Kindle Cloud Reader: Mi ez és hogyan kell használni

Az Amazon Kindle Cloud Reader egy webalkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy bárki, aki rendelkezik Amazon-fiókkal, hozzáférjen az Amazon-on vásárolt könyvekhez és olvassa el azokat.

Ez lehetővé teszi az Amazon Kindle könyvek olvasását Kindle eszköz vagy hivatalos Kindle mobilalkalmazás nélkül. Ha egyszerűen a lehető leggyorsabban és kényelmesebb módon szeretné elolvasni a Kindle könyvét laptopján, táblagépén vagy okostelefonján, akkor csak annyit kell tennie, hogy megnyitja a böngészőjét, navigál a Kindle Cloud Reader fő oldalára és bejelentkezik a fiókjába hogy elkezdjen olvasni.


A Kindle Cloud Reader használatának előnyei

A Kindle könyvek olvasásának gyors és kényelmes módja mellett a Kindle Cloud Reader számos más előnyt kínál. Íme néhány előny, amelyek várhatóan kiszabadulnak belőle, ha a Kindle Cloud Reader-t rendszeresen használja olvasási eszközként:

  • A könyvek automatikusan hozzáadódnak a Kindle Cloud Reader webalkalmazáshoz, valahányszor újat vásárol az Amazon-tól (csak a Kindle verziónál).
  • Tiszta, ropogós, jó minőségű olvasási élmény, amely úgy néz ki és hasonlít egy igazi könyv olvasására.
  • Offline mód olvasáshoz utazás közben vagy internetkapcsolat nélküli helyen.
  • Az összes könyv és olvasási tevékenység szinkronizálása a teljes fiókban, valamint azok az eszközök, amelyekből hozzáfér.
  • Extra eszközök az olvasási élmény személyre szabásához, például könyvjelzők, szövegkiemelések és az adott oldalaknak vagy szakaszoknak megfelelő megjegyzések.
  • Otthonában megtakarított hely, hogy ne kelljen fizikai könyveket tárolnia.
  • A Kindle-könyvek óta megtakarított pénz gyakran olcsóbb, mint keménytáblás vagy papírkötésű társaiké.
  • Csökkentette a papírfogyasztást azáltal, hogy a digitális könyvek helyett a fizikai könyveket választotta.

A Kindle Cloud Reader beállítása

A Kindle Cloud Reader az Ön szokásos Amazon-fiókjával használható. Ha már rendelkezik meglévő Amazon-fiókkal, akkor nincs szükség újat létrehozni - hacsak nem szeretne külön fiókot létrehozni kizárólag a Kindle könyvek vásárlásához és olvasásához.

Új Amazon-fiók létrehozásához lépjen az Amazon.com oldalra. Ha asztali webről látogat, vigye az egérmutatót a Fiók és listák menüpontot a jobb felső sarokban, majd válassza a lehetőséget Kezdje itt a sárga Bejelentkezés gomb alatt. A fiók létrehozásához adja meg adatait a megadott mezőkben. 

Web

Ha okostelefonon vagy táblagépen látogat el a mobilwebről, válassza a menü ikont (amelyet három vízszintes vonal jelöl a bal felső sarokban), majd válassza a Fiók > Fiók létrehozása és írja be adatait.

Az Amazon szöveges ellenőrzést küld Önnek a fiók beállításának befejezéséhez.


A Kindle Cloud Reader elérése

A Kindle Cloud Reader elérése hihetetlenül egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy megnyitja a kívánt webböngészőt, menjen a read.amazon.com oldalra, és adja meg az Amazon-fiók bejelentkezési adatait.

Ha problémái vannak a Kindle Cloud Reader elérésével, előfordulhat, hogy frissítenie vagy módosítania kell böngészőjét. Az Amazon szerint a Kindle Cloud Reader minden nagyobb webböngészőben működik, beleértve a Google Chrome-ot, a Mozilla Firefox-ot, a Microsoft Edge-t és a Safari-t is.

