Kezdő útmutató az Uber működéséhez

2012-es indulása óta az Uber a hagyományos taxik legismertebb alternatívája lett. Az Uber a világ több mint 700 városában érhető el, és ez a szám csak nőni fog. Akár Seattle-be, Dubaiba, Tokióba, Londonba, Párizsba, Montrealba, Chicagóba, akár egy másik nagy metróközpontba utazik, számíthat arra, hogy az Uber túrák elérhetőek lesznek.

Látogasson el az Uber webhelyére, és ellenőrizze, hogy az Uber az Ön városában van-e, vagy olyan városban, amelyet meg kíván látogatni.


Uber Tények

Az Uber nem taxi szolgáltatás. A sofőrök nem tudják felvenni a versenyzőket az utcáról. Ehelyett az Uber egy autókölcsönző szolgáltatás, amely okostelefon-technológiára támaszkodik az illesztőprogramok kiszállításában és a díjak kezelésében. A taxiszolgáltatásokkal ellentétben az Uber sofőrök nem rendelkeznek külön engedéllyel; ehelyett személyes járműveikkel kedvezményes viteldíjakat kínálnak. 

Az Uber okostelefonos appja gondoskodik a teljes körültekintésről és a fizetési folyamatról. Használja hitel- vagy betéti kártyáját, hogy közvetlenül az alkalmazásban fizessen, készpénz nélkül.

18 éves vagy annál idősebbnek kell lennie ahhoz, hogy Uber-fiókkal rendelkezzen és használhassa a szolgáltatást. Az Egyesült Államokban az Uber sofőröknek legalább 21 évesnek kell lenniük, legalább egyéves engedéllyel rendelkező vezetési tapasztalattal kell rendelkezniük, és elfogadható négyajtós járművel kell közlekedniük.

Az Uber úgy lett kialakítva, hogy a lovasnak ne kelljen készpénzt cipelnie. Ugyanakkor készpénzzel borravalót adhat, ha nem szeretné hozzáadni a borravalót az alkalmazáson keresztül.


Hogyan működik az Uber

Az Uber célja egyszerűbb, mint a taxi használata. Így működik az Uber-folyamat.

Az Uber használata előtt

Telepítse az alkalmazást az okostelefonjára, és hozzon létre egy online Uber-fiókot. Információt ad arról a hitelkártyáról, amelyet a túrák kifizetéséhez kíván használni, így soha nem kell készpénzt vinnie vagy kezelnie.

Amikor lovagolni kell

Ha utazásra van szüksége, használja az alkalmazást, hogy elmondja az Ubernek a felvételi helyet. Különböző típusú járatok közül választhat; a leggyakoribb az UberX. Alternatív megoldásként kiválaszthatja az Uber Pool beállítást, ha hajlandó megosztani az utat és pénzt megtakarítani. (Bővebben az Uber utazási szintjeiről alább.)

Az Uber megtalálja az Ön illesztőprogramjait, megtalálja az Ön számára illesztőprogramot, és megmondja, hogy hány percnyire van a vezetője. A túrák általában három-10 percnyire vannak a főbb központokban.

Az Uber figyelmeztetni fogja, ha megérkezik a menet. Az Uber alkalmazás megmutatja a vezető adatait, például nevét, fényképét és autó típusát, így tudja, mire kell figyelnie.

A menet alatt és után

Élvezze az utazást. Az alkalmazás kezeli a fizetést, ezért csak lépjen ki az autóból, amikor megérkezik a rendeltetési helyre, és köszönetet mond a sofőrjének. Az alkalmazáson keresztül felkérjük, hogy értékelje vezetőjét 1-től 5-ig (udvariasság, biztonság, tisztaság). Hasonlóképpen a sofőr 1-től 5-ig (udvariasság) értékel. Lehetősége van tipp hozzáadására.

Az egész utat az Uber alkalmazáson keresztül követik nyomon az elszámoltathatóság és az egyszerűség érdekében.

S3studio / Getty Images


Miért szeretik az emberek az Ubert?

Az Uber vonzereje az ár, a minőség és a kényelem trifektái körül forog. 

Ár

A taxisofőrök utálják az Ubert, mert az Uber akár 50 százalékkal is alulbírálja díjait, de ez természetesen az egyik oka annak, hogy a lovasok imádják használni az Uber-t. Ráadásul az Uber illesztőprogramok nem igényelnek tippeket, és nem tudnak nyomást gyakorolni rájuk; amint említettük, később hozzáadhatja őket az alkalmazásba. A taxisok viszont a fizetéskor általában legalább 15 százalékos borravalóra számítanak. Használhatja az Uber Pass szolgáltatást is, amely lényegében előfizetés az Uberre, amely kedvezményes utazásokat biztosít.

Ne feledje azonban, hogy az Uber túlzott árakat vet ki a csúcseseményekre, például a nagyobb sportmeccsekre, az ünnepekre, például a szilveszterre, és akár a mozgalmas hétvégi estekre is. A díjak néhány órán át jelentősen megemelkedhetnek. Általános szabály, hogy az Uber túrák még mindig olcsóbbak, mint a taxik.

Minőség

Az Uber autók általában tisztábbak, újabbak és szagosabbak, mint sok taxi. Az Uber alkalmazásba beépített elszámoltathatóság arra ösztönzi a sofőröket, hogy jó állapotban tartsák autóikat. Mivel az Uber sofőröket minden utas minden nap értékeli, ösztönözhető az azonnali és biztonságos munkavégzés.

Kényelem

A fizetési folyamat egyszerű és stresszmentes. Hasonlóképpen, az alkalmazás megszabadít a fülke üdvözlésének gyakran frusztráló folyamatától. Az a lehetőség, hogy ezeket a részleteket közvetlenül a telefonjáról tudja kezelni, időt és súlyosbodást takarít meg (és alacsonyan tartja a társaság és a sofőr rezsijét). 

