Válasszon egy új levél értesítési stílust a Mac OS X Mail alkalmazásban

Nem kell folyamatosan ellenőriznie, hogy a Mail alkalmazás bejövő e-maileket tartalmaz-e, amikor a Mac számítógépét használja. Beállíthatja, hogy a számítógép értesítést jelenítsen meg, amikor új üzenetet kap. Az új (vagy fontos) e-mailekről szóló értesítések stílusa, amelyet a Mac OS X vagy a MacOS Mail programban választ, számos lehetőséget kínál. Szeretné, ha az értesítések elhúzódnának, és addig nyaggatnának, amíg el nem fogadja őket, garantálva, hogy nem fog hiányozni? Szeretne gyors értesítéseket, amelyek tudomásul veszik, hogy mi történik, amikor rájuk pillant, de aztán mindent elrejtenek maguk? Lehet, hogy inkább csak egy-egy megnyugtató "döcögést" szeretne időnként közölni, hogy megérkezett a levél?

Az OS X és a macOS Értesítési központ a Mail alkalmazással együtt csak a kívánt stílusokat nyújtja.

Ez a cikk a következő operációs rendszerekre vonatkozik: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10) , OS X Mavericks (10.9), OS X Mountain Lion (10.8) és OS X Lion (10.7).


Válasszon egy értesítési stílust

Annak kiválasztása, hogy az OS X vagy a macOS Mail hogyan értesítse az új üzenetekről:

  1. Nyissa meg a System Preferences alkalmazásra kattintva az ikonjára a Mac dokkolóban, vagy a Rendszerbeállítások kiválasztásával a legördülő menüben a képernyő tetején található Apple ikon alatt.

  2. Érintse Értesítések a Rendszerbeállítások képernyőn.

  3. választ Levél a bal oldali panelen található alkalmazások listájában.

  4. Kapcsolja be a csúszkát a mellett Értesítések engedélyezése a levelekből hoz On pozíció a macOS Catalina-ban. (Az operációs rendszer korábbi verziói nem igénylik ezt a lépést.)

  5. Válassza ki azt a stílust, amelyet az új üzenetértesítésekhez használni szeretne Levelezési figyelmeztetés stílusa szakasz. Három lehetőséged van: Nincs, Bannerek és Figyelmeztetések.

  • Egyik sem: Nincsenek felugró értesítések a képernyőn. A legfrissebb üzenetek továbbra is megjelenhetnek az Értesítési központban. A hangok lejátszhatók, és a Mail továbbra is jelezheti az olvasatlan levelek számát a Dock Mail ikonján, ha a funkció engedélyezve van.
  • Bannerek: Az új e-mailek érkezésekor a felugró üzenetek röviden megjelennek a kijelző jobb felső sarkában. Röviden elidőznek, majd automatikusan eltűnnek.
  • Figyelmeztetések: Az új levelek érkezésekor a felugró üzenetek megjelennek az asztal jobb felső sarkában. A riasztási üzenetre kattintva kell nyugtáznia Nyisd ki az e-mail megnyitásához vagy közel hogy elutasítsa a riasztást.

Ez gondoskodik a szalaghirdetés-típus kiválasztásáról, de ne hagyja el ezt a képernyőt anélkül, hogy megnézné a képernyő alján található lehetőségeket.


A levélértesítések lehetőségei

Válassza ki, hogyan szeretné kezelni az olvasatlan vagy új üzeneteket a Mac Mail. Az Értesítések képernyő alján bejelölheti az összes négyzetet, vagy egyiket sem. Ők:

  • Értesítések megjelenítése a lezárási képernyőn.
  • Értesítési előnézet megjelenítése: Választ Mindig or amikor fel van oldva, amely megvédi a magánéletét, ha távol van a számítógép kijelzőjétől.
  • Megjelenítés az Értesítési központban: Az értesítést az Értesítési központba helyezi, amely legördülő funkcióként érhető el a Mac jobb felső sarkában.
  • Jelvény alkalmazás ikonja: Helyezze a jelvényben megszámlált olvasatlan üzenetek számát a Mail alkalmazások Dock ikonjára, ha ez be van állítva a Mail alkalmazásban.
  • Hangjelzés az értesítésekhez: Az új levelekről hallható figyelmeztetést hall, ha a bejövő üzenetekhez hang van kiválasztva magában a Mailben.

Kapcsolódó beállítások a Levelezési beállításokban

Az Értesítések beállítások nem mindent vezérelnek. Néhány dolog attól függ, hogyan állítja be az Általános beállításokat a Mail alkalmazásban, amelyhez kattintva érheti el Levél > preferenciák a Mail menüsoron.

Itt adhatja meg, hogy milyen típusú e-mailekről szeretne értesítéseket kapni. Érdemes megadnia Csak a Beérkező levelek, de más kiválasztásokat is végezhet. A lehetőségek a következők:

  • Csak a Beérkező levelek mappában
  • VIP
  • Kapcsolatok
  • Minden postafiók
  • Ma
  • A mai e-mailek
  • A mai szemét

Ugyanezek a lehetőségek állnak rendelkezésre a melletti legördülő menüben Dock olvasatlan száma, amely azt ellenőrzi, hogy az olvasatlan e-mailek számának jelvénye kerüljön-e a Dock Mail ikonjára.

A hangjelzéseket a Mail beállítások képernyőn is megadják. Az alapértelmezés az Új üzenetek hangja, de választhat más hangok gyűjteménye közül, vagy egyáltalán nem.

Az e-mail értesítések konfigurálása után sokkal kevésbé valószínű, hogy elmulaszt egy üzenetet. Az Értesítések beállítása nyugalmat biztosít, hogy zavartalanul tudjon dolgozni.