Ha egy Amazon-fiókkal jelentkezik be, ahol korábban Kindle-könyveket vásárolt, ezek a könyvek megjelennek a Kindle Cloud Reader könyvtárában. Ha most először jelentkezik be a Kindle Cloud Reader programba, akkor megkérdezhető, hogy engedélyezi-e az offline olvasást, ami jól jön, ha nem csatlakozik az internethez.

Minden könyv borítója, címe és szerzője megjelenik a könyvtárában. A legutóbb megnyitott könyvek kerülnek elsőként felsorolásra.


A Kindle könyvek hozzáadása a Kindle Cloud Readerhez 

Ha a Kindle Cloud Reader könyvtár üres, akkor itt az ideje, hogy megvásárolja az első Kindle e-könyvet.

  1. Válassza ki a Kindle Store gomb a jobb felső sarokban megtekintheti, hogy mely könyvek népszerűek, vagy keressen egy adott címet.

  2. Az első könyv vásárlásakor győződjön meg arról, hogy Kindle Edition opció van kiválasztva.

    Web

  3. Mielőtt vásárolna, keresse meg a Szállít: opciót a vásárlás gomb alatt, és a legördülő menü segítségével válassza ki Kindle Cloud Reader.

    Web

  4. Most már készen áll a vásárlásra. Az új Kindle-könyvének nem sokkal a vásárlás befejezése után jelenik meg a Kindle Cloud Reader alkalmazásban.

Ha Ön Amazon Prime felhasználó, akkor hozzáférnie kell az Amazon Prime Readinghez is, amely lehetővé teszi, hogy több ezer könyvet olvasson el ingyen.


Hogyan olvassunk könyveket a Kindle Cloud Reader segítségével

Ha el akar olvasni egy Kindle könyvet a Kindle Cloud Reader könyvtárában, csak válassza ki a címet a megnyitásához. Ha úgy dönt, hogy abbahagyja az olvasást, és elhagy egy bizonyos oldalt, a Kindle Cloud Reader automatikusan megnyílik azon az oldalon, ahol a könyv következő megnyitásakor abbahagyta az olvasást.

Olvasás közben a felső és az alsó menü eltűnik, így csak a könyv tartalma marad, de mozgathatja a kurzort, vagy megérintheti készülékét a képernyő felső vagy alsó része közelében, hogy ezek a menük újra megjelenhessenek. A felső menüben számos lehetőség áll rendelkezésére, amelyek még jobbá teszik olvasási élményét:

  • Ugrás a menüre (könyv megnyitása ikon): Tekintse meg a könyv borítóját, vagy lépjen a tartalomjegyzékhez, az elejére, egy adott oldalra vagy egy adott helyre.

Web

  • Beállítások megtekintése (nagy és kis A betű ikon): Testreszabhatja a betűméretet, margókat, színtémát, az olvasási oszlopok számát és az olvasási hely láthatóságát.

Web

  • Könyvjelző (könyvjelző ikon) váltása: Helyezzen könyvjelzőt bármely oldalra.

Web

  • Jegyzetek és jelölések megjelenítése (Jegyzettömb ikon): Az összes könyvjelzővel ellátott oldal, kiemelt szöveg és hozzáadott megjegyzések megtekintése. Kiemelheti a szöveget vagy hozzáadhat egy jegyzetet a kurzor segítségével a szöveg kiválasztásához. Megjelenik a Kiemelés és a Megjegyzés lehetőség.

Web

  • Szinkronizálás (kör alakú nyilak ikon): Szinkronizálja az összes olvasási tevékenységet a fiókjában, hogy amikor egy másik eszközön fér hozzá, akkor minden frissüljön az Ön számára.

Web

Az alsó menü megmutatja az Ön tartózkodási helyét a könyvben, valamint annak az százalékos értékét, hogy mennyit olvasott el az Ön tartózkodási helye alapján. Húzhatja a pontot a helyskálán is, hogy könnyedén előre-hátra görgessen a könyvben.