Mivel az Uber vonzó a járművezetők számára, hogy csatlakozzon, a rendelkezésre álló vezetők száma általában nagyon gyors válaszidőt eredményez. Noha ez minden bizonnyal változik, az Uber tipikus versenyzője az üdvözléstől számított 10–30 percen belül kap egy pickupot, míg a taxik hívása után 45–XNUMX percet vehetnek igénybe.

Tempura / Getty Images


Harmadik fél szolgáltatása

Az Uber szolgáltatásszintek széles skáláját kínálja, az egyes lovasoktól és csoportoktól kezdve egészen az ügyvezető limuzin szolgáltatásokig.

Az UberX az Uber legolcsóbb és leggyakrabban használt formája. A járművek hétköznapi, négyajtós modellek, amelyek akár négy motorosnak is megfelelnek. A viteldíjak a fele a nagyobb városokban a taxik árának.

Az egyes városokban kínált Uber Pool lehetővé teszi, hogy ossza meg útját egy másik személlyel, és ossza meg a költségeket. Az UberXL hat utast képes befogadni, SUV-val vagy egyterűvel; drágább, mint az UberX. Az Uber Comfort azoknak a versenyzőknek szól, akik állandóan úton vannak, és egy kis extra kényelemre vágynak. Az Uber Select egy prémium kategóriájú autó.

Az Uber legmagasabb szintű szolgáltatásai közé tartozik az Uber Black, a luxusutak profi sofőrökkel és az Uber Black SUV, amely hat ember számára kínál luxusutazásokat.

Egyes városokban az Uber még az Uber Espanolt is kínálja a spanyol ajkú versenyzőknek, az Uber Assist-ot, ha egy versenyzőnek extra segítségre van szüksége, és az Uber Wav-t a kerekesszékkel megközelíthető túrákhoz.

Debenport / Getty Images


A járművezetők és az utasok értékelése

Az Uber vonzerejének része, hogy a sofőrökre hatalmas nyomás nehezedik, hogy kellemes, biztonságos, gyors és tiszta élményt nyújtsanak az utasok számára. Minden utas minden járművezetőt értékel minden utazáson, és a járművezetőknek meg kell tartaniuk az átlagos ügyfél-besorolást az 4.6-ból 5.0-ra. (A minimumok városonként változnak.) Az Uber inaktiválja azokat a járművezetőket, akik e szabvány alá esnek.

Az Uber ezt nem közli közvetlenül az utasokkal, de minden sofőr megnézheti az Ön minősítését, amikor eldönti, hogy felveszi-e Önt. És igen, minden sofőr azonnal értékel, miután elhagyta az Uber járművet a leadási ponton. Ennek célja, hogy megvédje a jövőbeli járművezetőket attól, hogy durva, erőszakos, agresszív és ittas / mozgássérült utasokkal kelljen szembenézniük. Ha az Ön értékelése túl alacsony, az Uber megtilthatja a szolgáltatás ideiglenes vagy végleges használatát.

A kedvesebb, szelídebb Uber-versenyzők viselkedésének ösztönzése érdekében (hagyja abba az ajtók becsapódását!) Az alkalmazás az Uber alkalmazás menüjében közvetlenül a nevek alatt jeleníti meg a lovasok értékelését.

Horrocks / Getty Images

Uber-vezetővé válás

Nagyvárosokban a taxisok 500–1,200 dollárt fizetnek havonta az anyavállalatoknak és az önkormányzatoknak. Ez a költség magában foglalja a diszpécser és az adminisztrációs szolgáltatásokat, valamint az esetleges további díjakat, amelyeket a taxitársaság a sofőrökre kivet.

Az Uber ezen havidíjak egyikét sem számítja fel sofőrjeinek, így az Uber nagyon vonzó az amatőr sofőrök számára. Az Uber megköveteli, hogy az illesztőprogramok:

  • Legalább 21 évesek
  • Legalább egyéves engedéllyel rendelkező vezetési tapasztalattal rendelkezik (három, ha 23 évesnél fiatalabb)
  • Rendelkezzen tiszta vezetési nyilvántartással
  • Nincs bűnügyi nyilvántartás
  • Vezessen olyan biztosított autóval, amely 15 évnél fiatalabb

Az autójának:

  • Tiszta címmel rendelkezik (nem sikerült megmenteni, rekonstruálni vagy átépíteni) 
  • Nem lehet bérleti díj, kivéve, ha egy jóváhagyott Uber hitelezőtől származik
  • Nincs sérülés, hiányzó darab, kereskedelmi márkajelzés vagy taxitábla

Az Uber megerősíti ezeket a részleteket a megfelelő hatóságokkal. Az Uber háttérellenőrzést is végez, és olyan súlyos szabálysértéseket keres, mint a túlzott száguldozás, a vezetés ittas állapotban és egyéb bűncselekmények. 

Röviden, ha becsületes ember, biztonságos sofőr és megbízható dolgozó vagy egy újabb négyajtós autóval, akkor körülbelül két héten belül Uber-sofőr lehetsz.

Engel / Getty Images

Boldog Ubering

Az Uber sikere más, hasonló szolgáltatásokat hozott létre, mint például a Lyft, a Curb és az Sidecar, de az Uber továbbra is a legnépszerűbb. Valójában az Uber annyira elterjedt, hogy az olyan kifejezések, mint az „Uber megszerzése” és az „Ubering” különböző nyelveken, általánossá váltak.

Töltse le az Uber alkalmazást az App Store-ból. Töltse le az Uber alkalmazást a Google Play Áruházból