A Nintendo Switch kamera: Hol van és hogyan működik?

Bár nem veszi észre a fényképezőgép lencséjét a Nintendo Switch konzol elején vagy hátulján, kettő rejtőzik a Joycon vezérlőkön. Minden mozgásérzékelő vezérlő alján található egy infravörös (IR) kamera. Nem úgy néz ki, mint egy kamera, mivel nincs hagyományos objektív, de ha megnézi, láthatja az alján található fekete foltokat. 

Ezeket a kamerákat ritkán használták a Switch első kiadásakor, de a Nintendo karton Labo készleteivel a kamera és képességei világosabbá váltak.


Mit tehet a Motion IR kamera pontosan?

Az infravörös érzékelő vagy a kamera úgy működik, hogy láthatatlan pontokat lő ki, amelyeket aztán leképeznek arra, amit eltalál. Nincs messze a szonár működésétől. Ez lehetővé teszi a Joycon vezérlők számára, hogy objektumokat és mozgást „lássanak”, és beviteli módszerként használják.

A képfelismerés valószínűleg sokkal jobb, mint amire számíthat. Az IR érzékelő hőtérképet is képes érzékelni. De ez nem jó minőségű vagy nagyon jó kamera. Labo készlet nélkül jelenleg nem férhet hozzá az IR kamera kamerarészéhez, és akkor sem működik hagyományos kameraként. Nem irányíthatod valamire a Joyconodat, és nem tudsz képet csattanni.

Gamespot YouTube-videó

A Nintendo részletezett néhány konkrétabb részletet a mozgatható IR kamera körül a weboldalán, bár ez az interjú a fejlesztőknek szól.


Hogyan készítsünk képernyőképeket a Nintendo Switchről

Lehet, hogy nem rendelkezik hagyományos kamerával, de a Switch képes képernyőképeket készíteni mindenről, ami a képernyőn történik, akár játék közben, akár a menürendszeren belül.

Képernyőkép készítéséhez koppintson a ikonra Háló gomb a bal oldalon Joycon. Ez azonnal elmenti a képernyőn megjelenőket.

Saját képek megtekintése a Nintendo Switch-en

Az elkészített képernyőképek megtekintéséhez:

  1. Menj a FŐOLDAL képernyőn keresse meg az alján található kör ikonokat.

  2. Válassza ki a Album ikonra.

  3. Innen megtekintheti, törölheti vagy szűrheti a képernyőképeket. Akkor is közzéteheti őket a Twitteren vagy a Facebookon, ha a fiókok kapcsolódnak a Switch-hez.


Külső fényképek megtekintése Nintendo Switch-en

Ha kalandvágyó, megnézheti saját fényképeit is a kapcsolón. A konzol hátulján az állvány alatt található egy MicroSD kártyahely. A kapcsolón MicroSD-kártyák használhatók letöltött játékok tárolására vagy a konzolon készített képernyőképek kitöltésére. Nem teljesen világos, miért ilyen korlátozott ez a funkcionalitás, de le van szögezve. Alapértelmezés szerint a Switch nem jelenít meg olyan képeket vagy videókat, amelyek nem képernyőképek magából a Switchből.

Még ha át is nevezné a .JPG képeket a Nintendo egyedi formátumára a képernyőképek számára, az nem fogja megtéveszteni a rendszert.

De vannak olyan szoftvereszközök rajongói, amelyek módosítják a képeket, hogy a kapcsoló olvashassa őket.