Az oldalak átfordításához egyszerűen használja az egyes oldalakon megjelenő nyilakat, vagy görgessen úgy, mint bármely más böngészőben - a laptop billentyűzetével, az egér görgőjével vagy a mobileszköz érintőpadjával.

A Kindle Cloud Reader könyvtár kezelése

Könyvtárát többféle módon tekintheti meg és kezelheti. Érdemes kihasználni a beállításokat, hogy az általános élményt könnyebbé és kényelmesebbé tegye.

Először vegye észre, hogy rendelkezik a felhő fül és a Letöltve fülre. Ha engedélyezte az offline olvasást, letöltheti a könyveket, hogy azok megjelennek a Letöltött fülön.

A Felhő lapon kattintson a jobb gombbal bármelyik könyvre, és válassza a lehetőséget Töltse le és rögzítse a könyvet. A rendszer hozzáadja a letöltésekhez, és rögzíti ott, amíg úgy dönt, hogy maga nem távolítja el.

Web

Használja a Rács nézet vagy a Listanézet gombok hogy két különböző módon lássa a könyveit. A Rács nézetben használhatja a Cover Size skála a képernyő jobb szélén, hogy az egyes címek kisebbek vagy nagyobbak legyenek.

Web

A Legutóbbi gomb lehetővé teszi a könyvek rendezését Legutóbbi, Szerző vagy Cím szerint. Válaszd ki a Jegyzettömb gomb az összes jegyzet és kiemelés megtekintéséhez. Szinkronizáljon mindent a fiókjában a kör alakú nyilak gomb. A beállítások eléréséhez válassza a lehetőséget fogaskerék gomb, és keressen egy könyvet a nagyító gomb.

Web

Könyvek törlése a Kindle Cloud Readerből

Ahogy újabb könyveket szerez, és a könyvtár folyamatosan növekszik, érdemes törölni azokat a könyveket, amelyeket már nem szeretne megtartani. Ez segíthet a Kindle Cloud Reader könyvtárának rendben és rendben tartásában. Sajnos nem törölhet könyveket magában a Kindle Cloud Reader programban.

  1. Könyvek törléséhez be kell jelentkeznie fiókjába az Amazon-on.

  2. Mutasson a kurzor fölé Fiókok és listák és válassza ki a Tartalma és eszközei a legördülő menüből.

    Web

  3. Megjelenik a fiókjában található összes könyv listája. Bármelyik törléséhez jelölje be a mellette lévő jelölőnégyzetet, és válassza a lehetőséget töröl

    Web

  4. Miután törölte a nem kívánt könyveket, azok eltűnnek a Kindle Cloud Reader alkalmazásból.

    A Kindle könyv törlését nem lehet visszavonni. Újra meg kell vásárolnia egy címet, ha úgy dönt, hogy vissza akarja kérni.

Amit nem lehet megtenni a Kindle Cloud Readerrel

A Kindle Cloud Reader alapvetően a hivatalos Kindle alkalmazás egyszerűsített verziója. Az egyik legfontosabb előny, amely a Kindle alkalmazásban érhető el, de a Kindle Cloud Readerben nem, az a gyűjtemények létrehozásának képessége, amelyek alapján kategorizálhatja a könyveit, ami segít a könyvtár rendezésében a növekedés során.

Gyűjtemények létrehozhatók a Kindle alkalmazásból az alkalmazás fő legördülő menüjével, vagy az Amazon-fiók alatt Fiók és listák > Kezelje tartalmát és eszközeit. A Kindle Cloud Reader sajnos nem támogatja a gyűjtemények funkcióját, így nem tudja megtekinteni a Kindle alkalmazáson keresztül vagy az Amazon-fiókjában létrehozott gyűjteményeket.

Jó lenne, ha a Kindle Cloud Reader támogatná a gyűjteményeket, de ne aggódjon - az összes könyve (beleértve azokat is, amelyeket gyűjteményekbe rendezett) továbbra is szerepel a Kindle Cloud Reader webalkalmazásban. Egyszerűen átfogó listaként kerülnek a könyvtárba.