Az iPad vagy iPad Mini használata telefonként

Mit kell tudni

  • IPaden történő hívások kezdeményezésének általános módja a Facetime, de használhatja iPhone cellaszámát vagy az Üzenetek alkalmazást is.
  • Az iPad-en tartott iPhone-hívások szinkronizálják a két eszközt, és az Apple-azonosító nélkül is továbbítják a hívásokat az iPhone-on.
  • Használhat harmadik féltől származó alkalmazásokat is, például a Skype vagy a Talkatone a Google Voice szolgáltatással.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan használhatja a Facetime, az Üzenetek és a harmadik féltől származó alkalmazásokat a hívások kezdeményezéséhez.


Hívások kezdeményezése az iPad készülékén a FaceTime használatával

A legegyszerűbb módja annak, hogy iPad-jével telefonálhasson, az FaceTime nevű videokonferencia-szoftver használatával. A FaceTime az Apple ID segítségével telefonhívásokat indít bárkinek, akinek van Apple ID azonosítója, vagyis bárkinek, aki iPhone, iPad, iPod Touch vagy Mac számítógéppel rendelkezik.

Ezek a hívások ingyenesek, így még akkor sem, ha iPhone-ját használja, nem fogja használni a perceit. Akár hívásokat is fogadhat a FaceTime-en, ha az emberek kapcsolatba lépnek az Apple ID-hez társított e-mail címmel. Ezek az utasítások az iOS 10 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.

A FaceTime használatának módja:

  1. Nyissa meg a FaceTime app.

    Ha a FaceTime még nincs az iPad-en, akkor ingyenesen letöltheti az App Store-ból.

  2. Érintse meg a pluszjelet (+), hogy kiválasszon valakit, akit hívni szeretne a névjegyek közül. Több hívást is felvehet a hívásába.

    Elkezdheti beírni egy névjegy nevét a billentyűzetre, és a FaceTime automatikusan kitölti.

  3. Ha kiválasztott mindenkit, akivel kapcsolatba szeretne lépni, nyomja meg az egyiket hívás gombok egy hang- (csak hangos) vagy Videó hívás.

  4. A FaceTime kezdeményezi a hívást.


Hogyan lehet FaceTime-hívásokat kezdeményezni az üzenetek segítségével

FaceTime-hívásokat is kezdeményezhet ismerőseinek az Üzenetek alkalmazáson keresztül.

Csakúgy, mint a FaceTime alkalmazásban, csak azokat hívhatja, akiknek Apple azonosítója csatlakozik a telefonszámukhoz.

 

  1. Nyissa meg a Üzenetek app.

  2. Ha beszélgetést folytat azzal a személlyel, akivel kapcsolatba szeretne lépni, koppintson arra a szálra. Ellenkező esetben újat kell indítania.

  3. Érintse meg a névjegy képe a képernyő tetején.

  4. Érintse FaceTime videohívás indításához, vagy hang- csak hangos hívás indításához.

  5. Amikor vége a hívásának, érintse meg a ikont végén gomb (videó) vagy a piros gomb (csak hangos).


Hívásokat kezdeményezhet iPad-jén az iPhone mobilszámával

A FaceTime alternatívájaként "iPhone-hívásokat" tehet iPad-jére. Ez a funkció szinkronizálja iPadjét és iPhone-ját, hogy lehetővé tegye a hívások fogadását és fogadását táblagépén, mintha valóban a telefonja lenne. 

Ezeket a hívásokat valóban az iPhone készülékén keresztül továbbítják, így bárki számára kezdeményezhet hívást, még akkor is, ha nincs Apple ID azonosítója. Így kapcsolhatja be a funkciót:

Mielőtt kövesse az alábbi utasításokat, győződjön meg arról, hogy az iPhone-t és az iPad-et ugyanahhoz a Wi-Fi-hálózathoz csatlakoztatta, és hogy mindkettőbe ugyanazzal az Apple ID-vel van bejelentkezve.

  1. Nyisd ki beállítások A telefonon.

  2. Keresse meg a Telefon beállításokat.

  3. Érintse meg a Felhívja az egyéb eszközöket irányba, és fordítsa a kapcsolót be / zöldre a következő képernyő tetején.

  4. Amikor megjelenik az eszközök listája, engedélyezze azokat, amelyekre át szeretné irányítani a hívásokat. A kompatibilis eszközök közé tartoznak más iPadek, iPhone-ok és Mac-ek.

  5. Ha ez a beállítás aktív, akkor bármilyen eszközön kezdeményezhet és fogadhat hívásokat, amelyekre Apple ID-jével be van jelentkezve.


Az iPad telefonként történő használatának egyéb módjai

Ha az iPad készülékén a normál lehetőségektől eltérő lehetőségeket szeretne, akkor harmadik féltől származó internetes hívásalkalmazásokat is megvizsgálhat.

Skype

A Skype a legnépszerűbb módja az internetes hívások kezdeményezésének, és a FaceTime-től eltérően nem korlátozódik az iOS-eszközt használókra. A Skype az iPad-en viszonylag egyszerű folyamat, bár le kell töltenie a Skype alkalmazást.

A FaceTime-től eltérően díjak merülhetnek fel a Skype-on keresztüli hívások kezdeményezésével, de a Skype-Skype hívások ingyenesek, ezért csak azokért kell fizetnie, akik nem használják a Skype-ot.

Talkatone a Google Voice szolgáltatással

A FaceTime és a Skype remek, mindkettő előnye a videohívások kezdeményezésének, de mi a helyzet az ingyenes hívás indításával bárkinek az Egyesült Államokban, függetlenül attól, hogy igénybe vesz-e egy adott szolgáltatást? A FaceTime csak más FaceTime-felhasználókkal működik, és bár a Skype bárki számára hívást kezdeményezhet, addig ez csak a többi Skype-felhasználó számára ingyenes.

A Talkatone és a Google Voice együttes módja annak, hogy ingyenes hanghívásokat indítson bárki számára az Egyesült Államokban, bár kissé zavaróbb a beállítása.

A Google Voice egy telefonszámot ad meg az összes eszközéhez. De a Google Voice-on keresztül kezdeményezett hanghívások a hangvonalat használhatják, és ezt iPad-en nem lehet megtenni.

A Talkatone azonban egy ingyenes hívóalkalmazás, amely kiterjeszti a Google Voice szolgáltatást azáltal, hogy lehetővé teszi a hívásokat az adatsoron keresztül, ami azt jelenti, hogy használhatja iPad-jével. Szüksége lesz mind a Talkatone alkalmazásra, mind a Google Voice alkalmazásra.

Nyissa meg a Google Voice szolgáltatást, és adja hozzá a Talkatone számát átirányító telefonként a Google Voice-fiókjához. Ezt követően a kimenő hívások / szöveges üzenetek megjelennek a Talkatone telefonszámáról.