A / az Dsetup.dll. Nem található vagy hiányzó hibák kiküszöbölése

Sok más DLL hibától eltérően, amelyek bonyolult okokat és javításokat okozhatnak, a dsetup.dll problémákat ilyen vagy olyan módon egyetlen probléma okozza - a Microsoft DirectX valamilyen problémája.

A dsetup.dll fájl egyike a DirectX szoftvergyűjtemény számos fájljának. Mivel a DirectX-et a legtöbb Windows-alapú játék és fejlett grafikus program használja, a dsetup.dll hibák általában csak ezeknek a programoknak a használatakor jelentkeznek.

Számos különböző módon jelenhetnek meg a dsetup.dll hibák a számítógépen. Az alábbiakban felsoroljuk a dsetup.dll hibák előfordulásának leggyakoribb módjait.

A Dsetup.dll nem található
Az alkalmazás nem indult el, mert a dsetup.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát
Nem található a [PATH] dsetup.dll fájl
Hiányzik a dsetup.dll fájl
Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: dsetup.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást
Nem található a dsetup.dll

A dsetup.dll hibaüzenet minden olyan programra vonatkozhat, amely a Microsoft DirectX programot használja, de ez leggyakrabban a videojátékokban látható. Ezt a hibát a játék első indításakor láthatja, de megjelenhet a játék betöltése után, de közvetlenül a játék megkezdése előtt.

A Tree of Saviour egy olyan példa egy olyan játékra, amelyről ismert, hogy dsetup.dll hibákat generál, de valószínűleg vannak más is.

A dsetup.dll hibaüzenet minden olyan programra vagy rendszerre vonatkozhat, amely felhasználhatja a fájlt a Microsoft bármely operációs rendszerén, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszert.


A / az Dsetup.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le a dsetup.dll fájlt egy DLL letöltő webhelyről. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van a dsetup.dll másolatára, a legjobb, ha azt eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban az alábbi lépések végrehajtásához, ha a dsetup.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

  1. Állítsa vissza a dsetup.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" dsetup.dll fájl legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha arra gyanakszik, hogy véletlenül törölte a dsetup.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, akkor egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja a dsetup.dll fájlt.

    A dsetup.dll fájl törölt példányának helyreállítása fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.

  2. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. Valószínű, hogy a DirectX legújabb verziójára történő frissítés kijavítja a dsetup.dll nem található hibát.

    A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit, anélkül, hogy frissítené a verziószámot vagy betűt, ezért feltétlenül telepítse a legújabb kiadást, még akkor is, ha a verziója technikailag megegyezik.

    Ugyanaz a DirectX telepítőprogram működik a Windows összes verziójával, beleértve a Windows 10, 8, 7, Vista és XP operációs rendszert is. A hiányzó DirectX 11, DirectX 10 vagy DirectX 9 fájlokat pótolja.

  3. Ha feltételezzük, hogy a Microsoft legújabb DirectX verziója nem oldja meg a kapott dsetup.dll hibát, keressen egy DirectX telepítőprogramot a játékán, az alkalmazás CD-jén vagy a DVD-n. Általában, ha egy játék vagy más program a DirectX-et használja, a szoftverfejlesztők a DirectX egy példányát beépítik a telepítőlemezre.

    Néha, bár nem gyakran, a lemezen található DirectX verzió jobban megfelel a programnak, mint az online elérhető legújabb verzió.

  4. Telepítse újra a dsetup.dll fájlt használó programot. Ha a dsetup.dll DLL hiba akkor jelentkezik, amikor egy adott programot használ, a program újratelepítésével helyettesíteni kell a fájlt.

  5. Ha egy Steam játékban látja a dsetup.dll hibát, lépjen be a játék telepítési könyvtárába, és törölje az összes XML fájlt a "kiadás" mappából. Ezt követően ellenőrizze a játékfájlok integritását.

    Itt is keressen két DLL fájlt, és másolja őket a "release / patch / DirectX fájlba / mappa, majd nyissa meg a játékot a / release / patch / mappából.

  6. Állítsa vissza a dsetup.dll fájlt a legújabb DirectX csomagból. Ha a fenti szokásos hibaelhárítási lépések nem oldották meg a dsetup.dll hibát, próbálja meg külön kivonni a dsetup.dll fájlt a DirectX csomagból.

  7. Futtasson egy vírus / rosszindulatú programot az egész rendszeren. Bizonyos dsetup.dll hibákat egy, a számítógépén lévő vírus, vagy más rosszindulatú program okozhatja, mely megrongálta a DLL fájlt. Még az is lehetséges, hogy a látott dsetup.dll hiba egy fájlként álcázott ellenséges programhoz kapcsolódik.

  8. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltásokat. Ha úgy gondolja, hogy a dsetup.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció módosítása okozta, a Rendszer-visszaállítás megoldhatja a problémát.

  9. Frissítse a dsetup.dll fájlhoz kapcsolódó hardvereszközök illesztőprogramjait. Ha például "A dsetup.dll fájl hiányzik" hibát kap, amikor 3D-s videojátékot játszik, próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.