A fagyott iPod touch alaphelyzetbe állítása (minden modell)

Ha problémái vannak az iPod touch készülékével, a probléma megoldásának első lépése az egyik legegyszerűbb: indítsa újra az iPod touch készüléket. Az újraindítás, más néven újraindítás vagy visszaállítás sok problémát megoldhat. Ez ugyanúgy működik, mint a számítógép újraindítása. Leállítja a futó alkalmazásokat, törli a memóriát, és újrakezdi a készüléket.

A cikkben található utasítások az iPod touch összes modelljét alkalmazzák az 1. generációtól a 7. generációig, 2019-ben jelentek meg.


Az iPod touch újraindítása

Apple Inc.

Ha iPod touch készüléke folyamatosan összeomlik, lefagy vagy bármilyen más problémát tapasztal, kövesse az alábbi lépéseket az újraindításhoz:

  1. Nyomja meg a alvás / ébrenlét gombot (az iPod touch felső sarkában található), amíg egy csúszka meg nem jelenik a képernyőn. Ez olvasható Csúsztassa a kikapcsoláshoz (a pontos szavak változhatnak az iOS különböző verzióiban).

  2. Engedje el a alvás / ébrenlét gombot, és mozgassa a csúszkát balról jobbra.

  3. Az iPod touch kikapcsol, és egy fonó jelenik meg a képernyőn. Aztán eltűnik, és a képernyő elhalványul.

  4. Ha az iPod touch ki van kapcsolva, tartsa lenyomva a gombot alvás / ébrenlét gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó. Engedje el a gombot, és a készülék a szokásos módon elindul.


Hogyan lehet visszaállítani az iPod touch készüléket

Ha az iPod touch zárolva van, és nem tudja végrehajtani az utolsó szakasz utasításait, próbálkozzon a hardveres visszaállítással (az Apple erőszakos újraindításnak nevezi ezt a technikát, de mindkét kifejezés ugyanarra utal). Ez egy átfogóbb visszaállítás, és csak olyan esetekben használható, amikor az első verzió nem működik.

Az iPod touch újraindításának kényszerítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

    • 1.-6. Generációs iPod touch készüléken: Nyomja meg és tartsa lenyomva a FŐOLDAL gombot (az iPod touch elülső részén található) és a alvás / ébrenlét gombot (a tetején található) egyszerre.
    • 7. generációs iPod touch-on: Nyomja meg és tartsa lenyomva a hangerő le és alvás / ébrenlét gombot egyidejűleg.
  1. A csúszka megjelenése után továbbra is tartsa lenyomva a gombokat.

  2. Néhány másodperc múlva a képernyő villog és elsötétül. Ezen a ponton kezdődik a hard reset.

  3. Néhány másodperc múlva a képernyő ismét világítani kezd, és megjelenik az Apple logó.

  4. Engedje el mindkét gombot. Az iPod touch elindul, és a készülék használatra kész.

Tudnia kell, hogyan indíthatja újra az ebben a cikkben nem tárgyalt iPod-modellt, vagy iPhone-t vagy iPad-et? Nézze meg, mit kell tennie a lefagyott iPhone, iPad vagy iPod javításához.


Az iPod touch gyári beállításainak visszaállítása 

Van még egy visszaállítás, amelyet használnia kell: a gyári beállítások visszaállítása. Ez a visszaállítás nem oldja meg a lefagyott iPod touch készüléket. Ehelyett törli az eszközről az összes adatot, és visszaállítja az iPod touch készüléket abba az állapotba, amelyben a dobozból való első kilépéskor volt.

A gyári visszaállításokat akkor használják, ha el akarja adni a készülékét, és el akarja távolítani az adatait, vagy ha a készülékkel kapcsolatos probléma olyan súlyos, hogy nincs más választása, mint a friss kezdés.

Olvassa el, hogyan állíthatja vissza az iPod touch gyári beállításait. Míg a cikk az iPhone-ról szól, mivel mindkét eszköz ugyanazt az operációs rendszert futtatja, az utasítások az iPod touch készülékre is érvényesek.