Az üzenet forrásának megtekintése az Apple Mail alkalmazásban

A beérkezett üzenetek mappájában megnyitott és elolvasott e-mail csak az e-mail jéghegy csúcsa. Mögött van az e-mail rejtett forráskódja, amely elsöprő mennyiségű információt tartalmaz az üzenetről, arról, ki küldte, hogyan utazott Önhöz, a megjelenítéséhez használt HTML-hez és egyéb információkhoz. Az Apple Mail alkalmazásban gyorsan megnézheti bármely e-mail forráskód adatait.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Mac OS X Lion (10.7) és újabb verzióira vonatkoznak.


Az üzenet forrásának megtekintése az Apple Mail alkalmazásban

Legyen szó a spam eredetének azonosításáról vagy technikai szórakozásról, érdekes lehet megnézni az e-mail nyers forrását. Ezenkívül, ha Ön vagy e-mail szolgáltatójának ügyfélszolgálati osztálya megoldja a kézbesítési vagy tartalmi problémákat, hasznos lehet, ha a teljes forráskód adatait látja. A kibővített fejlécinformációk tanulmányozásával azonosíthatja a hamisított feladót, vagy elkerülheti a gyanús adathalászatot.

Így láthatja.

  1. Nyisson meg egy e-mailt a Levél alkalmazást a Mac-en.

  2. választ Megnézem > Üzenet > Nyers Forrás menüből a forráskód külön ablakban történő megnyitásához.

    Alternatív megoldásként használja a billentyűparancsot Opció + Parancs + U.

  3. A forráskód új ablakban nyílik meg.

  4. A forráskódban rengeteg információ található, többek között:

    • a feladó IP-címét
    • a továbbítási útvonal, amelyen az e-mail eljutott
    • a küldő e-mail kliense

    Ha arra gyanakszik, hogy egy levél spam, akkor ezeket az adatokat felhasználhatja annak megerősítésére, hogy ne kattintson a linkekre. Néhány vörös zászló elavult e-mail kliens és IP-cím más országból, mint ahonnan a feladó állítása szerint származik.

  5. Ha a forráskódot az asztalra szeretné menteni, vagy további tanulmányozás céljából kinyomtatja, használja Mentés or Nyomtatás a filé menüben.