A Ghost gépelés és a False Touch javítása az iPad-en

Talán a legbizarrabb probléma, amellyel az iPaden találkozhat, az, hogy az eszköz véletlenszerűen gépel vagy indít alkalmazásokat, anélkül, hogy Ön bármilyen hozzájárulást tenne. Ezt a viselkedést gyakran szellemtípusnak vagy hamis érintésnek nevezik. De ne aggódjon: Az Ön iPadjét valószínűleg nem egy poltergeist birtokolja, és a legtöbb esetben a probléma könnyen megoldható néhány gyors hibaelhárítási lépéssel.

Ezek a javítások iPadOS 13 vagy iOS 12 operációs rendszerrel használhatók.


A szellemírás és a hamis érintés okai

Néhány oka lehet annak, hogy az iPad saját elmét tud fejleszteni. Ritkán előfordulhat, hogy az eszközt rosszindulatú programok veszélyeztetik. Ennek a viselkedésnek a leggyakoribb oka azonban az, hogy az eszköz kijelzője karcos vagy piszkos, vagy az eszköz el van akadva a böngészési előzményekkel, a letöltésekkel és hasonlókkal, és újrakezdésre szorul. Megmutatjuk, hogyan állíthatja vissza iPad-jét megfelelő működési rendbe.

Ivcandy / Getty Images


Hogyan javítsuk ki a Ghost tipizálást és a False Touch-t

A következő megoldásokkal sikerült megoldani a szellemérintéseket iPad-en:

  1. Indítsa újra az iPad alkalmazást. A legtöbb probléma elhárításának első lépése az eszköz újraindítása. Az eszköz újraindításával számos technikai probléma megoldható, beleértve a szellemérintéseket is.

  2. Tisztítsa meg az iPad kijelzőjét. A kijelzőt úgy tervezték, hogy figyelmen kívül hagyja azokat az érintéseket, amelyekről az iPad megállapítja, hogy nem emberek, ezért a körmök nem regisztrálódnak. A kijelzőn megjelenő valami azonban kiválthatja a tablet érintésérzékelőit. Tehát, amíg a készülék ki van kapcsolva, tisztítsa meg a kijelzőt.

    A kijelző tisztításához használjon nedves mikroszálas vagy szöszmentes ruhát. Ne szórjon semmit az iPad kijelzőjére.

  3. Ellenőrizze a rosszindulatú programokat. Amikor egy iPad elkezdi gépelni magát, vagy önmagában lép kölcsönhatásba egy alkalmazással, akkor az lehet az első gondolata, hogy valaki átvette az irányítást. Ilyen átvétel rendkívül ritka, különösen, ha az iPadje nincs börtönben. Az Apple ellenőrzi, hogy az App Store-ba beküldött összes alkalmazásban nincsenek-e rosszindulatú programok, és bár egy vírus átcsúszhat az Apple éberségén, ritka.

  4. Állítsa vissza az iPad alkalmazást. Ha újraindította és megtisztította az iPad-et, és még mindig kísérteties érintéseket tapasztal, állítsa vissza az iPad gyári alapértelmezett beállításait. A visszaállítási folyamat befejezése több percet is igénybe vehet. Ha elkészült, állítsa vissza az iPad-t a létrehozott biztonsági másolatból.

    Az iPad gyári alapértékekre való visszaállítása törli az eszközön lévő összes adatot és alkalmazást. Az iPad visszaállítása előtt készítsen biztonsági másolatot az eszközről, hogy vissza tudja állítani az adatait és az alkalmazásokat.


Még mindig vannak problémái?

Ha kipróbálta az ebben a cikkben szereplő tippeket, de iPad-jének továbbra is problémái vannak, akkor hibás az érintőképernyője vagy rossz érzékelői lehetnek. Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával, vagy további segítségért vigye el az iPad-et a legközelebbi Apple Store-ba vagy az Apple hivatalos szolgáltatójába.