Válassza ki az Audio In és Out lehetőséget a Mac menüsorából

használata Rendszerbeállításs> hang az audio bemenet vagy kimenet kiválasztásának szokásos módszere, de nehézkes. Ehelyett használja ezt az egyszerű trükköt a hangbeállítások gyors megváltoztatásához.

Az itt szereplő információkat a macOS 10.15 (Catalina) verzióban ellenőrizték, de a macOS és az OS X régebbi verzióira is vonatkoznia kell.

 Westend61 / Getty Images


Az Option Key használata

A képernyő tetején lévő menüsoron a hangerő ikonra kattintva megjelenik a hangerő sáv, az elérhető kimeneti eszközök és egy link Hangbeállítások. Az ikon úgy néz ki, mint egy kis hangszóró.

Ha ugyanazokat a lehetőségeket és az elérhető bemeneteket szeretné megtekinteni, tartsa lenyomva a lehetőségek miközben kiválasztja a hangerő ikont a menüsorban.

Ez csak egy példa a sok további funkcióra és szolgáltatásra, amelyeket egy speciális módosító kulcs segítségével érhet el a macOS-ban.

A Mac modelljétől és beállításaitól függően a számítógép belső mikrofonján kívül több hangforrás is rendelkezésre állhat. A hangkimenet a belső hangszórók mellett fejhallgatót, Apple TV-t, külső hangszórókat és még sok mást tartalmazhat. Ezek az opciók a hang preferencia panel.


Ha nem látja a hangerőszabályzót a menüsorban

Hiányzó hangerőszabályzó ikon megjelenítéséhez a menüsorban:

  1. választ System Preferences a dokkolóban, az Apple menüben vagy a Finder címen alkalmazások > System Preferences.

  2. Kattints hang.

  3. In teljesítményjelölje be a jelölőnégyzetet A hangerő megjelenítése a menüsorban.