A Google Dokumentumok dokumentumainak szerkesztése az iPad készüléken

A Google ingyenes szövegszerkesztője, a Google Dokumentumok az iPad-en a Google Drive-val együtt használható, hogy mobil képességeket biztosítson Önnek. Az iPad segítségével Google Docs fájlokat hozhat létre és szerkeszthet bárhol, ahol internet-hozzáférése van. Fájljait a Google Drive tárolja, ahol megoszthatja őket másokkal. A Safari segítségével előhúzhatja a Google Drive internetes verzióját a dokumentumok megtekintéséhez, de ha szerkeszteni szeretné azokat, le kell töltenie a Google Dokumentumok alkalmazást.


A Google Drive-dokumentumok online megtekintése

Ha csak dokumentumokat kell olvasnia vagy megtekintenie, akkor:

Nyissa meg a Safari böngésző alkalmazást.

típus drive.google.com a böngésző címsorában a dokumentumok eléréséhez a Google Drive-ban. (Ha beírja a docs.google.com címet, a webhely arra kéri, hogy töltse le az alkalmazást.)

Érintse meg bármely dokumentum indexképét a megnyitásához és megtekintéséhez.

Miután megnyitotta a dokumentumot, kinyomtathatja vagy elküldheti e-mailben. Ha azonban szerkeszteni kívánja a dokumentumot, le kell töltenie a Google Dokumentumok alkalmazást az iPad készülékre. 

Ha tudja, hogy iPadje valamikor offline lesz, akkor kihasználhatja a Google Docs alkalmazás azon funkciójának előnyeit, amely lehetővé teszi a dokumentumok offline hozzáférés nélküli megjelölését.

Megjegyzés: A Google iPad alkalmazást is kínál a Google Drive-hoz. 


A Google Dokumentumok alkalmazás használata

A Google Dokumentumok alkalmazás leegyszerűsíti a szerkesztési folyamatot. Az alkalmazás segítségével dokumentumokat hozhat létre és nyithat meg, valamint megtekintheti és szerkesztheti a legújabb fájlokat az iPad-en. Töltse le az ingyenes alkalmazást az App Store-ból, és jelentkezzen be Google-fiókjába. Görgessen végig, és érintse meg az összes indexképet a megnyitásához.

Dokumentum megnyitásakor a dokumentum alján megjelenik egy sáv, amely felsorolja a dokumentumra vonatkozó engedélyeket. Lehet, hogy a megjegyzés "Csak nézet" vagy "Csak megjegyzés" feliratú, vagy az alsó sarokban ceruza ikon látható, amely jelzi, hogy szerkesztheti a cikket.

Koppintson a menü ikonra a jobb felső sarokban a dokumentum információs paneljének megnyitásához. A panel tetején felsorolt ​​engedélyeitől függően előfordulhat, hogy offline módban megkeresheti és kicserélheti, megoszthatja vagy megjelölheti a dokumentumot. További információk tartalmazzák a szavak számát, a nyomtatás előnézetét és a dokumentum részleteit.


A Google Docs fájl megosztása

A Google Drive-ra feltöltött fájlok egyikének megosztása másokkal:

Nyissa meg a fájlt a Google Dokumentumokban.

Érintse meg a Több ikon, amely három vízszintes pontra hasonlít a dokumentum nevétől jobbra.

választ Megosztás és exportálás.

Érintse meg a Vegye fel az embereket ikonra.

Írja be minden olyan személy e-mail címét, akivel meg szeretné osztani a dokumentumot, a megadott mezőbe. Írjon be egy üzenetet az e-mailhez.

Válassza ki az egyes személyek engedélyeit úgy, hogy megérinti a név melletti ceruza ikont, majd kiválasztja szerkesztése, Megjegyzésvagy Megnézem.

Ha úgy dönt, hogy nem osztja meg a dokumentumot, érintse meg a ikont Több ikont a Személyek hozzáadása képernyő tetején, és válassza a lehetőséget Ugrás az értesítések küldésére.

Érintse meg a Küldés ikonra.