iPad beállításai lehetővé teszik a kapcsoló vezérlésének testreszabását, beleértve a finomhangolást, valamint a hangeffektusok és az elmentett gesztusok beállítását.

A Érintse meg a Szálláshelyek elemet A beállítás beállítja, hogy mennyi ideig érintse meg a képernyőt, mielőtt az iPad regisztrál egy parancsot. Használja ezt a szállást az ismételt érintések figyelmen kívül hagyásához, valamint az első vagy az utolsó érintés helyének használatához.

Azok az emberek, akik segítséget szeretnének kapni a Kezdőlap gomb használatával, beállíthatják a Kattintson a Kezdőlap gombra a Sebesség elemre beállítás, amely miatt az iPad kettős és háromszoros kattintást regisztrál, és a szokásosnál nagyobb szóközök vannak közöttük.

A Kisegítő lehetőségek parancsikonja

A Kisegítő lehetőségek parancsikon segítségével olyan beállításokat rendelhet, mint a VoiceOver, a Nagyítás vagy a Színek megfordítása a kezdőlap háromszoros kattintására.

A kezelőpanel parancsikonjai:

A kisegítő lehetőségeket az iPad Vezérlőközpontján keresztül is engedélyezheti. Nyissa meg a Vezérlőközpontot úgy, hogy az ujját felfelé csúsztatja az iPad aljától. A kisegítő lehetőségek vezérlésének testreszabása ebben a menüben:

IOS 12-es és újabb verziókban úgy érheti el az iPad Vezérlőközpontját, hogy ujját lefelé csúsztatja a képernyő jobb felső sarkából.

  1. Először indítsa el a Beállítások alkalmazást.

  2. Válasszon Középre a bal oldali menüből.

  3. Érintse A vezérlők testreszabása.

  4. A Vezérlőközpontba felvehető kisegítő lehetőségek a következők:

    • Kisegítő lehetőségek parancsikonjai
    • Irányított hozzáférés
    • Hallás
    • Nagyítóüveg
    • Text Size
  5. Érintse meg a Plusz jel az egyes opciók mellett, hogy hozzáadja azokat a Vezérlőközponthoz.

  6. A hozzáadott kezelőszervek a Vezérlőközpontban jelennek meg legközelebb, amikor megnyitja.