Recuva v1.53.1087 áttekintés (ingyenes fájl-helyreállító eszköz)

Egy bizonyos ponton mindenki töröl valamit, amit nem kellett volna törölnie. Általában a megoldás a fájl visszaállítása a Lomtárból, de mi van, ha már kiürítette a Lomtárat? Ebben az esetben egy fájl-helyreállító program, például a Recuva segíthet.

A Recuva az egyik legjobb elérhető fájl-helyreállító szoftver eszköz. Könnyen használható, és ugyanolyan hatékony, mint bármely más, a piacon lévő ingyenes szoftver vagy prémium fájl-helyreállító program. A Piriform, a CCleaner, egy másik kiemelkedő termék gyártói fejlesztették ki.

Letöltés Recuva

A Recuva jelenlegi verziója: 1.53.1087, amely 08. június 2016-án jelent meg. Ingyenes verzióban érhető el, amely nem tartalmaz támogatást vagy olyan automatikus frissítéseket, mint a Recuva Professional.


Recuva előnyei és hátrányai

Nagyon sok tetszik a Recuvában. Telepíthető és hordozható változatban egyaránt kapható. Egyszerű varázslót és speciális beállításokat tartalmaz, és a Windows operációs rendszerek széles skáláját támogatja. Windows 10, 8.1, 7, Vista és XP rendszereken fut.

A hátrányok minimálisak. A letöltési oldal kissé zavaró, és a telepítő megpróbálhat más programokat is hozzáadni a számítógépéhez.

Recuva Jellemzők

  • A könnyen használható varázsló felteszi a fontos kérdéseket, és elvégzi a kemény munkát a kulisszák mögött
  • Hordozható változatban érhető el, így a telepítés felesleges
  • A gyors standard keresés és az opcionális mélyvizsgálat lefedi a helyreállítható fájlok keresésének összes technológiai alapját
  • A Recuva támogatja a fájlok szkennelését, hogy olyan dokumentumokat találjon, amelyek egy adott szöveges karakterláncot tartalmaznak
  • Visszaállíthatja a fájlokat merevlemezekről, USB-meghajtókról, memóriakártyákról, BD / DVD / CD-kről és MP3-lejátszókról, még akkor is, ha sérültek, sérültek vagy nemrégiben alakítottak át
  • Biztonságosan felülírhatja a program által talált fájlokat, hogy senki más ne állítsa vissza az eredményekben szereplő fájlokat. A felülírási módszerek közé tartozik a DoD 5220.22-M, az NSA, a Gutmann és a Secure Erase
  • Ha engedélyezi az opciót a beállításokban, akkor a mappaszerkezet a fájllal együtt visszaállítható
  • A Recuva 32 és 64 bites verziói egyaránt elérhetők
  • Támogatja a 3 TB méretű meghajtókat

A Recuva telepítése

A kezdéshez látogasson el a program weboldalára, és töltse le a kívánt verziót. A hordozható letöltés a legjobb megoldás annak, aki már rendelkezik fájlokkal a helyreállításhoz. A hordozható verzió lehetővé teszi, hogy ne telepítsen semmit, miután kiderült, hogy vissza kell állítania egy fájlt. Ha későbbi felhasználásra tölti le a programot, és nincsenek helyreállítandó fájljai, akkor a szokásos telepíthető letöltés rendben van.

A fájl-helyreállító program csak akkor képes helyreállítani a számítógépről törölt fájlt, ha a merevlemez ugyanazon helyét még nem használta fel egy másik fájl. Minden alkalommal, amikor valamit elmentünk vagy telepítünk, a fájl helyreállítási esélye csökken. A Recuva hordozható verziójának használata megakadályozza, hogy bármi felülírja a telepítést.

Ha letölti a hordozható alkalmazást, akkor ki kell húznia a programot a ZIP archívumból. Miután ezt megtette, futtassa a recuva.exe vagy a recuva64.exe fájlt, attól függően, hogy a Windows 32 vagy 64 bites verzióját futtatja. Ha nem biztos benne, itt megtudhatja.


A Recuva futása

Amikor a program elindul, megjelenik egy varázsló, ahol kiválaszthatja a keresett fájl fajtáját, például a leveleket vagy a zenét, és ahol ez utoljára található, például egy adott mappában, meghajtóban, lemezen vagy egy másik eszköz, ha megvan az információ. Nem kell ismernie a korábbi helyét, de segíthet a törölt fájlok keresésében, ha mégis.

Választhatsz Minden fájl a varázslótól kezdve, hogy a Recuva az összes fájltípust keresse meg, hogy ne korlátozza az eredményeket csak meghatározottakra, például képekre, videókra, e-mailekre vagy a többi kategória egyikére. Az egyes kategóriákba tartozó fájltípusokat a weboldalukról láthatja. Ha a Deep Scan módot használja, csak bizonyos fájltípusok találhatók.

Gyors vizsgálat után megjelenik a helyreállítható fájlok listája. Az egyik törölt fájl helyreállítása olyan egyszerű, mint a kiválasztása és a kattintás Meggyógyul.

Bármikor átválthat Speciális módra, amely felfedi az opciókat és a további rendezési képességeket, például egy fájl előnézete vagy a fejléc információinak elolvasása.

Ha segítségre van szüksége egy adott fájl keresésében a Recuva-ban, a varázsló vagy bármi más használatával, megnézheti a hivatalos súgó dokumentumokat.

Ha egy fájl hiányzott a hibájából, egy vírusfertőzésből vagy egy rendszer összeomlásából, jó eséllyel megtalálhatja ezt az eszközt. Nincs garancia arra, hogy bármelyik törölt fájlt sikeresen helyre tudja állítani, de ez a legjobb megoldás.

Letöltés Recuva