Válassza ki, hogy mely fájlok vannak rögzítve a Microsoft Office programokban

Valószínűleg észrevette, hogy a Microsoft Office programok tartalmazzák a Legutóbb használt listát, hogy megkönnyítsék a dokumentumokhoz való visszatérést.

De tudta, hogy testreszabhatja a Legutóbb használt fájlok listát? Ez a lista néhány Microsoft Office program kulisszatitkok területén található. Az Office legújabb verzióiban megadhat néhány beállítást, így egyszerűbbé válik a munka fájlban történő elvégzése. Pontosabban törölheti a listát, megváltoztathatja, hogy hány elem jelenjen meg a listában, rögzítsen egy adott dokumentumot a listához, és így tovább. Itt van, hogyan.

Speciális megjelenítési beállítások a Microsoft Office alkalmazásban. Cindy Grigg

  1. Nyisson meg egy Office programot, például Microsoft Word, Excel vagy PowerPoint.

  2. választ filé > Nyisd ki mintha új dokumentumot indítana. Látnia kell a legutóbb használt fájlok listáját. Ismételten ezt valószínűleg már tudta, de íme néhány további lehetőség arra, hogy ezt a funkciót még hasznosabbá tegye az Ön számára.

  3. Ha szeretné testre szabni, hogy hány fájl jelenjen meg a Legutóbbi dokumentumok listában, válassza a lehetőségetfilé > Opciók > Részletes > kijelző > A Legutóbbi dokumentumok ezen számának megjelenítése. Ebben a mezőben kiválaszthatja, hogy hányat szeretne, majd írja be a számot.

  4. A Legutóbbi dokumentumok listájának törléséhez egyszerűen állítsa nullára ezt a számot. Az Office egyes verzióiban a filé > Nyisd ki képernyőn, majd kattintson a jobb gombbal a listában található egyik dokumentumra. Válassza a lehetőséget A rögzítetlen dokumentumok törlése.


  5. A fájlok rögzítése lehetővé teszi, hogy megőrizze azokat akkor is, amikor más fájlok körbejárnak. Ha megnyit egy csomó fájlt, de mégis gyakran használ olyan fájlokat, amelyekhez gyors hozzáférést szeretne, ez igazi segítség lehet. Ha kiválaszt egy fájlt a Legutóbb használt fájlok listájához, válassza a lehetőséget filé > Nyisd ki > Vigye az egérmutatót a fájl fölé a Legutóbbi dokumentumok listában > Kattintson a gombostű ikonra (ennek a fájlnévtől jobbra kell megjelennie). 

  6. Ha fel akarja oldani a dokumentumot a listáról, kattintson ismét a rögzítő ikonra, hogy az visszaforduljon a rögzítetlen helyzetbe (oldalra). Alternatív megoldásként kattintson a jobb gombbal a lista bejegyzésére, és válassza a lehetőséget Feloldás a listáról. Akkor érdemes levonni a dokumentumokat, ha egy nemrégiben használt dokumentum már nem hasznos vagy releváns, mert már nem kell benne dolgozni. 

tippek

  • A rögzítés nem érhető el az Office összes verziójában vagy a csomag minden programjában.
  • Ne feledje, hogy a rögzített dokumentumokat függőleges nyomógomb ikon jelöli. A rögzítetlen dokumentumok vízszintes nyomógomb ikont tartalmaznak.
  • Ha jobb gombbal kattint egy dokumentumra, akkor látnia kell a Útvonal másolása a vágólapra funkció. Ez arra utal, hogy a dokumentum hova lett mentve a számítógépen. Ez egy másik módja a fájlok gyors megtalálásának. Ezzel a megközelítéssel megtalálhatja a dokumentumot például anélkül, hogy megnyitná.
  • Ha egyáltalán nem látja a Legutóbbi fájlok listát, akkor kipróbálhatja ezt a megközelítést: keresse meg számítógépe rendszerében az automatikus rendeltetési mappát, majd törölje az 1 MB-nál nagyobb fájlokat.