Audió rögzítése Windows 10 rendszeren

Sok oka van annak, hogy miért kell tudnia, hogyan kell hangot rögzíteni a Windows 10 rendszeren, és sok audioalkalmazás érhető el ehhez, beleértve a Microsoft saját Windows hangrögzítőjét is. És azokban a helyzetekben, amikor a Windows Hangrögzítő nem felel meg a feladatnak, ott van az Audacity.


Audió felvétele a Windows hangrögzítővel a Windows 10 rendszeren

A Windows Hangrögzítő egy egyszerű, de hatékony program, amelyet előre telepítettek a Windows rendszerrel, és amellyel közvetlenül a számítógép mikrofonjáról lehet hangot rögzíteni. Ezenkívül rendelkezik egy kezdetleges szerkesztővel, amellyel a nem kívánt biteket levághatja a felvétel kezdetétől és végétől.

  1. Ha nincs beépített mikrofon a számítógépébe, csatlakoztassa egyet, mielőtt elindítaná a Windows Hangrögzítőt.

  2. Győződjön meg arról, hogy a mikrofon az alapértelmezett rögzítő eszköz. Válaszd ki a Start menü, Majd válassza ki beállítások, fogaskerék alakú ikonként ábrázolva.

  3. Írja be a Windows beállítások keresőmezőbe hang és nyomja meg az belép. A keresési eredmények között válassza a lehetőséget Hangbeállítások.

  4. Ban,-ben Bemenet szakaszban használja a beviteli eszköz legördülő menüt a mikrofon kiválasztásához, majd zárja be a beállítások ablak.

  5. Nyissa meg a Windows hangrögzítőt a Start menüből. Már telepíteni kell, de ha még nem, akkor megtalálja a Microsoft Store-ban.

  6. Válassza ki a Rekord ikont a képernyő bal oldalán a felvétel megkezdéséhez.

    A Hangrögzítő egyes telepítésekor a Felvétel ikon a hangrögzítő ablak közepére tolódhat, amikor először megnyitja, vagy ha korábban nem készített hangfelvételt. A felvételek létrehozása után a Felvétel ikon megjelenik a képernyő bal oldalán.

  7. Felvétel közben kiválaszthatja a szünet ikonra a felvétel ideiglenes visszatartásához, majd válassza a lehetőséget szünet másodszor is folytathatja, ugyanarra a fájlra rögzítve.

  8. Ha végzett, válassza a ikont megáll ikonra.

  9. Miután elkészült a felvétel, kiválaszthatja a felvételi fájlt, majd kiválaszthatja a játszani ikonra a lejátszáshoz.

  10. Ha le akarja vágni a hang elejét és végét, válassza a ikont Állapot ikonra az ablak alján.

  11. Addig húzza az elejét és végét, amíg meg nem szerkesztette a hangot. Válaszd ki a játszani ikont a felülvizsgált kezdő és végpont meghallgatásához. Ha elégedett, válassza a Megtakarítás ikont, és válassza ki, hogy el akarja-e menteni az aktuális fájlt, vagy új másolatot szeretne létrehozni.

  12. Az MP3 fájl megkereséséhez a számítógép merevlemezén kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza a lehetőséget Nyissa meg a fájl helyét. Kiválaszthatja a Megosztás ikont a fájl elküldéséhez e-mailben vagy közösségi médiában.


Felvétel Windows 10 rendszeren az Audacity használatával

Számos harmadik féltől származó hangrögzítő program létezik a Windows rendszerhez, de az Audacity egy erőteljes, ingyenes és nyílt forráskódú program. Sok kreatív szakember, beleértve a podcastereket is, hangfelvételek és más típusú hangok készítéséhez használja.

Könnyedén felhasználhatja az Audacity-t mikrofonon rögzített hangfájlok készítéséhez, szerkesztéséhez és közzétételéhez, ugyanúgy, mint a hangfelvételhez a Windows Hangrögzítőben. Bemutatjuk, hogyan lehet a programot felhasználva rögzíteni a belső hangokat egy másik programból a számítógépére.

Ha egy másik program által lejátszott hangot rögzít, vegye figyelembe a szerzői jogok megsértésének lehetőségét az adott hang felvétele és újrafelhasználása tekintetében. Ha a hang szerzői jogi védelem alatt áll, és felveszi és újrafelhasználja, akkor törvényeket sérthet, amelynek súlyos következményei vannak.

  1. Ha még nincs telepítve az Audacity a számítógépére, telepítse az Audacity programot, majd nyissa meg.

  2. Először konfigurálja az audio bemeneteket, hogy az Audacity felvehesse a hangot a számítógépről. Válassza az Audio host legördülő menüt az ablak bal felső sarkában, és válassza a lehetőséget Windows WASAPI. Ez lehetővé teszi az Audacity számára, hogy „hallja” a hangot más alkalmazásokból.

  3. Válassza ki az Audio input legördülő menüt az Audio host menü jobb oldalán, majd válassza ki azokat a hangszórókat vagy fejhallgatókat, amelyeket éppen használ a hang meghallgatásához a számítógépen, zárójelben a „loopback” jelzéssel. Ez biztosítja, hogy a rögzített hang csak a számítógépből érkező hangot hallja.

  4. Ha készen áll, válassza a ikont Rekord ikonra az Audacity eszköztáron.

  5. Ha végzett, válassza a ikont megáll ikonra.

  6. Az imént felvett hang lejátszásához, annak meghallgatásához és szerkesztéséhez állítsa vissza a két menüt az elején megadott beállításokra. Az Audio host menüt állítani kell ASSZONY.

  7. Válassza ki a játszani ikont az éppen rögzített hang meghallgatásához.

  8. Ha végzett, elmentheti a kész hangot. Válassza a lehetőséget filé > Megtakarítás > Mentés WAV formátumban.