Hogyan blokkolhatok valakit a Facebookon

Ha letiltasz valakit a Facebookon, megvédheted magad a mérgező személyektől, zaklatásoktól vagy olyan emberektől, akikkel nem szeretnél kommunikálni a közösségi oldalon. Íme egy magyarázat arra, hogy mit jelent letiltani valakit, miért indokolják ezt a műveletet, és hogyan blokkolhatnak valakit a Facebookon.

Ezek az utasítások elmagyarázzák, hogy valaki letiltja a Facebookot az asztali számítógépen és a Facebook mobilalkalmazást iOS és Android rendszerekhez.

Westend61 / Getty Images


Blokkolás és szundítás, követés megszüntetése vagy nem barátkozás

A letiltás különbözik attól, hogy valaki nem barátkozik, szundít, vagy nem követ valakit. Mielőtt úgy döntene, hogy letilt valaki, ellenőrizze, hogy egy másik művelet megfelelőbb-e.

Szundi

Ha elhalasztja egy Facebook-barátját, 30 napig nem látja a bejegyzéseit, ami segít, ha szünetre van szüksége.

Már nem követi

A követés megszüntetése azt jelenti, hogy nem látod valaki bejegyzéseit, ami akkor hasznos, ha fenntartani akarod a kapcsolatot, de nem akarsz találkozni azzal, amit az egyén megoszt. Könnyű újra követni az embert, ha meggondolja magát.

Barátságtalan

A barátságtalanság megköveteli a rovátkát, eltávolítja az adott személy bejegyzéseit a hírcsatornádból, és megakadályozza, hogy a nem nyilvános bejegyzéseidet láthassák. Ha meggondolja magát, küldjön nekik egy új barátkérést a kapcsolat újrakezdésére.

Blokkolása

A blokkolás komolyabb, mint a többi lehetőség. Amikor letilt egy Facebook-felhasználót, nem tud kommunikálni veled, és nem láthat semmit, amit közzéteszel, és nem fogsz látni semmilyen bejegyzést vagy megjegyzést. Olyan lesz, mintha láthatatlanok lennétek egymásnak a Facebookon.

A letiltott felhasználó nem hívhat meg eseményekre, nem láthatja profilját, és nem küldhet azonnali üzenetet a Messengeren keresztül. Ha úgy dönt, hogy feloldja a személy feloldását, küldjön neki új barátkérést.

Válaszd ki, hogy letiltasz-e bárkit a Facebookon, függetlenül attól, hogy aktuális Facebook-barát vagy sem.


Valaki letiltásának okai a Facebookon

Több oka van annak, hogy az emberek blokkolják a többieket a Facebookon. Ha követéssel, zaklatással vagy zaklatással kapcsolatos aggályok merülnek fel, valakinek a Facebookon történő letiltása kevesebb hozzáférést biztosít az Ön életéhez. Ha a barátok vagy a családtagok között esés esik, valaki dönthet úgy, hogy letiltja a felhasználót, hogy megakadályozza a jövőbeni lehetséges interakciókat.

Bármi is legyen az oka annak, hogy letiltasz valakit, a blokkolás névtelen. A Facebook nem értesít valakit letiltott állapotáról.


Hogyan blokkolhatok valakit a Facebookon az Asztalon

Könnyű letiltani valakit a Facebook használatával Windows, Mac vagy Linux asztalon.

  1. Nyissa meg a Facebook.com oldalt egy webböngészőben.

  2. Válassza ki a Fiók ikonra (lefelé mutató nyíl).

  3. választ Beállítások és Adatvédelem.

  4. választ beállítások.

  5. A bal oldali menü ablaktáblán válassza a lehetőséget Blokkolása.

  6. Ban,-ben Felhasználók letiltása mezőbe írja be a letiltani kívánt személy vagy oldal nevét, majd válassza a lehetőséget Blokk.

  7. Ban,-ben Blokkolja az embereket listában válassza ki a blokkolni kívánt személyt vagy oldalt, majd válassza a lehetőséget Blokk.

  8. Megjelenik egy megerősítő mező, amely elmagyarázza a letiltás következményeit. A folytatáshoz válassza a lehetőséget Blokk [név].

  9. Letiltotta a felhasználót a Facebookon, és a neve megjelenik az Ön oldalán A felhasználók blokkolása lista.

    Alternatív megoldásként keresse fel a letiltani kívánt személy profiloldalát, és válassza a ikont három pont a jobb felső menüsoron. Válassza a lehetőséget Blokk, Majd válassza ki Blokk ismét erősíteni.

  10. Ha meggondolja magát, válassza a lehetőséget tiltásának feloldása > megerősít a felhasználó letiltásának feloldásához. Az összes kapcsolattartás visszaállításához újabb barátkérést kell küldenie.

    Miután feloldott valakit, várnia kell néhány napot, mielőtt újra letilthatja.


Blokkoljon valakit a Facebookon a mobilon keresztül

Lehetőség van arra is, hogy letiltson valakit a Facebook iOS vagy Android mobilalkalmazásával.

  1. Nyissa meg és jelentkezzen be a Facebook mobilalkalmazásba.

  2. Lépjen a letiltani kívánt személy profiloldalára.

  3. Érintse Több (három pont) a személy neve alatt és jobb oldalán.

  4. Érintse Blokk.

  5. A megerősítő előugró ablakban érintse meg a elemet Blokk újra.

    Alternatív megoldásként érintse meg a ikont Facebook ikonra az alsó menüben, majd érintse meg a elemet beállítások > Blokkolása. Koppintson a Hozzáadás a letiltott listához majd írja be a letiltani kívánt személy nevét. Koppintson a Blokk majd érintse meg a gombot Blokk ismét erősíteni.

  6. Letiltotta az illetőt a Facebookon.

    A személy letiltásának feloldásához koppintson a ikonra Facebook ikonra az alsó menüben, majd érintse meg a elemet beállítások > Blokkolása. Koppintson a tiltásának feloldása a letiltott személy neve mellett.